• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Rijksoverheid: Mark RutteCURAÇAO – Rutte heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan premier Ivar Asjes voor zijn uitspraken over Zwarte Piet. Hij heeft hem zelf gebeld om uit te leggen dat het een ongelukkige opmerking was. Dat meldt Het Algemeen Dagblad (AD).

Bij een persconferentie over de nucleaire top kreeg Rutte zondag vragen over Zwarte Piet. “Ik kan alleen zeggen dat mijn vrienden op de Nederlandse Antillen heel blij zijn als ze Sinterklaas vieren omdat ze hun gezicht niet hoeven te schminken. En als ik zelf Zwarte Piet moet spelen dan ben ik dagen bezig om de verf van mijn gezicht te krijgen”, zei Rutte toen.

Acceptatie
“Ik heb daar niemand mee willen beledigen”, verduidelijkte Rutte gisteren na de ministerraad tegenover een journalist van het AD. Bij zijn gesprek met Asjes zou die zijn excuses hebben geaccepteerd.

© Novum

10 reacties op “Excuses Rutte aan Asjes om opmerking over Zwarte Piet”

 1. @Answer De schoppenboer heet zwartepiet in het gelijknamige kaartspel. Zwartepiet
  levert de meeste strafpunten op. Spreekwoordelijk betekent “zwartepieten” voortdurend elkaar de schuld proberen te geven. (OCAN zou het moeten bestrijden….)

 2. Hallo, die uitspraak was gewoon als een grap bedoeld, maar ja, die worden hier nooit begrepen 🙁

 3. Van insiders vernomen dat ze het goed kunnen vinden.

  Asjes heeft zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij Dick Drayer door het makamba slijk is gehaald, maar heeft uitgelegd dat het net zo’n “slip of the tongue” was als zwarte piet.
  Ook heeft hij Rutte uitgelegd dat hij tot zijn spijt nog even met Marvelyne verder moet, maar dat ze een oplossing zoeken. Als de storm is gezakt kan ze aftreden “om gezondheidsredenen”.

  Wel raar dat de excuses van Asjes de pers nooit halen.. 🙂

 4. Philippe, dat is inderdaad heel raar! Kan ook zijn dat Rutte van Plasterk op zijn donder heeft gehad. Zo van: “Mark, dat kun je niet maken tegenover mijn waarde vriend Ivar! Je maakt mijn relatie stuk die ik met heel veel moeite heb opgebouwd en in stand probeer te houden. Ik wil dat je meneer Asjes opbelt en hem persoonlijk excuses aanbiedt.”
  “Oh Ronald, sorry, maar ik was ook nog zo onder de indruk van die Obama, dat ik even de boel niet op een rijtje had. Weet je wat, ik ga hem gelijk bellen. Het is toch middag daar?”

 5. Ach ja, ken jij een zwarte YdK die Piet heet?

  Nou dan, onzin allemaal!

 6. Natuurlijk belt hij alleen met Curaçao (Asjes) natuurlijk staat dit eiland bekend met ”de mensen met de lange tenen”.
  Is toch altijd zo dat, waar je ook leest over ”de inwoners van Curaçao”, men altijd klaar staat als men maar vermoed of verdenkt dat er ”discriminatie” achter een uitspraak of opmerking zit, meteen heel hoog van de toren blaast, dus die hele lange tenen komen weer te voorschijn.
  Hoor nooit de mensen van b.v. Sint Maarten schreeuwen dat ze gediscrimineerd worden, of dat het iets met slavernij te maken heeft.
  Rutte heeft waarschijnlijk met een knipoog naar de West die opmerking gemaakt, gewoon een opmerking, vind het des te kwalijk dat hij dan maar meteen Asjes belt om zich te verontschuldigen, was nergens voor nodig als ik lees wat hij heeft gezegd.
  Kom op mensen kunnen we een goede kwinkslag niet meer waarderen?

 7. Heel netjes van hem, dat hij zijn excuses aanbood. Kan Wilders van leren!

 8. Eerst schieten dan kijken…. VOC mentaliteit

 9. Heel raar. Asjes en Curacao staan dus bij Rutte bekend als degenen met de lange tenen die overal over zeuren?
  Heeft hij gebeld met Aruba?
  Heeft hij gebeld met St Maarten?
  Met Bonaire, Saba en Statia?
  Met alle gekleurde kamerleden?
  Met Abouthaleb van Rotterdam?
  Nee, die zeuren niet, maar Curacao…
  Asjes trapt er in… Hij had moeten vragen waarom juist hij werd gebeld.

 10. Moi!