• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

SDKK gevangenis Bon FuturoCURAÇAO – “De medewerkers in de gevangenis moeten meer lef hebben. Mensen zijn wat voorzichtig.” Dat zegt Rob Wulders over Sentro Di Detenshon I Korekshon Kòrsou (SDKK), meldt Radio Hoyer 2.

Wulders is uitgezonden vanuit Nederland naar Curaçao om een plan van aanpak uit te voeren en hierbij verbeteringen aan te brengen aan de gevangenis. Hij is al 32 jaar werkzaam in de gevangenis in Nederland.

Meer initiatief
Volgens hem is het tonen van lef erg nodig. De situatie in de gevangenis op Curaçao is vergelijkbaar met de situatie in Nederland van twintig jaar geleden. Het grootste aandachtspunt volgens Wulders is dat de medewerkers meer initiatief moeten nemen. “Als je dingen wilt vernieuwen, moet je zeggen ik wil nu het initiatief nemen om vandaag met deze gedetineerde aan de slag te gaan.”

Verbeteringen
De omstandigheden in de gevangenis zijn volgens Wulders de laatste jaren wel verbeterd. Om dit te onderbouwen haalt hij haalt punten zoals de agressie naar personeel, agressie onderling en ontvluchtingen aan, die allemaal zijn verminderd. Langzamerhand komt er verbetering zegt hij. Over zijn eigen taak bij de gevangenis zegt Wulders: “Ik ga de mensen ondersteunen op alle mogelijke fronten maar ze kunnen het allemaal zelf, daar ben ik van overtuigd.”

Rick Hart in gesprek met Rob Wulders.

2 reacties op “‘Medewerkers in de gevangenis moeten meer lef hebben’”

 1. Als de gevangenis maar veilig is en niemand eruit kan ontsnappen.

 2. Blijkbaar is dit de eerste kennismaking met de Curacaose cultuur van dhr Wulders. Het nemen van initiatief en bijbehorende verantwoordelijkheid is in deze cultuur veel minder vanzelfsprekend dan in Nederland.

  Dit verschil zit het in de performance-based culture die in een Noord-West Europa maar ook in Noord Amerika heerst en de community-based culture die op Curacao heerst. Het één is niet beter, of slechter, dan het andere maar je moet er wel rekening mee houden en je managementstijl er op aanpassen.

  Als Wulders verwacht dat medewerkers uit een community-based culture initiatief gaan nemen en meer verantwoordelijkheid gaan dragen dan moet hij zich realiseren dat dit een heel lang proces wordt. Wulders moet zich realiseren dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden en hetgeen hij in Nederland gewend is niet als maatstaf nemen. Het gaat hier anders, veel mensen hebben andere drijfveren om te werken en daar moet hij zijn stijl op aanpassen.

  Hoe dan ook wens ik hem veel succes!