• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

1CURAÇAO – Stichting Felis in Otrobanda heeft hulp gekregen vanuit het Sociaal Vormend Traject (SVT). In februari zijn er 36 cursisten gestart met een traject waarmee ze op het rechte pad gebracht worden. De jongens hebben meegeholpen met de opknapbeurt van de naschoolse opvang en het community center. 

Dat meldt Defensie Caribisch Gebied.

Militaire aanpak
Vijf maanden lang geeft de Curaçaose Militie en het Korps Mariniers hen instructies. De meesten van de deelnemers hebben een verleden waarin criminaliteit en/of drugs een rol speelt. Na de opleiding stromen de 36 door naar een reguliere opleiding. “De stevige militaire aanpak, lessen en intensieve maatschappelijke zorg van het SVT zorgen ervoor dat deze jongeren een solide basis hebben om aan deze opleiding te beginnen”, liet Defensie eerder weten. Aan de poort is al voorgeselecteerd: van de 60 jongeren die zich aanmeldden, zijn er 36 toegelaten.

3

2
.

3 reacties op “Jongeren SVT steken handen uit de mouwen voor Felis”

 1. Hopi bon!

 2. Goed iniatief.. deze jongens hebben thuis nooit vorming meegekregen en discipline en normen en waarden.. Hopelijk leren ze dat nu wel en zullen ze goede burgers worden!

 3. geweldig initiatief!!!
  op deze manier sla je 2 vliegen in 1 klap.
  hopelijk komen er meer van dit soort trajecten.
  Want deze jongens hoeven niet verloren te zijn, als ze de kans krijgen en een vorm van heropvoeding.
  Ik denk dat alleen op deze manier de “verloren jeugd” weer een beetje geholpen kan worden om in te zien dat de criminaliteit een doodlopende weg is (letterlijk).