• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

drugsCURAÇAO – Een Nederlandse man van 74 jaar oud is woensdagavond op de luchthaven van Paramaribo betrapt met vijf kilo cocaïne in zijn ruimbagage. De man stond op het punt het vliegtuig naar Amsterdam te nemen. Agenten van een bijzondere opsporingseenheid ontdekten de vijf pakken van ruim een kilogram.

De man werd daarop meteen gearresteerd. “Bendes verstoppen soms drugs in de bagage van bejaarden zonder dat die het weten, omdat ze ervan uitgaan dat senioren minder snel worden verdacht. Uit het voorlopige onderzoek blijkt echter dat deze verdachte donders goed wist waarmee hij bezig was. Een lading van vijf kilo verstop je niet even snel in iemands koffers”, vertelt een woordvoerder van de Surinaamse politie aan Novum Nieuws.

Tweehonderdduizend euro
De drugs hebben in Europa een straatwaarde van meer dan tweehonderdduizend euro. De verdachte heeft Surinaamse roots en was volgens de politie in Paramaribo op familiebezoek. Op het smokkelen van drugs staat in de Nederlandse ex-kolonie maximaal levenslang en een boete van een half miljoen Surinaamse dollar, omgerekend 110 duizend euro.

Rolstoel
Het is niet de eerste keer dat een bejaarde passagier die uit Suriname vertrekt met drugs wordt betrapt. Twee jaar geleden reisde een Britse vrouw van 83 jaar van Paramaribo naar Amsterdam met tien kilo cocaïne in haar rolstoel. De rechtbank op Schiphol achtte echter niet bewezen dat de vrouw op de hoogte was van de drugs en sprak haar vrij.

© Novum

2 reacties op “Bejaarde in Suriname gepakt met vijf kilo cocaïne”

  1. Aanzienlijk beter dan de Naf 289 per maand in Suriname (SRD 525).

  2. De pensioen is ook niet veel.