• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MFK FractieCURAÇAO – De regering stelt acht winkeliers in Colon een ultimatum. Binnen drie weken moeten ze het gebouw verlaten, zodat er een begin kan worden gemaakt aan de sloop van het pand. Parlementslid Jacinta Scoop-Constancia (MFK) wil weten hoe de vork in de steel zit en heeft vragen aan minister Ben whiteman van Gezondheid.

Parlementslid Jacinta Scoop-Constancia heeft vernomen dat de familie Freitas winkelcentrum Colon heeft verkocht aan de overheid, waardoor er een huurovereenkomst tussen de winkeliers en de regering is ontstaan. “Ik heb daarnaast ook begrepen dat de regering via een brief heeft toegekend dat de ondernemers in goede handen zitten en dat we ons altijd zullen inzetten voor een besluit waar alle partijen tevreden mee zijn”.

Ultimatum
Scoop-Constancia: “De regering heeft toen een datum geprikt waarop de ondernemers in alle rust zouden kunnen vertrekken, wanneer ze een nieuwe vestigingslocatie toegewezen zouden krijgen in Otrobanda. Via één van de ondernemers, die al jaren in het Colon-gebouw is gevestigd, hebben we begrepen dat de regering nu een ultimatum heeft gesteld. Binnen drie weken moeten ze het gebouw verlaten.”

Ben Whiteman
Als ex-minister van Gezondheid volgt ze de ontwikkelingen op de voet. Om deze redenen heeft ze vragen aan Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur om opheldering te krijgen over deze zaak. “In de nabije toekomst hoop ik dat we het gesprek kunnen aangaan, zodat kleine ondernemers niet voor verassingen komen te staan”, aldus het MFK-lid.

Scoop-Constancia heeft de volgende vragen aan minister Whiteman:

1. Klop het dat de regering een brief heeft verstuurd waarin er een regeling voor de ondernemers is getroffen?
2. Waarom is die regeling veranderd?
3. Klopt het dat de ondernemers een geldbedrag ontvangen als ze vertrekken?
4. Klopt het dat een beleidsmedewerker van het ministerie van Algemene Zaken uit naam van de regering heeft aangegeven dat de ondernemers binnen drie weken moeten vertrekken?
5. Klopt het dat de ondernemers een nieuw pand in Punda aangeboden hebben gekregen?
6. Klopt het dat de ondernemers die vertrekken de helft van de huur van het nieuwe pand moeten betalen, gedurende de periode van een jaar?
7. Klop het dat de eigenaren van Colon naast dat ze 18 miljoen gulden hebben gekregen, ook nog eens 53 duizend gulden per maand ontvangen om Colon te runnen?
8. Klopt het dat de eigenaren al meer dan drie maanden 53 duizend gulden hebben ontvangen?
9. Waarom betaalt de regering 53 duizend gulden per maand, terwijl ze het gebouw hebben gekocht?
10. Betaalt de regering dezelfde groep beheer- en onderhoudskosten?
11. Klopt het dat in het gedeelte van Colon dat overeind blijft een centrum voor specialisten wordt gebouwd?
12. Klopt het dat alle specialisten zich in de toekomst in Otrobanda zullen vestigen en dat de zorg gecentraliseerd wordt?
13. Waarom worden de acht ondernemers niet in het bovenste gedeelte van het gebouw geplaatst als waardering voor het feit dat ze altijd trouw zijn gebleven aan Colon, ook in de tijd dat het minder ging met het winkelcentrum?
14. Er is gezegd dat er units worden gebouwd voor de eigenaren. Is dit veranderd? Ja of nee? Zo ja, waarom is dit veranderd?

11 reacties op “Ultimatum winkeliers Colon, Scoop-Constancia wil antwoord”

 1. er blijken dus mensen te zijn zoals “ergernis”, die er geen probleem mee hebben dat hun volks vertegenwoordigers een strafblad hebben?
  Dat is iets dat mij verbaast…..

 2. Ergernis, als we toch vragen aan het stellen zijn kan Constantia dan antwoord geven op de vraag of iemand die meineed gepleegd heeft (en dat is de meest zware vorm van liegen) en daar voor veroordeeld is, nog geloofwaardig kan zijn als Statenlid?

 3. @ergenis, Het ergert ons ook dat je blijkbaar ongestrafd een eiland kan leegroven en dan gewoon op je duurbetaalde plek kan zitten en een duur pensioen kan opstrijken terwijl je in de gevangenis thuishoort!

 4. Wat een zielige mensen reageren hier zeg. Is er een statenlid die doet waarom ze behoort te doen, namelijk het beleid van de huidige coalitie aanspreken, gaan jullie lopen ziften over wat er allemaal in haar regering gebeurde 2 jaar geleden.

  Ik heb het serieus met jullie te doen. Sterkte.

 5. Constantia is even lachwekkend als haar partijgenoot Amerigo Thode, zelf vader van een drugs dealer, die de Verenigde Staten aanvalt omdat ze in een rapport Schotte hebben genoemd als verdachte van witwaspraktijken en daarmee Schotte’s goede naam hebben aangetast?

  Schotte’s goede naam? Google hem eens en een en al ranzigheid komt boven!

  Daarnaast is het geen gerucht maar een feit bekend gemaakt door het OM dat Schotte wordt verdacht van witwassen.

  Amerigo kan zich beter distantieren van zijn partijgenoten in plaats van ze te verdedigen maar omdat hij bij geen enkele andere partij terecht kan en buiten de politiek geen baan kan krijgen slikt hij alles was Schotte en Constantia doen en valt hij zelfs minister Palm aan over zijn dienstreizen terwijl je hem niet hoorde toen Schotte met het sprekend mantelpak, een dikke privefotograaf en zijn schoonvader 2 jaar contrinu op snoepreis was.

 6. Los van het feit dat Constancia niet degene is die dit soort vragen zou moeten stellen, zijn de vragen op zich natuurlijk wel terecht.

  Hoe kan het inderdaad dat oud winkelcentrum even 300 % in waarde stijgt, terwijl de hele huizenmarkt in die periode juist volledig op zijn gat is gegaan, een periode waarin de winkelruimte leegstand enorm is toegenomen.

  Het is natuurlijk zeer vreemd dat een koper zonder pardon en zonder te protesteren even een taxatieprijs betaald. Je zou toch op zijn minst mogen verwachten dat er onderhandeld gaat worden over de prijs.
  Voorts vraag ik me af hoeveel geld is gereserveerd voor grondsanering, want we kunnen de klok er op gelijkzetten dat er veel chemisch afval (lees: brandstof) in de grond zit waar het benzinestation heeft gestaan. Dat zal moeten worden opgeruimd.

  En dan hebben we uiteraard het uitkopen van de huurders, wat overigens geheel terecht is. Zij hebben daar hun winkels, leven daarvan en moeten nu ineens verhuizen, dus moeten terecht worden gecompenseerd.

 7. Google jacinta constansia en je weet al genoeg!

 8. Hahahahaha, Schaap-Koestancia wil antwoord…

  De schaamte voorbij, wat een vertoning, diefstal, fraude, overheidspot leegroven/verkwisten, en NU antwoorden willen. Ze moet zich de ogen uit haar kop schamen. Stilletje in een hoekje gaan zitten ‘overdenken’ welke schade zij en haar kornuiten (MFK) heeft aangericht aan dit mini landje (lees; dorpje) met zijn fragiele economie.

  Het is een SCHANDE dat zij (en kornuiten MFK) nog steeds menen ‘iets te mogen zeggen’, en dat ook nog doen.
  Totaal geen zelfreinigend vermogen deze samen’leving’.

 9. Las in het AD van vorige week hoe Constantia een oproep deed om een einde te maken aan de criminaliteit op het eiland, en deze week deed Schotte dat in de media nog eens dunnetjes over.

  Hoe hypocriet kun je zijn! Constantia is veroordeeld voor een reeks winkeldiefstallen, is veroordeeld voor meineed en betrapt op het vervalsen van diplomas.

  En Schotte? Tja, google zijn naam maar en je trekt een beerput open.

 10. Constancia wil weten hoe de vork in de steel zit ,als het vorige kabinet competent was geweest ,dan was het ziekenhuis al gereed geweest.
  Stelletjes koekenbakkers en nu vragen stellen

 11. Mooi dat Constantia zich druk maakt om wat Colon ons maandelijks aan belastinggeld kost, maar toen haar partijleider het hele jaar op peperdure snoepreis was met het sprekend mantelpak Stella van Rijn, een privefotograaf en zijn schoonvader hoorde je haar niet.