• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

mobieltjesCURAÇAO – “UTS publiceerde onjuiste tarieven voor het versturen van tekstberichten”. Dat meldt Fundashon pa Konsumidó. Eerder maakte de Consumentenbond een prijsvergelijking van de tarieven van aanbieders van mobiele telefonie op Curaçao. In een reactie liet UTS weten dat de prijzen in de vergelijking niet correct waren.

“Het doel achter deze tarievenvergelijking is om een transparant beeld te geven van de kosten van mobiele telefoondiensten voor een consument”, aldus de Consumentenbond. Hiervoor is informatie van de websites van de aanbieders gehaald. “Met UTS is er ook telefonisch contact opgenomen, omdat de tarieven voor het versturen van een tekstbericht niet op de site stonden. Omdat er sprake was van grote prijsverschillen tussen de aanbieders is er een verzoek gedaan om de tarieven nogmaals te bevestigen”.

Onjuiste prijzen
UTS meldt nu toch dat de prijzen in de vergelijking niet kloppen. “Het versturen van een tekstbericht van UTS naar Digicel kost 0,25 cent en dit geldt ook voor het versturen van een tekstbericht naar een buitenlandse mobielnummer”, laat de telecomaanbieder weten. De Consumentenbond nam hierop de proef op de som door het eind- en beginsaldo te controleren, na tekstberichten verstuurd te hebben. De prijs bleek te kloppen met de beweringen van UTS.

Meer transparantie
“Op basis hiervan kan geconcludeerd worden dat de sms-tarieven die de servicelijn van UTS heeft doorgegeven en wij derhalve hebben gebruikt in onze prijsvergelijking, inderdaad niet correct zijn”, aldus de Consumentenorganisatie. De directeur van de Consumentenbond, Marc Marshall, is echter ook van mening dat de telecomaanbieder meer transparantie moet bieden en haar sms-tarieven (goed) moet publiceren. “Alleen op deze manier kan elke consument die een vergelijking wil alvorens een dienst aan te schaffen, een weloverwogen keuze maken op basis van correcte en transparante informatie”.

3 reacties op “‘UTS publiceerde onjuiste sms-tarieven’”

  1. Waarom kunnen deze bedrijven niet eerlijk opereren? Geen wonder dat het zo slecht met ze gaat …..ze “jatten” van mensen op een sniekie manier…ze zijn gewoon dieven

  2. In een artikel in het Antilliaans Dagblad naar aanleiding van dit onderzoek van de Cosumentenbond naar de telefoontarieven op de rots, werd ook gesteld dat Digicel abonnees indien ze na 21:00 uur ‘s-avonds en voor 07:00 uur ‘s-ochtends met een andere Digicel abonnee zouden bellen dit volledig gratis zou zijn.

    Volstrekte onzin uiteraard !!

  3. Waarom heeft de Consumentenbond, als extra check, niet de “proef op de som” genomen alvorens prijzen in de vergelijking te zetten? Lijkt me toch weinig werk en niet duur (25 ct.).