• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GevangenisCURAÇAO – De burgemeester van de Venezolaanse stad San Cristobal moet een jaar de cel in vanwege de aanhoudende protesten in het land. Het hooggerechtshof oordeelde dinsdagavond dat Daniel Ceballos heeft gefaald als burgemeester door de protesten niet de kop in te drukken.

Ceballos was eerder opgedragen barricades die door betogers waren opgeworpen te verwijderen. Hier gaf hij echter geen gehoor aan, aldus het hooggerechtshof. Ceballos heeft zijn kritiek op president Nicolas Maduro de afgelopen weken niet onder stoelen of banken gestoken.

Protest
In Venezuela wordt al weken geprotesteerd. De betogers zijn boos over de welig tierende criminaliteit en corruptie en het gebrek aan basisgoederen in het land. De Venezolaanse autoriteiten hebben de afgelopen weken uitdrukkelijk hun vizier gericht op leiders van de oppositie. Maandag werd een parlementariër van de oppositie haar zetel en haar immuniteit voor rechtsvervolging ontnomen.

© Novum

3 reacties op “Celstraf voor oppositieburgemeester Venezuela”

 1. Als mijnheer Da Silva zelf daar zou wonen zou hij verbaasd staan hoe snel hij in de cel gesmeten zou worden om niets.

  En de cel in Venezuela… dat is een paradijs. Ik boedoel: de vrije mensen kunnen nog geen basisprodukten kopen!

 2. @Edgar, John is van mening dat deze problemen allemaal de schuld zijn van Amerika en Nederland die met spionnen het land ontwrichten. John is zo iemand die recht praat wat krom is

 3. Nu begin ik toch heel erg nieuwsgierig te worden of John da Silva nog steeds zo loopt te dwepen met de Chavez Maduro politiek.
  Regelmatig roemde hij de wijze waarop het land wordt bestuurd. Zou dat nog zo zijn ?