Tanja NijmeijerCURAÇAO – De Nederlandse guerrillastrijdster Tanja Nijmeijer heeft gisteren in Havana een lied gezongen als eerbetoon aan de in 2008 gestorven FARC-leider Manuel Marulanda. Dat meldt de Colombiaanse guerrillabeweging.

De van oorsprong 36-jarige Denekampse speelde gitaar tijdens de hommage, waarbij zij werd omringd door kopstukken van de onderhandelingsdelegatie van de FARC op Cuba. Het lied is geschreven door een guerrillera die vecht in de jungle van Colombia.

‘Scherpschot’
Marulanda, die ook wel ‘Scherpschot’ werd genoemd, stierf zes jaar geleden een natuurlijke dood. Hij was een van de meest prominente leden van de communistische guerrilla, die zich sinds 1964 verzet tegen de Colombiaanse regering.

Onderhandelingsdelegatie
Nijmeijer, die zich in 2002 aansloot bij de FARC en nu deel uitmaakt van de onderhandelingsdelegatie, is al sinds eind 2012 in de Cubaanse hoofdstad. Daar wordt met de Colombiaanse regering onderhandeld over vrede.

© Novum

6 reacties op “Tanja Nijmeijer zingt voor dode FARC-leider”

 1. @Reginald, Het is precies hetzelfde iemand in 1 land een held kan zijn en in een ander land een misdadiger..

 2. ‘Marulanda stierf zes jaar geleden een natuurlijke dood.’

  Die is dus doodgeschoten, wat bij de FARC inmiddels inderdaad een natuurlijke dood heet omdat het veel vaker voorkomt dan overlijden door ouderdom.

  En wat Tanja betreft, die heeft teveel geromantiseerde boeken over Che Guevara gelezen en is haar eigen droomwereld binnengetreden.

 3. @Reginald HEEEEL GOED PUNT. Het is meten met 2 maten.
  Waarom is Tanja Nijmeijer eigenlijk nieuws? Tanja heeft allang aangegeven dat ze afstand doet van Nederland. Who cares about Tanja Nijmeijer.. Ze is een van Nederlands bekendste terroristen en daar zegt niemand wat van. .

 4. Zingende moordenaar met media exposeer. Zum kotzen

 5. @ Reginald,

  Laat ik je enigzins uit de droom helpen. Ik ken helemaal niemand in Nederland die haar een held noemt of zou willen noemen.
  Zij wordt gewoon beschouwd als een losgeslagen idioot en weldegelijk als terrorist.

  De media schrijven nog altijd over ‘het meisje uit Denekamp’, de gewone bevolking praat toch echt anders over haar.
  Lees voor de gein eens hoe men op ‘geenstijl’ of ‘spitsnieuws’ of ‘pownieus’ over haar denkt. Lusten de honden geen brood van.

 6. Het is wel opvallend dat Marokkanen die in het buitenland gaan vechten,geen terroristen zijn en dat TANJA altijd de hollandse meisje uit Denekampse is. De rest zijn wel allemaal terroristen. Er word bijna over de Nederlandse held geschreven. Straks komt zij in Curacao
  en dan maf ze ons ook helpen ,zo”n een held willen we ook hebben ,maar dan worden ze terroristen genoemd . Waar is nou het verschil ?