• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

VenezuelaCURAÇAO – Een lid van de Venezolaanse oppositie is haar zetel in het parlement, en daarmee haar immuniteit voor rechtsvervolging, kwijt. Dat heeft de parlementsvoorzitter gisteren bekendgemaakt. De regering beticht Maria Corina Machado er onder meer van de gewelddadige antiregeringsbetogingen te hebben aangemoedigd.

De protesten hebben aan zeker 32 mensen het leven gekost.

OAS
Machado sprak vorige week de Organisatie voor Amerikaanse Staten (OAS) toe over de situatie in Venezuela, waar al weken wordt geprotesteerd vanwege de welig tierende criminaliteit, het gebrek aan basisgoederen en corruptie. Panama stond Machado toe het woord te voeren, aangezien de Venezolaanse spreker logischerwijs een gezant van de regering van president Nicolas Maduro was.

Grondwetsschending
Volgens parlementsvoorzitter Diosdado Cabello heeft Machado met haar speech bij de OAS de Venezolaanse grondwet geschonden. Maduro verwees zaterdag al naar Machado als een ‘voormalig parlementslid’.

Wel parlementslid
Machado reageerde op Twitter op de uitspraken van Cabello. Ze lijkt zich er niet bij neer te leggen. “Meneer Cabello: Ik ben WEL een parlementslid, zolang de Venezolaanse bevolking dat wil.”

© Novum

3 reacties op “‘Oppositielid uit parlement Venezuela’”

 1. Ach wat kan je hier over zeggen…
  Triest dat een land met verkiezingen massaal op een diktator gaat stemmen.
  gewoon omdat ze arm zijn en ongeschoold.
  ze kijken naar de korte termijn, goedkope basisbehoefte, benzine bijna gratis, enzovoort.
  Dat hun land leeggeroofd is door Chaves en familie en nu door een buschaffeur bestolen wordt.
  Dat maakt de armen niets uit, ze hadden niets te verliezen, dus ze stemmen net als hier op de partij die veel beloofd en fooitjes geeft tijdens de verkiezingen.
  Wat dat betreft is democrtie fout.
  In dit soort landen zijn er te veel ongeschoolden, die geen benul hebben wat bepaalde partijen allemaal kunnen aanrichten in hun land.
  Dat is nu in Venezuela weer gebleken….

 2. Dictatuur ten top!

 3. en nog heb je van de zaal socialisten die hun hand in het vuur steken voor dat soort lui!!!!