• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Stemmen UitgelichtCURAÇAO – Union, Progreso, Garantia (UPG) roept Curaçaoënaars op om donderdag 22 mei hun stem uit te brengen tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement. De beweging pleit voor de status van Ultraperifeer Gebied voor Curaçao om een betere levensstandaard op het eiland te kunnen verwezenlijken.

Curacao zou dan worden beschouwd als integraal onderdeel van de Europese Unie.

Bestaand recht
“Als burger van Curaçao kunt je hieraan meedoen. Stemmen voor de Europese Parlementsverkiezingen is een bestaand recht van een ieder met een Europees paspoort, dus ook het recht van ingezetenen van Curaçao met een Europees paspoort. Daarnaast is het een manier om directe vertegenwoordiging in het Europees Parlement te verkrijgen, waardoor het gemakkelijker zal zijn via deze vertegenwoordiging de behoeftes aan te kaarten van het Land Curaçao”, stelt de organisatie.

Stemmen
Om je stem uit te brengen moet het onderstaande formulier ingevuld worden. Samen met een kopie van je paspoort of sedula kan je dit vervolgens inleveren bij de Vertegenwoordiging van Nederland, gevestigd aan de Scharlooweg 55. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jurgen Arvelo via telefoonnummer 5250865 of een email verzenden naar jurgenarvelo@gmail.com. Je kan ook een kijkje nemen op de Facebookpagina.

Registratieformulier

5 reacties op “UPG roept burgers Curaçao op tot stemmen”

 1. 1) Als je UPG wordt blijft de band met Nederland hetzelfde. 2) Er is een kandidaat voor Caribisch Nederland Marc Frans (Curacaoenaar) nr 8 op de lijst van CDA. Hij is momenteel campagne aan het voeren op Curacao. Hij was vorig week op Aruba.

  Www.marcfrans.nl

 2. Als je UPG wilt worden moeten we eerst weer onderdeel worden van NL.
  Nederland moet ons dan re-koloniseren.
  Gaat niet gebeuren, zelfs als we zouden willen.
  Het Euro parlement gaat er niet over.
  Nederland bepaalt de status van Curacao bij de EU ( zie EU verdragen)

 3. tja, ik zou ook niet weten op welke partij te stemmen.
  Welke partij/persoon is betrokken bij de caribische delen van europa?
  De reactie van Gijs is weer zo een dooddoener.
  natuurlijk moet je voor jezelf zorgen opleiding/werk enzovoorts…
  maar als je hulp kan krijgen uit Europa….. waarom niet??
  heeft niets met trots te maken, gewoon verbondenheid en mogelijkheden benutten.

 4. Zou het niet handiger zijn als Curacao, St. Maarten en Aruba hetzelfde streven hebben in de communicatie naar Europa toe. Een stemadvies , welke partij dit streven steunt, zou ook handig zijn. Vanuit Europa ziet het er allemaal hetzelfde uit hier. U denkt toch niet dat er bij die honderden Euro-parlementariers meer dan 10 zijn die de situatie in de Cariben enig benul hebben. De blik daar is naar het Oosten gericht.

 5. Moet het weer van buiten komen.

  Niet stemmen! Als je een betere levensstandaard wilt moet je het zelf doen.
  Hebben we geen trots?