• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

wapenCURAÇAO – Houders van een wapenvergunning kunnen deze week hun vergunning ophalen of verlengen. Hiervoor kan je terecht bij het politiebureau te Rio Canario. Dit kan tussen 09.00 en 12.00 uur of tussen 13.30 en 16.00 uur. Het wapen kan tevens gecontroleerd worden. Dat laat de politie weten.

In het weekend kunnen er geen verlengingen worden aangevraagd. Wel kan je van 09.00 tot 14.00 uur langskomen om je vergunning in ontvangst te nemen of voor een wapencontrole. Op zondag kan dit eventueel ook op het politiebureau bij Barber. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de afdeling Vergunningen via telefoonnummer 8666104, 8666105 of 8666103.

3 reacties op “Wapen laten keuren of vergunning ophalen”

 1. @ . Op houden ;Dat is nou dan het probleem juist, Maar de vraag luid ” wie durft zonder wapen te lopen’? .Als we ons land veiliger willen maken moeten alle wapens verdwijnen ,ik denk dat er dan extreem geweld zal moeten gebruikt worden ,om dat voor elkaar krijgen. In de geschiedenis van Curacao zal komen te staan ”de dertien slechtste jaren van Curacao ,” ik zeg dertien omdat ik niet vooruit wil lopen over wat er allemaal nog zou kunnen gebeuren.dertien is voor veel mensen (bij gelovigen ) een ongeluk getal, voor mij is dat niet zo dus ik hoop ook van harte dat ik nu geluk heb, en dat alles vanaf nu ,goed gaat met mijn land want ik geloof wel in 13 .Maaar in mijn hart weet ik ook dat het pijn zal gaan doen en het zal tijd kosten om te kunnen reflecteren op wat er werkelijk aan de hand is. Het komt wel goed want ik geloof erin. maar het begint weer helemaal weer bij het begin .Avond klok- Blanken oosten – Zwarten westen .De schuld over en weer aan elkaar geven. Emma brug blijft dicht -Juliana brug half open- enz enz ,ik zie het al voor me net als die karnaval liedje ”Sub marine” , zo komen er ook echte mariniers om eigendommen van Nederland te beschermen. Aan de ene kant zullen we schreeuwen ,zie je wel dat was hun plan ,en aan de andere kant zullen ze zeggen” ik was het niet van plan ” en dan gaat er weer vijf jaar over alles is goed. NEDERLAND is bezig Cuba te over tuigen dat hij plannen heeft om het land over te nemen, en dan mag Amerika Curacao maar over nemen en de orde handhaven. Dat is geen geruststellend iedee .
  Ik wil ook graag dat het ophoud maar misschien worden de mensen gedwongen het zover te laten escaleren zodat men een waterdicht motief hebben om de vrijheid van de mensen te beperken en daar begint het gevaar die mij dwars zit . onze hele stamboom is allang weg wat valt er nog om voor te sterven wat valt er nog om voor te leven ,het leven van een antilliaan betekent nu letterlijk” vechten tot de dood maar dat wil de bevolking zelf niet.
  IEMAND DOET ZIJN WERK NIET. en scheld de ander uit voor zwarte piet.

 2. Gedemilitariseerde zone.
  svp niet.
  De venuzuelanen zullen nog eens krim trekjes of Falkland ideenen kunnen krijgen.

  Niet alleen een paar politici hebben een vergunning maar er zijn ook meerdere schietverenigingen op dit eiland.
  En er zijn een hele berg “beveiligings bedrijven” met werknemers die ook een wapen mogen dragen.
  Constructie firma’s die een nagel apparaat hebben dat met schiet partoontjes werkt moeten daar ook een vergunning voor hebben,
  En niet te vergeten rechters mogen ook met een wapen rondlopen.

  Op een enkeling daar gelaten (Tristan v.d Vaart) leveren die mensen niet zo veel problemen op als de personen zonder een vergunning.

  Wat ik wel moet opmerken dat het wel weer apart is dat het in de media moet worden vermeld. Ze gaan toch niet zeggen dat ze niet exact weten wie langs moeten komen en voor wannneer.
  Kom je niet op tijd is je vergunning verlopen en heb je een illegal wapen in bezit. Hetgeen strafbaar is. Mensen zonder vast woon adres en telefoon zouden die een vergunning hebben ? En hoeveel zijn het er dan wel. Duizenden ?
  Ik hoop niet dat ook hier de administatie weer een issue is.

  Een wapen kan gecontroleerd worden ????
  Ze moeten controleren of de serienummers nummers kloppen het caliber en of er geen illegale veranderingen zijn aangebracht. andere loop schroefdraad voor een demper etc.

  Controleren of t ding t nog doet ???

  Laden
  Spannen.
  Voorkant kijken.
  Flink op de trekker duwen.
  Wachten of je een felle flash ziet.

  Zie je geen flits.
  Laten repareren of ander munitie proberen.
  Terug naar begin.

  (grapje)….

 3. Als we hier nu eens mee ophouden, Waarom moet men een wapen hebben. Hetzelf gegaan.ldt voor ministers en volksvertegenwoordigers. Waarom moeten deze mensen een wapen hebben waar ze ook nog niet eens mee om kunnen gaan.
  Als we ons eiland veiliger willen maken moeten alle wapens verdwijnen. Het moet een sort van gedemilitariseerde zone worden.
  En laat de politie eens beginnen met alle barkjes die binnenkomen van onder tot boven te controleren.