• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin WielsCURAÇAO – Verdachte in de zaak naar de moord op Helmin Wiels, Elvis K. alias ‘Monster’, is in het belang van zijn eigen veiligheid naar Nederland overgebracht. Dit is gistermiddag gebeurd, zo bevestigt officier van Justitie Guillano Schoop.

“Ik kan niet zeggen waar in Nederland”, zegt hij tegenover Caribisch Netwerk. “Ook kan ik niet aangeven waar hij tot gistermiddag werd vastgehouden”, verklaart Schoop. Sinds zijn aanhouding deed Monster een beroep op zijn zwijgrecht, maar enkele weken terug heeft hij volgens Schoop toch enkele verklaringen afgelegd.

Overplaatsing
De woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat verder weten dat de advocaat van Monster op de hoogte is gesteld van de overplaatsing van haar cliënt. Advocaat Olga Saleh-Kostrzewski: “Ik kan, mag en wil er niets over zeggen. U zult nadere berichtgeving hierover moeten afwachten. Wel kan ik bevestigen dat ik nog altijd zijn advocaat ben.”

Inhoudelijke behandeling
Naar alle waarschijnlijkheid zal Monster wel tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak ‘Magnus’ aanwezig zijn, van 21 tot 23 mei. Monster wordt er van verdacht degene te zijn die politicus Helmin Wiels op 5 mei vorig jaar doodschoot op het strand van Marie Pampoen.

Intellectuele daders
Naast Monster zitten nog drie verdachten vast. De intellectuele daders achter de moord zouden inmiddels bij het Openbaar Ministerie bekend zijn, verklaarde minister Nelson Navarro van Justitie donderdag. Daarover zegt Schoop: “Wij hebben aangegeven dat we over het onderzoek naar de intellectuele daders geen enkele informatie geven, dus ik laat de uitlatingen van de heer Navarro voor zijn rekening.”

23 reacties op “Verdachte moord Wiels na afleggen verklaring naar NL”

 1. Hij mag niet als Pretu Florentina omkomen,maar moet zijn straf levenslang uitzitten.

 2. @Zorro : ik schrik hiervan, maar vooralsnog is het “hearsay”….tenzij je kan verwijzen naar waar ik het terug kan lezen.

 3. @ Harm Breure. Ik vind de berichten over de bankrekening van Helmin Wiels in Miami schokkend,

  Schokkend zou het pas zijn, als hij zo onschuldig als een pasgeboren lam zou zijn. Hij en de familie Wiels blinken niet uit in rechtschapenheid. Als ik me goed herinner heeft Charles Cooper deze ontdekking aan de grote klok gehangen, maar misschien wilde hij daarmee gelijkertijd de aandacht van zichzelf afleiden.

 4. Ik vind de berichten over de bankrekening van Helmin Wiels in Miami schokkend, als ze waar zijn maar ik kan het moeilijk geloven.

  Bewijzen hebben we in ieder geval nog niet gezien.

 5. @ Norman, Mossel, Koekeloeres. Wat is er waar van de berichten dat er in Miami een bankrekening van Helmin Wiels is ontdekt met daarom meer dan een miljoen?

  Dat is zo langzamerhand een publiek geheim. Na zijn verscheiden is een bankrekening van hem in Miami opgedoken (bestaat nu natuurlijk niet meer na de verdeling van de erfenis) met daarop 900.000 US dollar. Wie is zo onnozel om te denken, dat Wiels voor zijn “dienstverlening” aan Schotte niet betaald is en zijn zakken niet heeft gevuld. Hij was niet beter dan de rest.

 6. @Norman ; Welke berichten ? Ik ben één en al oor

 7. @ Fred Schiedam: antwoord op je vraag

  Een verdachte mag in principe niet lang in een politiebureau geplaatst worden, hij / zij moet binnen een bepaalde tijd overgeplaatst worden naar een huis van bewaring of naar een gevangenis. Is er geen goede of gedegen plek voor de gevangene zullen ze hem gewoon vrij moeten laten, jaaaa zo zit de wet nou eenmaal in elkaar Fred, helaas is het niet anders!.

  Monster heeft goed gekotst moet je maar rekenen , in Nederland heeft hij zoals het er nu naar uitziet een pracht van een leven ?, voldoende luchten en recreatie, sport faciliteiten, werkgelegenheid in diverse werkzalen,tv en pc in zijn cel, s’morgens ontbijt met diverse vleessoorten, s’middags een warme maaltijd met een stukje vlees aardappelen of stampot mag je net zeveel op scheppen als je op kan en s’avonds weer een broodmaaltijd en kan je ook nog eten meenemen naar je cel voor als je honger krijgt in de nacht,nou wat wil je nog meer,lijkt me niet dat je zo in de watten word gelegd hier in de Koraal Specht.

 8. Norman, verklaar je eens nader?. of heb je te diep in je glas ( bol) gekeken.

 9. Vraag 1: waarom loopt de minister van justitie het Openbaar Ministerie hinderlijk voor de voeten?
  Vraag 2: waarom kan de in bewarings telling niet op militair terrein op Curacao zelf?
  Vraag 3: het in bewaring stellen van de hoofdverdachte op een plek bijna aan de andere kant van de wereld: bevordert dit de voorbereidingen van het binnenkort te beginnen proces of belemmert dat het juist?

 10. Wat is er waar van de berichten dat er in Miami een bankrekening van Helmin Wiels is ontdekt met daarom meer dan een miljoen?

  Geld dat hij als Statenlid of voorheen als welzijnswerker nooit bij elkaar kan hebben gekregen.

  Als dit waar is spat de hele mythe Wiels en daarmee ook Pueblo Soberano als een zeepbel uitelkaar.

 11. Hij mag niet als Florentina alias pretu verstrikt raken,daarom is het op deze manier best

 12. Ik vetrouw niemand, niet mijn eigen schaduw.

 13. Van de pan in de vuur.

 14. @ Serka di Bo,

  Je kunt ze wel oppakken, maar zonder bewijs moet je ze weer vrijlaten en wat voor zin heeft dat ?
  Het lijkt me dat in deze zaak de, in het verleden al vaak gebruikte, methode van ‘follow the money trail’ de enige wijze zal zijn om deze zaak tot een oplossing te brengen. Die 500,000 NAF zijn ergens vandaan gekomen en het moet mogelijk zijn te achterhalen wie daarvan de eigenaar was.

 15. In de media berichten dat je de intellectuele daders weet maar niet oppakken.. I.a.w. er is geen bewijs en ze hopen dat deze mensen nu in paniek gaan raken en fouten gaan maken

 16. Na lang te hebben gezwegen “ondanks de slechte vergoeding 100.000,00 in plaats van 500.000,00” is Monster er achter gekomen dat ook hij op de lijst staat om zelfmoord te plegen ?? of te worden geliquideerd heeft hij eieren voor zijn geld gekozen en is hij gaan kotsen over hoe het complot in elkaar steekt “dus een dwaal spoor”. Nini gaf samen met pretu de opdracht maaaaaar Pretu heeft Wiels vermoord!.Wat betreft de intellectuele daders daar weet Monsters niks,nada van af in mijn ogen, daar zulen zij bij Nini moeten zijn maaaaaaaar die Kotst NOG niet.Omdat er nog niet genoeg gekotst is heeft het OM en Navarro nog geen voldoende bewijzen en hopen zij met verhalen in de media dat de werkelijke geld schieters in paniek raken en of proberen van het eiland af te komen, op telefonisch contact hoeft Justitie niet op te rekenen daar iedereen weet dat elk maar dan ook elk telefoon gesprek gecontroleerd worden op woorden die met de zaak H Wiels maar eenigsinds te maken kan hebben, `Fasten your seatbelts`, crimcura!.

 17. Piet Snot, je doet je naam echt eer aan en wat observator schrijft is precies wat er hier aan schort. Het enige wat hier zonder fouten, incompetentie etc. gebeurd is de zonsopkomst iedere ochtend en dat alleen maar zolang er niet iemand hier rond loopt die daar iets aan wil veranderen.

 18. Onze justitiële autoriteiten kunnen zijn veiligheid niet garanderen. Whatabout onze regering ? Die kan ons nog niet eens beschermen tegen al dat tuig dat hier rond loopt laat staan deze verdachte, een duidelijker brevet van incompetentie kun je toch niet afgeven ?
  Zou wel eens kunnen zijn dat deze verdachte een verklaring heeft afgegeven in ruil voor detentie in Nederland waar hij hoogstwaarschijnlijk meer vertrouwen in heeft. En wie geeft hem ongelijk ?
  Deze actie roept toch wel heel grote twijfels op over de “zelfmoord” van die verdachte in de gevangenis te Barber.
  Het stinkt als een dooie geit die al zo’n twee weken in de mondi ligt.

 19. Denk dat hij eindelijk is gaan praten.
  De deal is dan: ik vertel wat ik weet, maar krijg een beperkte straf.
  Daarna een andere identiteit in het kader van getuigen bescherming.
  Als hij de dader is, is dit de beste deal voor hem.
  Moet hij het wel overleven natuurlijk.
  Daarom maar even uit de buurt.
  Nu nog even de oodrachtgevers bang maken, zodat ze elkaar gaan bellen.
  Dan is er meer bewijs..

 20. zolang de Minister vindt dat er rotte appels zijn politie korps zitten , kan hij beter de verdachte velig stellen in een niet corut stelsel, nu maar afwachten wat de advocaat gaat doen.

 21. Aan het vergelijken met Nederland ? Daar waar er keuze zat is aan penitentiaire instellingen, tussen Leeuwarden en Maastricht, om een gevangene veilig en anoniem te isoleren.
  En niet vergeten dat er specifiek bij Wet bepaald is, HOE, WAAR en HOE LANG, een verdachte in hechtenis bewaard mag worden. Schend je de bepalingen, kan je verdachte zomaar weer op vrije voeten gesteld worden. (Óók in Nederland!).

 22. @ observator
  Wat jij schrijft is je reinste onzin.
  Dit is de enige goede beslissing die het OM heeft kunnen nemen nadat
  een andere dader eerder reeds “zelfmoord” pleegde.
  We hebben hier te doen met een machtige en gevaarlijke tegenstander
  en dat acterlijke gedoe dat we zelf wel alles kunnen (nos mes por) mag je
  op jou niveau mee verder gaan. Laat anderen doen wat ze moeten doen.
  Hiermee hebben we misschien wat uitzicht op een oplossing.

 23. Het buiten Curacao gevangen zetten van een verdachte van een misdrijf gepleegd op Curacao geeft het totale falen van de justitiele keten op Curacao aan en daarmee ook het falen van de regering. Men geeft immers toe niet in staat te zijn voor de veiligheid van personen welke rechtstreeks onder de verantwoordelijkheid van de justitie/regering cq. uitvoerende macht vallen te kunnen zorgen. Wij als burgers hoeven dus op geen enkele bescherming van deze instituties te rekenen bij de huidige criminaliteitsepidemie. Een groter brevet van onvermogen hadden de huidige ‘machthebbers’ zichzelf niet kunnen geven.