• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechterCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het tussentijds hoger beroep in de Zambezi-zaak verloren. Het Hof heeft besloten dat de aanklachten van ambtelijke corruptie, zoals eerder vastgesteld door het Gerecht in Eerste Aanleg in december, niet worden aangepakt tijdens de inhoudelijk behandeling.

Dat meldt Caribisch Netwerk.

Het Hof heeft gisteren bepaald dat het OM wél een tussentijds hoger beroep kon aantekenen, maar dat de verdachten Ramonsito Booi en het echtpaar Burney en Ginia El Hage toch niet worden vervolgd voor corruptie. Aanstaande maandag staan zij weer in de rechtszaal.

Aanklachten
De aanklachten die overblijven voor El Hage zijn valsheid in geschrifte en witwassen in verband met hypotheekfraude. Voor Booi blijft valsheid in geschrifte in verband met de koop van een terrein in het dossier ‘Sunset Beach’ staan.

Corruptie-zaak uitgekleed
Hoofdofficier van Justitie David van Delft bevestigt dat er sprake is van een ‘uitgeklede’ corruptiezaak. “Een corruptiezaak zonder corruptiefeiten is heel bijzonder. We vinden dat na een corruptie-onderzoek de corruptiefeiten aan de kaak moeten worden gesteld.”

Teleurstelling
Volgens Van Delft is het vonnis van het Hof een teleurstelling voor het OM en voor de Stichting Bon Gobernashon die de zaak aanhangig heeft gemaakt. “We overwegen heel ernstig om in cassatie te gaan. Dus we zijn niet klaar. Binnen twee weken nemen we samen met de advocaat-generaal een beslissing.”

Maandag
Het Gerecht in Eerste Aanleg heeft twee dagen uitgetrokken voor de behandeling van de Zambezi-zaak die maandag begint. Afgelopen weken heeft het verdedigingsteam van Knoops’advocaten en het OM verschillende getuigen verhoord. Officier van Justitie Leomar Angela treedt op namens het OM.

2 reacties op “Zambezi-zaak van start zonder aanklachten corruptie”

 1. Corrupte politici vormen het voorbeeld voor de bevolking. Als de politiek het mag doen dan mogen zijn het ook is hun redenatie.
  Derhalve is het van groot belang dat politici integer zijn, doch dat is hier (en op Bonaire) niet het geval.
  Het is jammer dat ze het bewijs niet rond weten te krijgen, wat op zich wel vreemd is,want de corrupte handelingen van deze 2 zijn zo ongeveer een publiek geheim. Maar ja, men moet het wel bewijzen en wanneer dat niet lukt zijn deze 2 dus niet per ongeluk corrupt, maar hebben ze er hun werk van gemaakt.

 2. Heeft dat OM niets beters te doen? Wat een tijd verspilling. Laat ze het OM op curacao komen helpen met vervolging van echte moordenaars in plaats van zichzelf te profileren als karaktermoordenaars.