OnbemandVliegtuigAanpakCriminaliteit060114 (2)CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat het inzetten van het onbemande vliegtuigje ‘Raven’ een positief effect heeft gehad op de criminaliteitsbestrijding. Zo zijn er met behulp van waarnemingen via de lucht arrestaties verricht. Ook zorgde de Raven voor tijdwinst bij grondacties.

“Uit de evaluatie is gebleken dat de inzet van de Raven een goed inzicht heeft gegeven in de veiligheidsproblematiek in wijken en interessegebieden’, aldus het OM. “Het evaluatieproject “Eye in the sky” is deze week met succes afgesloten”. Justitie en politie zullen gezamenlijk een besluit nemen over de verdere behoefte van onbemande vliegtuigjes op Curaçao.

10 reacties op “‘Inzet Raven geholpen bij arrestaties’”

 1. @ Philippe Maaskant schreef: ” It will fly over Venezuela three times a day and take 350 high resolution images daily using four cameras ”

  Zoeken ze toiletpapier ?

 2. Als de samenwerking met Venezuela lekker loopt (even de vakbonden vragen..?) dan kunnen we vast we wat actuele plaatjes van Curacao krijgen van Maduro.. Alle beetjes helpen.

  The Venezuelan leader said the satellite “is part of the scientific and technological development” of the nation. It will fly over Venezuela three times a day and take 350 high resolution images daily using four cameras, according to the news agency.

 3. Toch is het mogelijk met dergelijke apparaten, in absolute duisternis, te zien waar iemand loopt of zich schuil houdt. IR- of warmtefotografie zijn inmiddels gemeengoed en erg nuttig.

 4. Het OM heeft persoonlijk aan mij gevraagd of zij de droomy? uit NL, de naam mochten geven die herleiden aan de naam die ik voor onze vriend Gerrit de Raaf heb bedacht. Ik heb toen een voorstel gedaan om op de droomy te zetten Hij steelt als de Raven,maar het is geworden RAVEN.

 5. elke wijk zijn eigen raven,

 6. Het is logisch dat een drone veel sneller op een plaats delict kan zijn doordat het geen hinder van verkeer heeft en in een rechte lijn erheen vliegt.

  Maar drones zijn net als agenten, 1 ervan kan niet het hele eiland bedienen. Er zijn er veel meer van nodig om sneller op plaats delict te kunnen zijn.

 7. Ik lach me ‘bijna rot’, maar niet eg. 😆
  Snappez vous? Wie denken deze gasten nou iets wijs te maken? Nu weet ik echt zeker dat het O.M, maar niet alleen die paljassen van het O.M., maar zeker ook die leugenachtige Marionetten die de regering en parlement van Korsóu moeten voorstellen, ervan uitgaan dat elkeen in Korsou gek is of tenminste een domme kabritu is..?
  De verschrikkelijke leugens die ministers en parlementsleden aan de neus van het volk ophangen worden met de dag groter, erger en ongeloofwaardiger, al kan een leugen nooit geloofwaardig zijn, maar dat ff terzijde…
  Zelfs het eilandelijke korps der ongeschoolden is er op de hoogte van dat Raven met geen moer heeft geholpen. De grappen over die drones zijn in die kringen dan ook niet van de lucht.. 😆

  Die drones hebben volgens die jongens “bou di palu” niets anders gedaan dan wat luchtfoto’s schieten van infrouwgrazende kabritu’s.
  Ook in Nederland heeft de inzet van die o zo hooggeprezen drones tegen de criminaliteit niets uitgehaald.
  Bovendien(publiek geheim!) schoot een kwajonen bínnen anderhalve week 1 van die drones uit de lucht, en nog wel met een simpele chincha. hihahoi 😆

 8. Op welke Curacao leeft het OM?

 9. Sinds Raven over het eiland vliegt rijst de criminaliteit de pan uit.

  Ik denk dat criminelen erop uit zijn om door Raven te worden gezien, ze zien als het een soort Facebook.

 10. Een positief effect? Dat maatstaf je toch op basis van resultaten die dikwijls worden uitgedrukt in cijfers? Zijn volksvertegenwoordigers niet diegene dit het volk moeten informeren hoe of wat? Of is het weer een van meerdere “geheimen?. Ik beschouw mij zelf als een “ongelovige Thomas”. En wat denk jij?