• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Toerist CURAÇAO – De Curaçao Tourism Board (CTB) meldt dat de toerismebranche 64,1 miljoen gulden heeft gegeneerd in de maand januari. Vorig jaar was de opbrengst 60,1 miljoen gulden. Uit een meting van de eerste maand van dit jaar blijkt dat de Nederlandse toerist het meeste uitgeeft en dat deze markt blijft groeien.

De Europese markt is de maand januari aanzienlijk gegroeid. Met een opbrengst van 32,8 miljoen gulden is deze markt goed voor 51 procent van het totaalbedrag. Toeristen uit Zuid-Amerika, Noord-Amerika en het Caribisch gebied hebben respectievelijk 14,7 miljoen, 12 miljoen en 2,9 miljoen gulden besteed.

Zie hier de resultaten van het onderzoek met betrekking tot het aantal overnachtingen en cruisetoeristen.

Overall Visitor Arrival Performance Jan 2014

8 reacties op “Toerisme levert lokale economie 64,1 miljoen op”

 1. @Vito. Curacao in de reisgidsen zie je geen vieze fotos.. ook is de foto van de handelskade zo gemaakt dat je de isla niet ziet.. veel toeristen zijn hier niet blij mee als ze hier zijn

 2. @ VITO. Als Curacao zo vuil is zouden er geen enkele toerist het eiland bezoeken toch.

  De toerist weet het niet, want het staat niet in de reisgids.

 3. Net als Wendy heb ik ook niks van gemerkt. Prachtig.

 4. Peetje niet klagen als er teveel rotzooi ligt overal. Ga ze daan opruimen. Ik was december op Curacao en het is mij niet opgevallen. Het is bekend dat bepaalde Nederlanders ervan houden negatief te uiten over Curacao. Soms sta ik ook in Nederland bij de stoplichten langs de kant te kijken zie ik ook veel rotzooi in de berm liggen en ik zeg niet dat Nederland een rotzooi is. Ik zeg altijd jammer voor die a-socialemedelanders die dit doen. Als Curacao zo vuil is zouden er geen enkele toerist het eiland bezoeken toch. Ik moet de Nederlandse investeerders wel danken die de moeite nemen geld te investeren in Curacao dan alleen maar te zeuren en klagen over het eiland. Curacao is echt een heel mpoi eiland. Ik hoop alleen dat de criminaliteit in de toekomst echt flink aangepakt wordt zodat iedereen met rust kan wonen op dat mooie eiland.

 5. Niks van gemerkt.

 6. Curacao is inderdaad een prachtig eiland maar ik verbaasde me over de rotzooi die overal ligt. Mag dat zomaar? Als het eenmaal een troep is dan wordt het alleen maar erger! En iedereen doet er dan aan mee.
  Laat het niet zo ver komen zodat die miljoenen inkomsten door toerisme op zijn minst verdubbeld wordt. Curacao heeft het in zich!

 7. Veel toeristen vinden Curacao wel een vies eiland.. kijk maar op tripadvisor

 8. Ok mooi zo maar wanneer word er weer geld geïnvesteerd om wegen te verbeteren en al het vuil op te ruimen!?
  Toeristen komen en gaan, sommigen blijven maar ik hoor vaak dat ze van Curacao genieten maar dat het zo vui is/word gemaakt, tenenkrommend!