• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ImmigratieCURAÇAO – Vanaf 1 april worden de prijzen voor het aanvragen van vergunningen gewijzigd. Dit naar aanleiding van veranderingen in de Wet Toelating en Uitzetting en de Eilandsverordening Leges, Precariorechten en Retributies 1992. Het parlement heeft op 6 februari een akkoord bereikt over deze aanpassingen.

Dat maakt de Toelatingsorganisatie bekend.

Afspraak maken
De organisatie meldt dat het tijdelijk niet mogelijk is om een afspraak te maken via de telefoon. Voor de aanvraag van een vergunning kan je een email sturen naar sita@immigrationcur.org, waarna er een afspraak wordt ingepland. Dit kan ook via de balie van de Toelatingsorganisatie aan de Mortiersweg 5.

Betalen
Naast de afspraakbevestiging ontvang je ook een factuur. Voor betalingen kan je bij alle Girobank-filialen terecht. Vervolgens ontvang je een betaalbewijs. Op de afspraakdatum moet je zowel dit bewijs als je afspraakbevestiging meenemen en uiteraard de benodigde papieren voor de aanvraag van je vergunning. Het is niet mogelijk om betalingen te verrichten bij het kantoor van de Toelatingsorganisatie. Als de vergunning niet wordt toegekend, krijg je de leges terug.

Zie hier de tarieven conform artikel 32a en artikel 70 van de Legesverordening.

leges

14 reacties op “Toelatingsorganisatie voert (nieuwe) leges/retributies in”

 1. […] Fuente: Versgeperst […]

 2. […] Source: Versgeperst (dutch) […]

 3. […] Bron: Versgeperst […]

 4. mag ik het afschrift zien van de Min-Pres de verklaring van NVT? Want ik heb begrepen die moet je hebban als je in Nederland geboren bent.

  zijn er ook zulke heffingen in Nederland, dan hoeven ze de Bosman wet niet meer aan te nemen.

 5. Lijkt mij koren op de molen van Bosman, kan hij deze regelingen meteen overnemen voor zijn wetgeving voor immigratie van onze Caraïbische Nederlanders in Nederland.

 6. Het wordt tijd om die ANG. 90,00 te gaan betalen….

 7. dit is toch niet voor de Nederlanders geldig. want als dat zo is dan hoeven ze helemaal geen bosmanwet aan te nemen maar gewoon de tarieven toepassen in euro’s voor onze landgenoten als die in Nederland zich in willen schrijven.

 8. En ondertussen maar klagen over de Bosmanwet, die zou discrimineren en racistisch zijn.

  Kosten voor een Nederlander om hier te komenn ?

  Reken per persoon toch op een dikke 10.000 NAF minimaal, doch waarschijnlijk nog vele malen hoger:
  – Ziektekostenverzekering
  – Onderdak
  – In onderhoud kunnen voorzien
  – 1e inschrijving
  – verklaring van rechtswege
  – eerste aanvraag werk
  – werkvergunning aanvraag en borg bij directie arbeid

  Alleen die laatste 4 kosten al rond de 6000 NAF bij elkaar opgeteld.

  Kosten voor iemand van hier om in Nederland te gaan wonen ?

  Enkele reis met Air Berlin en een treinkaartje, daarna niets meer.

  In dat licht bekeken is de 90 gulden voor uitschrijven wel lachwekkend, het is echt een signaal van ‘we zijn blij dat je weggaat, we leggen je geen strobreed in de weg’.

  Hoezoe discrimineren we hier niet ?
  Officieel is iedereen toegelaten, doch de kosten worden zo hoog opgedreven dat het vrijwel onmogelijk wordt gemaakt hier naartoe te komen.

  En ondertussen wel investeerders hier naartoe willen hebben.
  Zelfs de stagiaiires worden even flink aangepakt, dus kans is dat dat aantal drastisch omlaag zal gaan. Weer een financiële aderlating voor het eiland.

 9. Ben je toerist met europees paspoort en kom je niet uit Nederland; maar wil je 5 weken op Curaçao blijven, moet je dus Naf 525 gaan betalen. Je mag namelijk alleen 30 dagen achtereen verblijven en moet dan verlenging aanvragen (tot max 3 maanden per jaar). Eerst koste dat 1 vakantie-dag en veel frustratie, nu ook nog veel geld. Toerisme de motor van onze economie???

 10. Het eiiland wil meer toeristen.
  Die mogen maximaal 3 maanden blijven, doch…………….moeten iedere maand om verlenging vragen. Kost dus nu even NAF 1000 extra !

  Hoeveel toeristen zullen nu een verblijf van langer dan 1 maand gaan boeken ?

  Gaat ons weer veel geld kosten, kortzichtigheid van de overheid.

 11. Wat een zooitje.
  Nu gaan mensen massaal vertrekken, mensen die elk daar of om de 6 maanden hun vergunning moet gaan verlengen. Word een heleboel geld.

 12. @Belg, Juist elk jaar betalen.. en denk maar niet dat ze service nu sneller zal gaan!

 13. Als niet Nederlander hebben we reeds een “borg” moeten betalen van 3.000Nafl per persoon. (gezin van 5 personen) Daarnaast moeten we de 1ste 5 jaar elk jaar onze vergunning verlengen en nadien elke 2 en 3 jaar. Moeten we dan elk jaar dit extra bedrag gaan betalen?
  Welkom op Curacao. Voorstel aan de regering: pas eindelijk de Europese regels toe of lever jullie Europees paspoort in.

 14. Kortom de overheid frustreerd het komen naar het eiland. Wil je investeren op het eiland en je gezin meenemen (totaal 4 personen) kost het je maar liefst alleen aan de ‘van rechtswege’ toelating ANG 2,460.00 (4 x 560 aan leges + 4 x 55 aan retributies) …
  Is dit wat men bedoelt met het uitrollen van de rode loper voor investeerders?
  Als je je bv in Nederland inschrijft kost het je 0.00!!