• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CBSCURAÇAO – Uit de conjunctuurenquête van december 2013 is gebleken dat 50 procent van de ondernemers minder vertrouwen heeft in de economie. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit percentage is vrijwel gelijk aan de meting die in juni werd gedaan (49 procent).

Bij de kleinere bedrijven (drie tot tien werknemers) was dit percentage drastisch lager. Daar gaf slechts 33 procent aan vertrouwen te hebben in de economie. Over de toekomstige ontwikkelingen binnen de economie waren de ondernemers ook minder positief gestemd. Dit percentage steeg van 24 naar 31 procent.

Conjunctuurenquête
De Conjunctuurenquête wordt gehouden onder alle bedrijven met tien of meer werknemers. Daarnaast wordt er een steekproef genomen van de bedrijven die meer dan drie en minder dan tien werknemers in dienst hebben. Door middel van de steekproef wordt er een beraming gemaakt van alle bedrijven. Bepaalde financiële bedrijven, kleine eenmanszaken en stichtingen zijn niet in het onderzoek opgenomen.

Zie hier het onderzoek.

Publicatie Conjunctuurenquête 2013

1 reactie op “‘Helft van ondernemers weinig vertrouwen in economie’”

  1. …Door middel van de steekproef wordt er een beraming gemaakt van alle bedrijven. Bepaalde financiële bedrijven, kleine eenmanszaken en stichtingen zijn niet in het onderzoek opgenomen.

    Hoe betrouwbaar is dan het onderzoek…

    Stop eens een keer met iedere keer weer de lasten voor het bedrijfsleven te verhogen; dus het ondernemersschap moet weer aantrekkelijker gemaakt worden!