• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

sos venezuelaCURAÇAO – Agenten van de Venezolaanse inlichtingendienst hebben gisteren de burgemeester van San Cristobal, een bolwerk van de oppositie, opgepakt. De stad was de afgelopen weken een van de steden waar het hevigst werd geprotesteerd tegen de regering van president Nicolas Maduro.

Enkele uren nadat burgemeester Daniel Ceballos was aangehouden werd bekend dat de burgervader van San Diego, net als Ceballos lid van de oppositie, uit zijn ambt wordt gezet en ruim tien maanden de cel in moet. Volgens het hooggerechtshof heeft Enzo Scarano een gerechtelijk bevel genegeerd om te voorkomen dat betogers barricades opwierpen in zijn stad.

Solidair
Zowel Ceballos als Scarano hebben zich de afgelopen weken solidair getoond met de demonstranten, die protesteren tegen de welig tierende corruptie, het hoge misdaadcijfer en het gebrek aan basisgoederen. Spullen als kookolie en toiletpapier zijn moeilijk te krijgen in Venezuela. De regering probeert de protesten met harde hand de kop in te drukken.

Miguel Torres
Minister van binnenlandse zaken en justitie Miguel Rodriguez Torres bevestigde de arrestatie van Ceballos op de staatstelevisie. “Dit is gerechtigheid voor een burgemeester die niet alleen niet aan zijn wettelijke en grondwettelijke verplichtingen voldeed, maar ook het irrationele geweld in San Cristobal faciliteerde en ondersteunde”, zei Torres.

Vergelding
Niet alleen burgemeesters van de oppositie moeten zich zorgen maken voor vergelding door de regering, ook leden van de volksvertegenwoordiging zijn niet veilig. Maduro’s aanhangers in het parlement stemden dinsdag voor het intrekken van de gerechtelijke immuniteit van Maria Corina Machado, een parlementslid van de oppositie. Maduro wil dat ze vervolgd wordt voor burgerlijke ongehoorzaamheid en het ondermijnen van de regering.

Bijeenkomst Washington
Machado neemt naar verwachting morgen het woord op een bijeenkomst van de Organisatie van Amerikaanse Staten in Washington over de situatie in haar land. Aangezien de regering in Caracas bepaalt wie er wordt afgevaardigd heeft Panama zijn zetel aangeboden aan Machado, zodat ze toch kan spreken.

© Novum

1 reactie op “Oppositieburgemeesters Venezuela opgepakt”

 1. en durft er nog iemand te beweren dat VEnezuela eren democratie is?
  Deze Maduro is een dictator volgens het boekje.
  geen tegenspraak, geen vrije pers,en geen demonstraties tolereren.

  en dan te weten dat er hier op het eiland mensen zijn die deze heilstaat durven op te hemelen.
  maar ja, sommige mensen hebben een dictator nodig, dan hoeven ze zelf niet na te denken.
  dat geeft rust in het hoofd…