• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Een opmerker stuurde naar aanleiding van de illegale vuilstort bij Bullenbaai een foto in van de stortplaats aan de Weg naar Fuik.

Dit is een stortplaats aan de Weg naar Fuik waar regelmatig allerlei troep gedumpt wordt. Doordat het terrein van Maal aan het eind van deze weg niet meer toegankelijk is, wordt hoogstwaarschijnlijk met toestemming van de eigenaar van deze grond de rommel maar daar gestort.

0027 Weg naar Fuik Vuilstortplaats c

Wordt het niet eens tijd dat de ambtenaren die de milieuwet moeten toepassen aan het werk gaan, zodat er sancties genomen kunnen worden waardoor deze milieuvervuilers een flinke boete krijgen en tevens moeten zorg dragen dat deze rommel naar de landfill gaat.

Er zijn langs deze weg ook diverse autowrakken gedumpt met als gevolg dat de bodem behoorlijk verontreinigd. De olie die niet uit deze wrakken is verwijderd. komt na verloop van tijd in de grond terecht.

 

11 reacties op “Ingezonden: Vuilstortplaats Weg naar Fuik”

 1. Behalve dat dit gedrag altijd al is geweest ontbreekt het het eiland aan visie. Visie over de capaciteit van het eiland. Visie over afvalverwerking. Een afvalverbrandingsoven die met de warmte elektriciteit en misschien drinkwater ontwikkelt kunnen we geld gaan bieden voor het indienen van afval. Niets meer in de poreuze bodem van het eiland opslaan. Geen overlast van vliegen. Voor de centen per kilo zal er een rush ontstaan om afval aan te bieden. Heir gelijk een scheiding maken in materiaal en plastic. Dan zijn wij goed bezig. De regering is met andere dingen bezig. Zo verloedert en verpauperd het eiland.

 2. Dit lag er ook al in 1980 helemaal aan het einde waar toegang is geblokkeerd naar oostpunt.

 3. Varkens!!

  Spreekwoordelijk dan, varkens zijn namelijk van zichzelf schoner.

 4. Nu de Min.Pres. Voor de radio schone dromen over Curacao droomt, is het wellicht een idee om die milieuwetten weer in werking te stellen. En om die drones ook voor milieucontroles te gebruiken. Vanmiddag werd er nog een uit de Bullenbaai opgevist, dus die zijn weer blinkend schoon.

 5. Ja buiten zon zee en strand hebben we nog een paar beziens/belevingswaardigheden. Onze reclames gaan er als volgt uitzien: “sun murder sea robbery beach dumps all in one”. CTB doe er je voordeel mee.

 6. Behalve zon, zee en strand hebben wij nieuwe bezienswaardigheden bij: vuilnis in natuur. Weg naar playa canoa zie ik ook nogsteeds troep langs de weg en niet te vergeten de zee pal achter de sunset heights. Daar zie je regelmatig vrachtwagens troep gaan dumpen in de zee.

 7. @ Edgar,
  O, ja, ze zijn er nog trots op ook.

 8. @ Edgar,
  Je laatste zin zegt alles wat er te zeggen is.

 9. Vandaag een stukje in het AD over jonge puppies in een emmer langs de kant van de weg. Ook een stukje in de krant over de hygiene bij de bereiding van voedsel tijdens het carnaval, bij de Sneks, waar de ratten soms door de keukens en de zaak lopen. Nu weer de zoveelste vuilstort en ondertussen blijft men maar volhouden dat ze zo trots zijn op Curacao en om YDK te zijn.
  Vieze vuile varkens zijn we en zeker geen Dushi Hende. We houden ervan om in afval te leven, we houden ervan om maar te doen en te laten wat we willen.

  En de regering blijft maar weigeren wetten aan te nemen die dit gedrag strafbaar maken. Waarom ?
  Omdat ze zelf net zulke varkens zijn.

 10. Nog steeds niet door dat het geboren …….zijn?????Mooie toeristische plaatsen erbij om reclame te maken!! Mensen toch wanneer kan er gezegd worden KORSOU LIEMPIE I BONITA!!!

 11. Het hele eiland is een stortplaats; Kijk naar de stort bij Bullenbaai , asfalt stort onder de Julianbrug (west) deze melding waar het ingezonden stuk over gaat, in het noordoosten zitten ze al weer dagen in de stank en de rook afkomstig van de illegale koraal tabak stort die in het afgelopen weekend weer van een smeulend situatie overging naar een uitslaande brand, maar ach…dat mag hier allemaal. En we hebben het slechts over de laatste paar dagen, het probleem de vervuiling dus is vele vele malen groter, de politiek houdt de boot af vwb wetgeving, er verdient dus iemand ergens wat aan.

  Het is te zot voor woorden dat men zijn eigen nest zo weet te vervuilen en er niets aan doet.