• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

pistoolCURAÇAO – Curaçao is opnieuw opgeschrikt door de vondst van twee levenloze lichamen. De gruwelijke ontdekking werd gedaan op een tijdelijk aangelegde zandweg bij de Weg naar Willibrordus, vlakbij Kunuku Resorts. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Het is nog onduidelijk of het hier om moord gaat, of om een misdrijf in de relationele sfeer. “Ze waren nog redelijk jong, hebben een blanke huidskleur en beiden hebben een schotwond door het hoofd”, zegt politiewoordvoerder Reginald Huggins.

Onderzoek in volle gang
Huggins verklaart dat niet duidelijk is of het misdrijf ter plekke is gebeurd of dat de lichamen daar later naar toe zijn gebracht. Ook kan hij nog niet aangeven of er een vuurwapen is aangetroffen en of er hulzen zijn gevonden. De identiteit van de twee jonge mensen is nog niet bekend. Het onderzoek is nog in volle gang.

Dubbele moord Baya Beach
Begin deze maand werden twee verkoolde lichamen gevonden in het struikgewas vlakbij Baya Beach. Twee wandelaars troffen de lichamen aan, waarvan de handen waren vastgebonden. Verschillende hulzen werden bij de lichamen gevonden. In deze zaak wordt uitgegaan van dubbele moord. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) werd ingeschakeld om de identiteit van de verkoolde lichamen vast te stellen. Het betrof hier de 33-jarige Oscar Neira Muñoz, geboren in Colombia, en de 60-jarige Siegfried Benito van Curaçao.

26 reacties op “Jonge man en vrouw dood gevonden”

 1. Familie Attaf was toch laatst ook al overvallen?

 2. Hebben de verkoolde 2 lichamen iets met deze twee jonge personen te maken… Zijn er twee bendes in conflict met elkaar en pakken ze onschuldige familieleden.

  Veel sterkte voor de familie! Volgens mij laat de jonge dame een baby achter….echt triest!

 3. @Edgar, wellicht is 1 van de families van deze twee betrokken bij de drugs.. Colombianen kennen geen gedragsregels zoals de maffia die bv wel heeft. Zij gaan voor familieleden als ze de daders niet kunnen pakken. Ik had niet de indruk dat deze 2 betrokken waren met de drugshandel. Feit is dat de criminelen weten dat de politie ze niets kan en zal maken en dat Curacao te angstig is om hun eigen criminelen aan te pakken..

 4. Toenemende criminaliteit, geringe pakkans en onderbezetting in het justitiele apparaat zijn blijkbaar voor de minister redenen te weinig om Nederland assistentie te vragen, waaraan Nederland gevolg moet geven. Nos mes no por toch.

 5. Jairo,

  Tenzij het een ‘crime passonel’ was moet dit gewoon te maken hebben met drugs. Wellicht dat slechts eentje daar iets mee te maken had en dat de ander het niet wist. Ik zeg niet dat het zo is, maar de mogelijkheid is aanwezig. Een jaar of 15 geleden is een jonge vrouw vermoord in Emmastad, samen met haar baby en haar man omdat de man in de drugs bezig was. Zij had daar niets mee te maken en ik kende haar vrij redelijk.Ze was gewoon op de verkeerde plek op de verkeerde tijd.

  De locatie waar ze gevonden zijn is niet echt een wandelplek, maar het zou natuurlijk kunnen zijn dat ze wel aan het wandelen waren, daar iets hebben gezien wat ze niet hadden mogen zien en vervolgens zijn vermoord.

  In ieder geval lijkt het alsof de criminelen gewoon maar doen en laten waar ze zin in hebben, niemand die ze ook maar 1 stroobreedte in de weg legt en het OM plus politiek doen absoluut niets.
  Zolang het afrekeningen zijn in het drugsmilieu zal de gewone burger er niet zo snel last van hebben, maar het is en blijft complete anti-reclame voor het eiland.

 6. @Bruintjes. Nooit zal het worden aangepakt.. Pas wanneer het 1 van hun betreft dan komt de politie wel in actie..

 7. Kan het gewoon niet geloven. Het is een wild wild west voor zo’n kleine eilandje. Wat gaat er gebeuren met dit mooi eiland. Wanneer wordt door de regering aangepakt.

 8. Ik ken een van de sslachtoffers en ze heb niks met drugs te maken dus heb aub een beetje respect

 9. kindje heft geen ouders meer.. op haar fb zegt ze dat ze graag een pistol wilde.. arm kind

 10. Staat in Nederland al op de voorpagina van de kranten. Verder wordt er fijntjes bijgeschreven dat het aantal moorden in Curaçao steeds hoger wordt. Leuk voor de toeristen. Alleen is het zo dat bijna alle moorden hier te maken hebben met het criminele mileu.
  Bij de politie is geen goede leiding het zijn amateurs,en nog zo corrupt als het maar wezen kan. Maar ja dat is ook zo in de politiek allemaal stichting eigenbelang. Ze bekommeren zich niet om de bevolking als ze zichzelf maar kunnen volvreten. Echt een bananen replubliek.

 11. Ach joost stolk,

  we zullen je heilig verklaren……

 12. Nou nou, er zijn mensen die doen alsof de politie in nederland alles netjes oplost

 13. Erg triest dat het overlijden op een gruwelijke manier van twee jonge mensen door de meesten hier wordt aangegrepen om hun eigen stokpaardje te berijden. Jullie zijn minstens net zo’n groot deel van het probleem.

 14. Aannames, aannames…

 15. Zolang het nog niet bekend is dat dit te maken heeft met een relationele sfeer kan je ook niet over moord spreken, mocht dit toch een meervoudige moord zijn zal dit waarschijnlijk weer met drug te maken hebben, zoals zo veel moorden op deze verrotte wereld.Vooral op Curacrim zien wij na 10-10-10 met lede ogen toe hoe we naar de kloten gaan.De crimmetjes hebben het voor het zeggen van MP,ministers tot landlopers toe,en de lapzwanzen die in het parlement zitten doen er ook geen reet aan.Optreden tegen deze legale hoog geplaatste word niet of nauwelijks gedaan.

 16. @Fresku

  de vorige 2 moorden met de inbrandgestoken lichamen (2 mannen) waren duidelijk afrekeningen in het drugs milieu.
  deze zouden inderdaad om andere reden gepleegd kunnen zijn: roofoverval of afrekening door een jaloers vriendje?
  maar natuurlijk kunnen het oook crimineeltjes zijn die hun schuld aan de maffia niet konden waarmaken.
  maar denk toch eerder dat het met de 1e 2 opties te maken heeft.
  niet omdat ze blank zijn, maar om dat ze jong zijn en het een meisje en jongen betreft.

 17. Ik denk dat het nogal duidelijk is wat er aan de hand is op dit eiland.

  Ouders voeden hun kinderen niet op, iedereen leert van politici dat misdaad loont en ook als normaal mag worden beschouwd, de politie heeft geen zin om het probleem aan te pakken (lees: de politieke wil is er niet) en dan wordt het een compeet ‘free for all’ gebeuren.

  Terwijl de hele politiemacht automobilisten staat te controleren op papieren (terwijl de politiewagens zelf niet eens de juist belastingsticker hebben), kan de zware criminaliteit gerust zijn werk doen. Tegen de tijd dat de crimnelen gaan werken is er geen politie agent meer op straat te vinden, die moeten immers uitrusten van een zware dag in de zon staan.

  Pas wanneer de politiek het besluit neemt om de boel op te gaan ruimen zal er verbetering zijn, maar zolang Norman de Serphos de automobilisten criminelen noemt (omdat ze hun rijbewijs niet bij zich hebben) zal er weinig veranderen op dit eiland.

 18. Denk er om, de minister van justitie (dus de regering) stelt prioriteit bij het houden van verkeerscontorles. Zie de vele recente contorles met een overmacht aan agenten die eigenlijk bezig zouden moeten zijn met bescherming van het eiland tegen de opkomende harde criminaliteit. Controle op autogordels is natuurlijk veel belangrijker.

 19. Raar hè, Fresku!!

 20. Ze zullen niet vermoord zijn omdat ze vals in de kerk hadden gezongen.

 21. Gelukkig dat de politie wel druk bezig is om auto papieren te controleren

 22. Normaal lees ik in de reacties bij moorden altijd: “Ze zullen niet vermoord zijn omdat ze zich aan de wet hebben gehouden” of iets dergelijks. Nu betreft het mensen met een blanke huidskleur en lees ik niks daarvan..

 23. Wanneer gaat de politiek hier iets aan doen?
  Of zou er hulp uit NL moeten komen?
  Door goede rechercheurs te sturen en het huidige belabberde politie personeel eens goed op te leiden.
  Want het lijkt of daders van dit soort geweldsmisdrijven er vaak mee weg komen.
  Er moeten beloningen uitgekeerd gaan worden om de mensen te laten praten.
  Iedereen zwijgt uit angst of omdat ze er liever niet mee in aanraking komen.
  Beloningen kunnen de angst wegnemen.

 24. Wat is er in Godsnaam aan de hand?

 25. Gaat wel lekker op dit eiland , moge ze in vrede rusten

 26. Wat is er in godsnaam aan de hand op het eiland