• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ArkeCURAÇAO – Arke is de eerste Nederlandse vliegmaatschappij die met een dreamliner gaat vliegen, meldt het bedrijf. De vliegmaatschappij krijgt drie Boeing 787 Dreamliners, waarmee naar Curaçao wordt gevlogen. “Met deze nieuwe aanwinst wordt ook het vliegcomfort verbeterd”, aldus Arke.

“Zo is de cabinedruk hoger waardoor het lichaam meer zuurstof kan opnemen tijdens de vlucht. Hierdoor heeft de reiziger minder last van vermoeidheid, hoofdpijn en komt deze meer uitgerust aan op zijn vakantiebestemming. De ramen van de Dreamliner zijn groter. Tevens kan de reiziger zelf de lichtintensiteit bepalen en daarnaast is de Dreamliner duurzamer, ruimtelijker en sneller.”

13 reacties op “Arke krijgt dreamliner op vluchten naar Curaçao”

 1. @ Desi
  Mijn verwijzing naar SLM doel ik op dat ze met 1 vliegtuig vliegen en als die stuk is of Desi hem even voor een testritje neemt dan zit je vast. Heb het verder niet over de bezetting of op tijd vliegen. Ik praat over wanneer het vliegtuig stuk is of in de c-check moet.

 2. Krijg je korting op de tickets als gevarengeld als je met een dreamliner vliegt?

 3. Ben zeer benieuwd. Nu nog ‘bidden’ voor een rechtstreekse connectie met comfort naar New York.

  @Bert Ik zou zelf dan pleiten voor plaatsen op basis van lengte en breedte ipv kilo’s 😉

 4. Nottie, ALM, DCA, Air Holland, Sobelair etc allemaal geprobeerd om CUR-AMS te doen.. Zelfs Tap Air via Portugal.. Allemaal mislukt..

 5. Wanneer gaan luchtvaartmaatschappijen eens reizigers op hun gewicht afrekenen?

  Ik moest laatst 100 dollar betalen voor een koffer die een kilo te zwaar was maar zat met mijn lichaamsgewicht van 60 kilo wel naast een big mama van 50 kilo meer die daar niets voor hoefde te betalen.

 6. @ RasEchteWereldBewoner,
  Ik weet niet waar jij je wijsheid vandaan haalt, maar doe jezelf een plezier
  en zoek het maar na: de SLM (Surinam Airways) vliegt op de route PBM-AMS
  nagenoeg het hele jaar vol, vol, vol en grote vertragingen komen bijna nooit
  voor.

 7. In ieder geval is de afstand tussen de stoelen bij de comfort en de economy klas van de Dreamliner MINDER dan bij KLM.

  Economy KLM: 79cm (gemiddeld)
  Economy Dreamliner: 76 cm

  Comfort KLM: 89cm (gemiddeld)
  Comfort Dreamliner: 84 cm

  Wat betreft Insel. Het is financieel gezien een erg groot risico voor Insel om te vliegen CUR AMS CUR. Je kan niet zomaar 10 vluchten uitvoeren. Het is een route waar enorm veel kapitaal in gestopt moet worden om te realiseren. En dan hebben we het nog nieteens over de aanschaf / lease constructie voor de vliegtuigen. Ik zeg, overlaten aan de KLM’s e.d. Een nieuwe grote speler is wel erg welkom. Lufthansa?

  Bronnen
  http://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/on_board/seating_plans/b747.htm en http://www.arke.nl/dreamliner-curacao.aspx

 8. Ik hoop dat deze B787s minder problemen krijgen dan de eerder geleverde exemplaren, problemen die ondermeer tot vliegverboden hebben geleid.

 9. Het allerbelangrijkste is dat de accus niet spontaan een thermal overheat krijgen, of dat er elektronische problemen zich voordoen. Dit toestel heeft tot nu toe bewezen zeer storingsgevoelig te zijn en daar is zelfs de fabrikant het mee eens.

 10. @ Nottie
  Waarom zou Insel op een route gaan vliegen waar er al moordende concurentie is? Zodat je ook daar over kan gaan klagen dat wanneer het vliegstuig stuk is het je 3 dagen vast zit omdat ze maar 1 erin hebben net als SLM.

  Ze zijn niet gek. Insel verkoop niet meer in Venezuela Vliegen moeten ze wel want de tickets zijn allang verkocht.

  Arke doet het goed door de Dreamliner op deze route in te zetten.

  En ja goedkoop vlieg je in lag seizoen. Dat weet iedereen toch wel. Arke naf1200 voor een retour. KLM ook. Maar nee het moet goedkoop zijn wanneer jij wilt vliegen… Zo werkt de werlend niet Niets Nuttie

 11. Nee, Lange Jan, belangrijkste is de prijs en die is sinds vorig jaar torenhoog, zowel bij KLM, Arke als Air Berlin.

  Sluit niet uit dat er prijsafspraken zijn gemaakt.

  Waarom vliegt Insel Air niet op deze route? Het is toch van de gekke dat ze wel naar Venezuela blijven vliegen waarvoor ze geen cent betaald krijgen!

 12. Dat ie sneller is is handig. Zo kunnen ze misschien hun eeuwige vertragingen een beetje inlopen.

 13. bElangrijkste is de ruimte tussen de stoelen