• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

sos venezuelaCURAÇAO – Het Venezolaanse leger heeft zondag betogers verjaagd van een plein in de hoofdstad Caracas. Dat meldt persbureau Reuters. Tegenstanders van de regering bivakkeren al weken op het plein om te protesteren tegen de regering van president Nicolas Maduro. 

De militairen zetten traangas en waterkanonnen in tegen de demonstranten, die op hun beurt met stenen en brandbommen gooiden. De betogers moesten uiteindelijk toch het veld ruimen en ontvluchtten het Plaza Altamira in het oosten van Caracas.

Complot
Nadat de demonstranten waren verdreven begon het leger de op het plein opgeworpen barricades te vernietigen. Maduro noemt de demonstraties tegen zijn regering een complot en ziet de hand van het Westen er in. “We gaan door met het bevrijden van plekken die zijn ingenomen door de betogers”, zei Maduro in een toespraak voor zijn aanhangers in Caracas.

Protesten
Maduro’s tegenstanders demonstreren al sinds begin vorige maand. Ze zijn boos over de welig tierende misdaad en het gebrek aan basisgoederen in het land. Zondag trokken duizenden betogers op naar een luchtmachtbasis in de hoofdstad. “Ik sta vijf of zes uur in de rij om twee pakken bloem of twee flessen kookolie te kopen”, zei een gepensioneerde betoger. “Ik protesteer ook tegen de onveilige situatie en de leugens die de regering de Venezolanen vertelt (…). Dit is een onbestuurbaar land, het kan zo niet langer door.”

© Novum

1 reactie op “Leger Venezuela veegt plein schoon in Caracas”

 1. Eens te meer een bewijs dat het socialsme niet werkt.
  het idee is goed, maar de uitvoering is meestal belabberd.
  Het eindigt meestal in een dictatuur.
  helaas moeten we dan maar genoegen nemen met het kapitalisme.
  waarschijnlijk is dat toch het meest eerlijk.
  maar zeker niet ideaal.