• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

minister Stanley Palm thumbCURAÇAO – Curaçao Ports Authority (CPA) gaat meer beveiligers inzetten om de veiligheid van cruisetoeristen te kunnen garanderen. Dit op advies van Minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling. De afgelopen tijd zijn meerdere toeristen het slachtoffer geworden van gewelddadige overvallen.

Op verschillende locaties worden meer beveiligers ingezet als er een cruiseschip arriveert. Minister Palm hoopt op deze wijze overvallen op cruisetoeristen te voorkomen.

23 reacties op “Meer beveiliging om overvallen op toeristen tegen te gaan”

 1. @Martin. oplossing is simpel.. gewoon naar Nederland sturen.. maarja dan moet de bosmanwet wel gestopt worden.. dat is de ydk oplossing.. ze vergeten wel dat ze door hun eigendoen maar door blijven gaan met het creeeren van dit soort kanslozen maarja we zetten al onze energie om de bosmanwet aan te vallen omdat we dan geen criminelen meer kunnnen lozen in Nederland maar doen er niets tegen om wat aan de oorzaak te doen

 2. Dus een particulier beveiligingsbedirijf moet nu op de openbare weg openbare orde bewaken/bewaren?
  Een beveiligingsbeambte heeft niet meer bevoegdheden dan iedere andere burger.
  Dus het is de bedoeling dat er een preventieve werking van uit gaat?
  Mogen we wel wat andere beveiligingsmedewerkers inzetten die beter opgeleid zijn en zich inzetten voor hun job dan wat er nu over het algemeen in de beveiliging werkt.

 3. NB

  Laten we ons vooral focussen op de komende generatie zodat zij niet tussen wal en schip vallen.
  Ik zie nog teveel kinderen, die niet op school komen, vaak hebben de moeders geen busgeld. Veel kinderen komen nog zonder eten naar school
  Vaak maken wij de leerkrachten brood klaar zodat zij toch enigszins een volle buik hebben. Maar let wel, we kopen zelf brood/beleg.
  Als we met zijn allen denken het is dweilen met de kraan open dan hebben we er weer een verloren generatie bij en ik vind dat dat niet mag gebeuren.

  Het is natuurlijk gemakkelijk alleen maar kritiek op iedereen te hebben, maar misschien is het wel zo fijn voor de kinderen als zij gewaardeerd worden en niet alleen de hoek in worden geduwd.
  Velen willen wel en kunnen niet, ook hebben velen de kans niet en als je dat niet door je thuissituatie wordt ingegeven dan heb je al een enorme achterstand.
  Niettemin bliven we positief denken en doen wij met zijn allen wat we kunnen. Hoe moeilijk vaak ook.

  Wilde dit toch nog even toevoegen en wens iedereen een bon wikent.

  Groet,
  Martin

 4. Beste

  @Abraham Mossel

  “Slechts” 30 jr.
  Mijn standpunt blijft ongewijzigd, dat er veel goede mensen zijn. Gelukkig.
  Ik ben voor aanpak bij de wortel, kinderen behoren nl niet in armoede op te groeien.
  Helaas ook in Ned. leven 400.000 kinderen onder de armoedegrens.
  Het moet niet, nog hier nog elders.

 5. @ Martin je woont vast nog niet zolang op Curacrim anders zou je beter weten.Het Eiland is totaal verrot en de corruptie tiert rond in alle lagen van de bevolking. Angst cultuur noemen ze dat, diegene die een fatsoenlijke baan heeft zegt niks om dat hij bang is voor zijn baantje(meestal overheid) de ondernemers zijn bang geen klanten meer te krijgen) diegene die in de armoede grens leven zeggen al helemaal nada (ze hebben nu nog wat ( bakkie rijst met groente uit de tuin)en zijn bang datze dat ook nog kwijt te raken.

  EN DE POLITICI BLIJVEN HUN EIGEN VOLK MET FEITEN VERDRAAIEN EN DE BOEL TE BELAZEREN,TE BEDRIEGEN EN TE BELIEGEN,HELEMAAL ALS ER VERKIEZINGEN OP KOMST ZIJN,OM TE KOTSEN ZOU JE ZEGGEN.

 6. @martin.

  ik schrijf de politiek is corrupt.
  maar een deel van de politie zal ook wel niet deugen.
  met het volk bedoel ik het criminele deel, het deel dat geen werk heeft en lekker onder de boom hangt de hele dag en savonds gaan zoeken naar buit.
  Natuurlijk bedoel ik niet het hardwerkende deel. die zelf ook heel veel last hebben van deze criminelen.

 7. @martin, Het volk weet vaak wie de daders zijn maar doen er niets mee. Kan daar dus weinig medelijden mee hebben..

 8. Alleen cruise toeristen? Vorige week werden een Nederlandse vrouw en haar dochter overvallen toen ze hun appartement pietermaai small apartments verlieten. 3 met messen bewapende jongens roofde haar tas. Gelukkig raakte ze niet gewond.

 9. @Sander
  “De politie is corrupt en het volk doet daar lustig aan mee”

  Wat een uitermate contradictio in terminis, want het zijn juist de inwoners die ongelooflijk veel last van inbraken, atrako’s, schietpartijen enz hebben.
  Het is ook niet zo dat “de politie” corrupt is. Er zitten ongetwijfeld rotte appels tussen maar het is een bridge too far om iedereen als corrupt te bestempelen.

  We willen allemaal veiligheid en ons niet achter hekken te moeten verschuilen.

 10. En geen bewaking bij de parkeerplaats van Playa Kalki, Playa Santa Cruz, Shete Boca etc.. Daar zijn toeristen ook niet veilig..

 11. Prima dat Palm om hulp vraagt. Wederom een minister die de onkunde en corruptie van onze politiekorps bevestigd. Jammer dat een overheids NV nu voor beveiliging moet opdraaien.

  Het volk moet het zelf maar bekostigen want onze ministers durven het echte probleem niet te adresseren.

 12. Los van het feit dat het een nutteloos middel is, zal het de toeristen eerder afschrikken, een beeld van beveiligers. Die arme beveiligers kunnen echt niets doen tegen die bewapende mongolen. Ministers op curaçao zijn echt een aanfluiting, met al die onnozele ideeën van ze. Nog geen een gezien, die het niveau heeft dat je mag verwachten van een minister.

 13. Militairen met lange wapenstokken, die indien nodig direct een ongelooflijk pak slaag uitdelen, dat helpt! Personen die GEZAG uitstralen. Niet dat half zachte spul wat je nu overal als security(?) wazig ziet rondhangen of zelfs slapen..

 14. Curaçao als bestemming van je lijst afhalen. Einde probleem! (Voor cruise toeristen dan wel te verstaan).

 15. Wie toeristen overvalt en berooft, onthoud het eiland van haar broodwinning. Gewoon als staatsvijand bestempelen en als dusdanig bestraffen. Minimaal 15 jaar en maximaal levenslang afhankelijk van je daad.

 16. Weer zo een domme uitspraak zonder inhoud.
  zorg voor veilighied op het hele eiland.
  bouw meer gevangenissen voor mijn part.
  maar bescherm de bevolking en de bezoekers.
  De politiek is corrupt, dus het volk doet daar vrolijk aan mee.

 17. Je blijft lachen op dit stuk rotsje die boven de zee spiegel uit steekt die curacao heet!! Weer zo’n leuke joke van een minister over beveiliging. Zijn er nog meer van die jokes waar je in een deuk ligt??? Wat een reclama voor het buitenland dat de toerist graag in het donker en in de hitte vertoefd. Hier op het eiland kennen ze het woord SCHANDE niet.

 18. Wat weet die Palm nou van Curacao? Hij is continu op snoepreis en verdient maandelijks meer aan daggelden dan aan salaris.

 19. Alleen de cruise touristen? Ook de bevolking en “gewone” touristen moeten beveiligd worden. Curacao heeft zo veel potentie, ik hoop echt dat het tij ten goede gekeerd kan worden.

 20. Volgens mij zijn vaak de toeristen die hier overnachten de dupe van overvallen en geweld…. dus waarom nog meer beveiliging voor de cruise toeristen?

 21. Aqualectra helpt bij het negatief beinvloeden van de diverse reisblogs door bij hotels de stroom af te zetten, en de chollers en ladron doen in de stad en op de baaien de rest.

  Pabien Korsou, zo slachtten we steeds verder hetgeen waar we zo enorm afhankelijk van zijn, en het CTB en al die andere zo langzamerhand onzinnig geworden organisaties die liegen vrolijk door over hoe goed het hier wel niet gaat met het toerisme.

  Net als met de ISLA zijn we hier straks ook te laat, 2 politur agenten op mambobeach helpt echt geen zak tegen wat er er gaande is.

 22. De zoveelste actie die geen enkele atrakopleger zal remmen in zijn voornemen(s).

  Er is maar één goede oplossing om berovingen op cruisetoeristen te voorkomen en de oplossing is om met een grote boog om Korsou heen te varen!!

 23. Palm heeft zeker een standje gekregen in de vergadering op Miami,raar dat als hij op Curaçao aanwezig is nooit berijkbaar is en als hij in het buiteland zit elke dag zijn zegje doet in het Antelliaans dagblad,laatst uit Berlin en nu weer gisteren en vandaag uit Miami,waar zit de man nu eigenlijk ?.