• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Geld vragenCURAÇAO – De curator van Dutch Caribbean Airline N.V. (DCA) heeft zojuist bevestigd dat alle ex-werknemers die op 13 oktober 2004 in dienst waren, resterend loon krijgen uitgekeerd. Het betreft een gedeelte van het loon over de opzegtermijn. DCA werd in 2004 failliet verklaard.

Ook de ex-werknemers van DC Groundhandling N.V., Dutch Caribbean Cargo N.V., Curaçao Airlines N.V. en DC Holding N.V. krijgen hun resterend salaris over de opzegtermijn uitgekeerd.

Curator
“Alle voormalige werknemers die op 13 oktober 2004 op basis van een arbeidsovereenkomst in dienst waren van de voormelde vennootschappen en waarvan de arbeidsovereenkomst door de curator is opgezegd, hebben recht op uitkering van een gedeelte van het loon dat gedurende de opzegtermijn is opgebouwd”, aldus de curator Mirto Murray van SMS Attorneys at Law.

Ex-Werknemers
Alle ex-werknemers zijn door de curator op basis van achternaam in drie groepen opgedeeld. Om aanspraak te maken op de resterende loonbetalingen moet er een invulformulier worden ingeleverd. Dit formulier is verkrijgbaar bij het kantoor van de curator aan de Rozenweg 4. Het formulier kan ook per email worden aangevraagd via dca@sms-advocaten.com of via de website. De benodigde papieren kunnen tussen 08.00 en 11.00 uur worden ingeleverd op het kantoor. Dit kan eveneens per email.  Je moet ook een een kopie van je legitimatiebewijs meesturen.

Zie hier de inleverdatum op basis van de eerste letter van je achternaam:

A tot en met I vanaf maandag 17 maart
J tot en met M vanaf maandag 25 maart
N tot en met Z vanaf maandag 8 april

Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Donna Maduro op werkdagen tussen 08.00 en 11.00 uur via telefoonnummer 5177742. Je kan ook een email sturen naar dca@sms-advocaten.com.

6 reacties op “DCA keert resterend loon opzegtermijn uit”

 1. Het zou interessant zijn om eens te zien wat SMS advocaten als curator heeft verdiend over de ruggen van voormalig DCA personeel.

  Ik denk dat dat bedrag schokkend zal zijn.

  De partners rijden in ieder geval in zo’n grote bolides dat als ze voor je bij het stoplicht staan het stoplicht weer op rood springt voordat je kunt passeren.

 2. Ik hoop dat er nooit meer aan een dergelijk dom luchtvaart verhaal wordt begonnen,
  Een “eigen” luchtvaartmaatschappij waar de politiek zich mee bemoeit en waar iedereen een baan had, maar nooit aanwezig was (ALM), kon nooit een succes worden.

  De opvolgende opengetrokken trukendozen om het maar gaande te houden onder wat voor naam dan ook waren bij voorbaat al gedoemd om te mislukken omdat er wezenlijk nooit iets verandert was.

  De politiek zeker hier, moet buiten dit soort bedrijven blijven.

  Miljoenen miljoenen en nog eens miljoenen heeft dit totale avontuur in tientallen jaren Curaçao gekost, en waarom? Vanwege valse nationalistische trekjes, vriendjespolitiek en de hier altijd aanwezige zakkenvullerij.
  Een nationale schaamte is het, helemaal niets om trots op te zijn.

 3. aanvulling buiten de oude claim die DCA had overgenomen van de ALM bedrijven namelijk 55 miljoen euro , was er ook nog de schuld die DCA had opgebouwd.

  Volgens de – dus niet goedgekeurde – jaarrekeningen bedraagt de totale schuld van DCA inmiddels 40 miljoen euro, 5 miljoen euro meer dan een maand geleden in het businessplan voor een doorstart werd genoemd. dit was in augustus 2004.

  het lijkt me sterk dat het vermogen zo groot was ongeveer 100 miljoen euro, dt er nu nog geld over is om salarissen uit te betalen.
  Dit ook omdat het toenmalige eilands gebied alle salarissen tot en met december heeft uit betaald.

 4. raar verhaal, mmers in 2004 heeft onze eilandsraad 12 miljoen geleend om salarissen uit te betalen aan de oud werknemers.
  Toen DCA failiiet ging was er ook al geen loonbelasting, SVB afgedragen aan ons land, en nu is er ineens geld voor de werknemers.
  Denk dat de curator eerst maar eens zijn boekhouding na moet kijken voordat hij deze verklaring maakt.

 5. Opvallend dat de veroorzakers van het faillisement die zelf hun zakken hebben lopen vullen buiten schot blijven.

 6. De grootste winnaar bij faillissementen is meestal de curator, die onbeperkt kan declareren en wiens vorderingen voor alle andere vorderingen gaan.

  Je ziet dan ook vaak dat een curator een faillissement laat voortduren totdat ze zelf met hun declaraties de boedel hebben leeggehaald.

  Dit lijkt me een heel plausibele verklaring waarom SMS de zaak 10 jaar heeft laten duren. Zakken gevuld, BMW 4 van de partners werd een BMW 5, en nu kunnen de minumumloners van DCA nog een fooi komen ophalen als troost,