• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

politieCURAÇAO – Fundashon Adelanto Domi Abou maakt zich zorgen over de veiligheid in de omgeving van Otrobanda. Volgens de stichting is het slecht gesteld met de veiligheidssituatie in deze wijk. Ook zouden er te weinig politiepatrouilles aanwezig zijn op straat.

“Het afgelopen weekend was het weer raak. Er hebben twee overvallen plaatsgevonden in minder dan 24 uur in de buurt van winkelcentrum Colon. Dit terwijl een paar meter verderop een politiebureau is gevestigd.” Ook zou het slecht zijn gesteld met de staat waarin sommige huizen verkeren.

Onbegrip
De stichting is daarnaast niet te spreken over de plaatsing van een nieuw hoofd in het wijkteam van Otrobanda. Volgens Fundashon Adelanto Domi Abou was voormalig hoofdagent Nicolaas op de hoogte van alle problematiek in de wijk. “Ook was hij een bekende onder de wijkbewoners, wat vertrouwen creëerden. Hij werd gerespecteerd en was sociaal betrokken.” De stichting zegt dat zijn functie vorig jaar werd overgenomen door hoofdagent Hasselhoef. “Het motief voor de overplaatsing van hoofdagent Nicolaas is ons onduidelijk. We willen dat minister Nelson Navarro van Justitie een onderzoek instelt naar de reden van de verandering of deze terugdraait, gezien het gevolgen kan hebben voor de situatie in Otrobanda.”

9 reacties op “‘Otrobanda is onveilig’”

 1. @ Rob

  En wie moet dat dan doen volgens jou?

 2. Zolang er geblindeerde autos mogen rondrijden, openlijk drugs verkocht mogen worden, inbraken geen aandacht krijgen vd politie, politiebureau’s (brievengat) een soort van happy hour zijn geworden waar de heren hun NOVELA kijken op een prachtige flatscreen, de hele dag zitten te pingen of met een game boy spelen wordt het nooit wat….grappig als je ze belt komen ze met drie man sterk….twee zitten te pingen en de ander spreekt je aan vanuit de auto….dushi yui…den airco….

 3. Curacao moet meer mensen aantrekken als Jacob Geldt Dekker die investeren in dit monumentale stadsdeel zoals is gebeurd met Kura Hulanda en die vervolgens de rest van Otro Banda projectmatig restaureren met behulp van lokale krachten en niet ontmoedigen.
  Dan hebben de mensen werk en komen ook de toeristen vanzelf.

 4. NEE??? Echt?? dat is nieuws!.. niet echt dus.. kom al 7 jaar lekker naar Curacao, maar dit had ik de eerste keer al door. zou zowiezo ook in Punda s’avonds liever niet aleen rondlopen.. wel jammer maar ja.. beter de toerist beroven dan er voor te werken toch?

 5. wij moeten samen de wijk veilig maken Niks schuiven op politie en minister ik slaap nog elke dagmet mijn Ramen open

 6. Gut, dat wat de gemiddelde toerist reeds in 1 oog opslag kan zien hebben onze politici nu, na 40 jaar, ook in de gaten ?

  Als het nu ook 40 jaar duurt eerdat ze er iets aan gaan doen dan wordt het echt feest.

 7. Zo, en daar komen ze nu pas achter.

 8. ach het is overal onveilig waarom zal deze wjk extra aandacht moeten krijgen.

 9. Hoelang zal het nog duren voordat we gaan inzien de we echt niet kunnen regeren , vanaf 1969 is de afbrak begonnen van dit eiland