• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Jeannette Cratz maakt zich zorgen over het ouderenbeleid.

Vorig jaar werd ik gepensioneerde. Ik ben van de groep die groot is gebracht met eigen verantwoordelijkheidsbesef waarop uiteindelijk de democratie is gebaseerd als men de beginselen van het democratisch systeem niet als een zuurtje bij droge mond hanteert.

Na een paar bezoekjes op zonnig Curaçao, had ik al door dat pinda’s verkopen bij Cinelandia meer ruimte zou bieden dan alle voorzieningen voor ouderen bij elkaar. Helaas is Cinelandia nu een ruïne, en is de avondverkoop van goederen op straat gelijkgesteld aan zelfmoord en zijn veel ouderenkarweitjes goedkoper uitbesteed.

Ik heb altijd geprobeerd wereldleiders te volgen en dacht dan ook even met John Kennedy mee in de trant van “Do not ask what your country is doing for you…” en het mooie gevolg daarvan dat een grote groep privéorganisaties heeft geïnspireerd. Ik heb bij de wieg van de vergrijzing gestaan in New York City waar ik even het handje heb vastgehouden van de Verenigde Naties en de internationale sterilisatie, en weet waar ik de grondbeginselen van de problemen moet zoeken.

Ik heb een rapport in elkaar gedraaid met A-4tjes zonder spectaculaire wielaccessoires maar wel rijk aan inhoud. Centrale oplossing: zet die inventieve, creatieve, hyperactieve Babyboomers bij elkaar. Soort hospita systeem introduceren met interactieve hulpverlening en ook belast met het uitvoeren van de basiswerkzaamheden van het centrum. Ik heb even een uurtje van de Vertegenwoordiger van Nederland opgeëist en inderdaad Nederland kan bijstand verlenen in de opzet van een oplossing.

Rapport verspreid met de middelen van een gepensioneerde natuurlijk. Uiteraard in de hoop dat het eens uitkomt in leeruitvoering. Ik maak even een sprong nadat mijn werk voor kennisgeving was aangenomen. Het is bijgezet in het landelijk archief van binnengekomen stukken in een kleureneditie, met plastic kaft wel te verstaan.

Nu maken wij een grotere sprong. Ik moet dus verder leven en ben bezig met een project. Nieuwjaarsborrel aan opgeofferd. De avond voor Liefdesdag 14 februari 2014 word ik liefdevol overvallen op mijn balkon. De politie heeft op tijd kunnen voorkomen dat ik buiten westen “Valentine” heb gegild. Vanaf dat moment heb ik uiteraard de aandacht van alle instanties verzocht. Mijn dank aan de politie en de morele steun ’s avonds als de agressor iets verderop snurkt en mijn leven wordt ontwricht.

Het is een maand geleden dat het incident plaats heeft gevonden. Mijn land kan niet veel doen omdat mijn land met een verzameling lijken en dergelijk wordt geconfronteerd. En waarachtig ik leef nog. Ik leef nog op een eiland, waar het systeem kennelijk moet inboeten en slechts financiële sponsor wordt van de pruikentijd. Overdag statig sluik en ’s avonds wild krullend.

Ik heb een plan ingediend om te voorkomen dat degenen die dateren uit het tijdperk voor het pensioen bonanza en automatische indexering aan inflatie de intrede heeft gedaan, op de straathoek folkloristische dansen moeten uitvoeren om onderdak te hebben. In mijn dromen zie ik ergens een burgermanseditie van mijn rapport en voorstellen liggen op een stapel “binnengekomen stukken”.

Regeren is vooruitzien. Ik ben blij dat ik dat rapport heb samengesteld. Ik ben blij met mijn bezoek aan de Vertegenwoordiger van Nederland. Ik ben blij dat het verstuurd is als mijn bijdrage voor een goedkope oplossing voor onderdak ten behoeve van Babyboomers die nu grijs zijn en door omstandigheden, moeten toezien hoe hun jobs minder worden door onderbesteding. Zij worden steeds meer geduwd in de buitenlucht, gevuld met zwaailicht van de politiewagens op weg naar de zoveelste lijken.

Maar…..”we shall overcome”….

1 reactie op “Ingezonden: Ouderenbeleid, regeren is vooruitzien”

  1. Het is hier pas een goed plan, als een politicus er wat aan kan verdienen. Helaas.