• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VenezuelaCURAÇAO – De dood van de studentenleider Daniel Tinoco (24) heeft tot grootschalige rellen geleid, melden diverse Venezolaanse media. In het noordoosten van Caracas kwam de Bolivariaanse Nationale Garde (GNB) gisteravond in actie met tanks. Met zwaar geschut werden de demonstranten verdreven.

Rond 19.00 uur arriveerde de Nationale Garde bij de Avenida Francisco de Miranda met negen gepantserde tanks, twee waterkanonnen en meer dan 60 motoren met twee mensen, twintig busjes en twee trucks. Omdat de demonstranten niet weggingen bij de inzet van traangas werd allereerst de elektriciteit afgesloten. Daarna werden de waterkanonnen en drie tanks ingebracht.

Bedreigingen
Tinoco was al vaker bedreigd voordat hij maandag in San Cristobal geliquideerd werd. Enkele dagen voor zijn dood gaf hij nog een tv-interview aan Noticas RCN. Burgemeester Daniel Caballos beschuldigde de ‘colectivos’, gewapende motorbendes die achter de regering van Nicolas Maduro staan, ervan achter de moord te zitten.

Veertien arrestaties
De Venezolaanse autoriteiten hebben inmiddels veertien verdachten gearresteerd op verdenking van het schenden van mensenrechten van demonstranten. Daar zaten geen ‘colectivo’-leden bij. Het gaat om zes medewerkers van de inlichtingendienst, vier mensen van de Nationale Garde, drie politieagenten (twee in Chacao, een in Merida) en een legerofficier. Zij verantwoordelijk zijn voor geweld tegen betogers, die al dan niet gedetineerd zijn. Er worden 42 gevallen van marteling onderzocht, liet de openbaar aanklager weten.

2 reacties op “Rellen na moord op studentenleider Venezuela”

  1. President Maduro wordt in anti westerse clubs als UNASUR gesteund door figuren als Bouterse, Castro, Correa, Morales, ‘staatshoofden’ met tenminste een bedenkelijk verleden. Het typeert deze club geleid te worden door Bouterse een veroordeelde crimineel en verdachte van massamoord. Men kan niet anders verwachten dan grof machtmisbruik en toepassing van een overdaad aan geweld door dergelijk tyrannen; zodoende inzet van tanks tegen ongewapende demonstrerende studenten. Venezuela ontwikkelt zich langzaam maar zeker tot het Syrie van Zuid Amerika.

  2. Nu gaat Maduro de mooie meneer uithangen! 12 arrestaties (verdwijnen in vrijheid) en 42 martelingen worden onderzocht ( dus niet) .