• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Tiara AirCURAÇAO – Luchtvaartmaatschappijen kunnen Venezuela in de toekomst gaan mijden als het land zijn openstaande schulden niet betaalt, meldt El Universal. Die waarschuwing heeft luchtvaartorganisatie International Air Transport Association (IATA) aan de regering van het Zuid-Amerikaanse land meegegeven.

Venezuela staat voor 3,7 miljard in het krijt bij vliegmaatschappijen.

Onacceptabel
CEO Tony Tyler heeft naar eigen zeggen een brandbrief geschreven aan president Nicolás Maduro. Eerdere bemiddelingspogingen gingen enkele maanden geleden van start, maar liepen spaak. Tyler: “Het is onacceptabel dat Venezuela niet voldoet aan voorwaarden (…). Ik weet dat sommige luchtvaartmaatschappijen overwegen om te stoppen op Venezuela te vliegen. We hopen dat dat niet het geval is, maar elke maatschappij maakt zijn eigen commerciële afweging.”

Betalingsproblemen
Tientallen vliegmaatschappijen raakten al in de problemen, mede door wanbetaling van Venezolaanse kant. Enkelen van deze maatschappijen zijn onder meer Insel Air en Tiara Air. De laatstgenoemde heeft de vluchten vanuit Aruba naar Curaçao stopgezet, aangezien het bedrijf voor 80 procent afhankelijk is van inkomsten uit Venezuela. Dat maakte CEO Alejandro Muyale bekend. De maatschappijen klagen dat zij hun betalingsverplichtingen niet kunnen nakomen omdat er nog miljoenen guldens ‘vastzitten’ in Venezuela.

6 reacties op “IATA: ‘Vliegmaatschappijen straks niet meer naar Venezuela’”

 1. Hoog tijd voor een ouderwetse goedkope ferryverbinding met Venezuela (en tussen de eilanden). Meteen ook een toeristische trekpleister..

 2. Tiara Air is voor 80% afhankelijk van inkomsten uit Venezuela. En daarom vliegen ze niet meer vanuit Aruba naar Curacao? Betalen die passagiers dan ook niet? Kan iemand me dit uitleggen? Ik vlieg graag met Tiara Air van Curacao naar Aruba en terug.
  Zo krijgt InselAir een monopolie op die route.

 3. volgens mij is de olie, die opgeslagen is op bullenbaai van venezuela.
  kan daar geen beslag opgelegd gaan worden?
  want venezuela is failliet en gaat niet betalen.
  Dat de maatschappijen nog steeds vliegen op Venezuela is mij ook een raadsel.
  dat eindigt in failliesementen van de maatchappijen.
  Net als DAE.
  hopelijk niet…

 4. Is het lucratief als je geen geld krijgt? Ja de kisten zitten vol maar ze krijgen geen geld.. en zoals insel ondertussen de prijzen op andere routes verhogen..

 5. Die vluchten hadden al veer eereer gestaakt moeten worden of je laat iedereen gewoon cash afrekenen, van tevoren………..buiten Venezuela dus. Dat is dan jammer voor de Venezolanen zelf, die kunnen niet meer reizen, maar het is niet anders.

  2 miljard schuld alleen al aan vliegmaatschappijen !

  En wie gaat dat betalen ?

  Juist ja, de belastingbetaler (in de thuislanden van de vliegmaatschappijen), die mag er voor op draaien. In het meest gunstigste geval alleen de andere passagiers van die maatschappijen.

 6. Het gedrag van Venezuela is werkelijk stuitend, maar nog vreemder is dat maatschappijen gewoon blijven vliegen terwijl ze weten dat ze hun geld niet krijgen.

  Er is geen enkele bank die klanten blijft financieren wanneer er niet terugbetaald wordt.

  Nou ja, alleen Girobank natuurlijk.