• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

politieCURAÇAO – De 23-jarige student Reedie, die stage wilde lopen bij de ING Bank, ontving per ongeluk een interne mail waarin hij werd bestempeld als ‘die boef uit Curaçao’. De student heeft aangifte gedaan tegen de bank. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

“Die boef uit Curaçao wil misschien vanmiddag komen om 15.00 uur. Ben je dan in the house?”, stond er te lezen. Toen hij verhaal kwam halen werd hij aanvankelijk afgepoeierd door het bedrijf gezien het om een ‘grapje’ zou gaan. De Hogeschool van Rotterdam, waar Reedie studeert, heeft ook om opheldering gevraagd over deze zaak.

Discriminatie
Reedie is ook naar het anti-discriminatiebureau RADAR gestapt. Hij treedt naar buiten met zijn verhaal omdat hij meer bewustzijn wil creëren rondom discriminatie tijdens sollicitatieprocessen. ‘Discriminatie is echt onacceptabel. Ik ken deze man niet, hij heeft mij nog nooit gezien en toch noemt hij mij ‘die boef uit Curaçao’. Waar slaat dat op?’ Reedie zegt zelf geen strafblad te hebben.

Reactie
Per brief laat ING weten het voorval te betreuren. “De woordkeuze van deze medewerker was onbehoorlijk en druist in tegen al onze principes. We hebben de Hogeschool Rotterdam en de student onze oprechte excuses aangeboden.” Ook geven ze te kennen dat er maatregelen zijn getroffen tegen de desbetreffende medewerker, een autochtone productspecialist.

22 reacties op “ING bestempelt student als ‘boef uit Curaçao’”

 1. Een beetje HUMOR, een beetje ZELFSPOT, een beetje minder lange tenen en het probleem zou zo opgelost zijn. Dat altijd maar zich gediscrimineerd voelen, grrr.
  Trouwens waardoor zou zo’n naam toch verzonnen worden voor iemand van Curaçao? Ik zou het niet weten…….. Wees creatief en plaats een rake opmerking terug.
  Mag kaaskop ook niet meer voor een Makamba, Bratwurst voor een Duitser, zuiplap voor een Pool?

 2. Nederlanders stempelen/ in een hoek plaatsen/ een label plakken GRAAG alle andere bevolkingsgroep die geen Nederlanders zijn, als slechte mensen/criminelen of kansloos.

  Maar als je alle Nederlanders pedofielen, homo’s of fraudeurs noemt, …..gooi je ze allemaal op één hoop, troep?

 3. Ik heb het!
  Voor de mensen in Nederland die niet willen werken maar verplicht moeten solliciteren (wegens ARBO, WAO etc) gewoon op je sollicitatiebrief zetten dat je op Curacao bent geboren. Je wordt geheid niet aangekomen. Men gaat toch niet controleren of je echt op Curacao bent geboren. Dan heb je toch aan je sollicitatieplicht voldaan en je werkt niet. Mooi toch?

 4. Tuna,

  Excuus, ik begrijp jouw eerste stuk nu beter.

  Bedankt voor de opheldering!

 5. @ Jackson ;
  Weet je het nog ?
  Zo tolerant dat het moeilijk wordt hun te begrijpen Zo tolerant dat men alleen dingen tolereren waar men baat bij hebben. Deze turbulentie is ontstaan alleen maar
  omdat de bedenker ”Bosman heet .Het is voor hun een mooie onderwerp De Bosmannetjeswet.

 6. @ Caramba. Laten we blij zijn dat daar het zo in de publiciteit komt, dat betekend dat het aandacht krijgt.en dat er iets mee gebeurt.

  Laten we vaststellen, dat de 2 gevallen gewoon onder de categorie stommiteiten vallen, want de brieven zijn abusievelijk naar de sollicitanten gestuurd. Dit is het topje van de ijsberg en worden sollicitanten bij honderden latent gediscrimineerd en doe daar maar eens iets tegen.

 7. Ach ja, ik ken zeer veel niet YDK die nooit een YDK zouden aannemen, ik ken heel veel YDK die nooit bij een YDK bedrijf zouden willen werken (ik kan dus geen YDK), zo is het gewoon, deze vorm van discriminatie is zo wijd verspreid, iedereen doet zijn best om het te verbergen, maar zelden komt het uit, maar is niet te vermijden, al het geklets over integratie en tollerantie is gewoon ‘wishfull thinking’, het maximaal haalbare is op een relaxte manier langs elkaar heen leven, aardig tegen elkaar zijn, maar verder elkaar niet opzoeken. Prima toch!

 8. Laten we blij zijn dat daar het zo in de publiciteit komt, dat betekend dat het aandacht krijgt.en dat er iets mee gebeurt. 2e geval in minder dan een jaar. Goed bekeken is dit geen 2e geval. De eerste ging over afkomst en uiterlijk En “Boef” uit Curacao… Ik lees niks over kleur of ras of zo daar in. Ik lees niet zwarte neger boef uit Curacao wat weer goed was voor een voorpagina vermelding Dan hadden we racisme nietwaar.
  Boef uit Curacao is gerelateerd aan de koppeling “Curacao” en Crimineel.
  En ik vind het zelf ook erg maar we moeten wel toegeven dat in Nederland die koppeling niet verwonderlijk is te noemen. Had er boef uit Colombia geschreven gestaan dan had het de krant niet eens gehaald.

  @Meneer Maaskant
  Maar ze stonden “wel” voor de rchter en ja kregen straf.
  Hier rij je wat mensen dood en ???
  Zelfs Schotte reed iemand dood en kwam niet eens voor de rechter.
  Hier is er permanent wel iets aan de hand met corrupte politici.

 9. @ Jackson Lees nog een keer wat ik geschreven heb, je zult daar geen goedkeuring in tegenkomen, slechts de constatering van een feit.

 10. Dat zal een stevige straf worden. Voor het uitschelden en mishandelen van twee homo’s legde de rechter recentelijk aan de twee daders in NL nog een werkstraf op van effectief 20 uur. Ze werden uitgescholden, vervolgens deelden de homohaters ook klappen uit. De homo’s hielden een blauw oog, krassen op de rug, een scheefstaande neusbrug en een gekneusde ribbenboog op. Dus het ING gevalletje zal zeker 4 uur werkstraf opleveren.

 11. @Charmi, Ach ja op Curacao doen ze weer aan makamba pesten.. Kijk eens hoeveel makambas er werken bij YDK bedrijven…

 12. Messi,, kijk dit is nu precies wat ik bedoelde met “capabel zijn tot nadenken” zal even verduidelijken wat ik bedoel: zo’n sollicitatie gesprek is namelijk onderdeel van een wat ze tegenwoordig noemen een screening en zoals alom bekend hebben ze op Curaçao al enkele jaren problemen met screenings. Snappie ?

 13. @Charmi Middelhof
  2 gevallen in minder dan 1 jaar tijd.

  Charmi, de eerste zaak betrof een zwarte Surinamer die ging solliciteren.
  Hij is door de medewerker van het desbetreffende bedrijf laatdunkend beschreven als: het is maar een neger, niet veel soeps.
  Het is om droevig van te worden. dit zijn 2 gevallen die toevallig via e-mails in de media zijn terechtgekomen, maar u kunt op mijn woord vertrouwen dat er een veelvoud van dit soort gevallen plaatsvindt die nooit in de media verschenen.

 14. Laten we maar hopen dat hij inderdaad geen strafblad heeft, hier en in NL, anders is het koren op de molen…Telegraaf zal het wel uitzoeken.

 15. @Charmi,

  ik wil de boeven van ING niet goed praten, maar in NL is er wel een RADAR, waar je, je klachten over discriminatie kan deponeren.
  Er zal een onderzoek komen en waarscijnlijk een waarschuwing of een straf.
  Waar kan ik op curacao terecht met discirminatie klachten?
  De niet YDK worden ook vaak gediscrimineerd.
  dan bedoel in Chinesen, haitianen, jamaicanen en europese NLers enzovoorts.
  Is er een land te noemen waar discriminatie niet bestaat?
  nogmaals niet goed te praten, maar geen heksenjacht over dit geval.
  En ik ben er van overtuigd dat in NL vaker gediscrimineerd wordt.
  maar probeer er mee te leven.
  dat doe ik als europese NLer ook op curacao.

 16. Tja, geenstijl en de Telegraaf stikt van de reacties zoals “goed gedaan ING”, “ze moeten allemaal opsodemieteren naar Curaçao” en “ze hebben het aan zichzelf te danken”. Het laatste laat me denken aan vrouwen, die een te korte rok dragen en geacht worden om eigen verantwoordelijkheid te nemen wanneer ze verkracht worden.

  En over boven gesproken, ik denk dat iedereen wel eens is dat banken de grootste boeven zijn. Onlangs nog de Rabobank, die betrokken was bij de Libor Fraude.

 17. Messi,

  Je hebt vernomen… wat een perfecte bijdrage weer…

 18. @Tuna,

  Ja daarom kunnen we met gerust hart interne mailtje sturen en de blanke vermelden als slavenhandelaar, kinderverkrachter, nazi etc…

  Want dat heeft de blanke echt wel te danken aan haar eigen broeder en zusters…

  Klopt Tuna… je ziet het perfect …

 19. Ik heb vernomen dat Reedie die ‘zelf zegt geen strafblad te hebben’ wel degelijk in het verleden met justitie in aanraking is geweest.

  Het is daarom vreemd dat ING zo iemand uberhaupt op gesprek uitnodigt.

  Alhoewel, zijn bankiers zelf geen grote boeven (zie First Caribbean,zie Girobank). Zelfs MCB verhoogt na een recordwinst al haar tarieven.

 20. Zo dit is al de 2 de geval in minder dan 1 jaar tijd waar duidelijk naar voren komt hoe op onvoorwaardelijk wijze iemand beschuldigd wordt wat die niet heeft gedaan. Ja wij hebben wel een Nederlandse paspoort, maar alleen om dat men uit Curacao komt blijkt genoeg te zijn om ons niet de kans te geven op een stageplek, baan of wat dan ook. Men hoeft alleen een Curaçaoënaar te zijn, blijkbaar maakt het niet uit dat men wel een degelijke studie aan het doen ben. Boeven zijn genoeg te vinden bij verschillende bedrijven in Nederland waaronder ook banken. Ik zou zeggen het wordt tijd dat er bij ING de nodige boeven gepakt worden?

 21. Helaas heeft de yiu dit voor het overgrote deel aan de eigen broeders en zusters te danken dat er zo over de Curacaoenaar wordt gedacht. Terecht? Nee. Begrijpelijk? Ja.
  Zo werkt het nu eenmaal.

 22. Bosman wetje erbij… ach tja tolerant nederland laat weer van haar beste kant zien net zoals vele personen die hier reageren op Versgeperst onbewuste potentiele NSB’ers als zij rond de jaren 40 leefden…. misschien een beetje cru, maar wel degelijk stof tot nadenken 😉