• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bijna iedereen heeft een mobiele telefoon. Deze kan wel eens belangrijk zijn voor hulpverleners in geval van nood. Alle bezitters van een mobieltje worden nu opgeroepen om gebruik te maken van de ICE-code (In Case of Emergency) om zo kostbare tijd te kunnen besparen.  

De ICE-code is een soort internationaal persoonlijk alarmnummer dat in veel landen wordt gehanteerd. Het initiatief hiervoor is in 2005 in Engeland gestart. Ook de CEMS (Curaçao Emergency Medical Services) is bekend met deze afkorting en verzoekt iedereen om ICE-nummers in de telefoon te zetten. 

Belangrijk
Als je gebruik maakt van de ICE-code kan dit een groot verschil maken bij een noodgeval. Hulpverleners hoeven niet de hele telefoonlijst door te spitten op zoek naar familieleden die zij kunnen bellen. Ook kan het gebruik van de code belangrijk zijn wanneer bijvoorbeeld ambulancepersoneel informatie moet weten over de bloedgroep van het slachtoffer, het medicijngebruik of allergieën. Zij kunnen zo direct de juiste personen hiervoor benaderen en je voorkomt dus dat een vage kennis, die toevallig bovenaan in je telefoonlijst staat, wordt gebeld als je bent betrokken bij een ongeluk.   

Hoe werkt het?
Je maakt in je mobieltje een contact aan met de naam ICE. Hieronder noteer je de gegevens van de persoon waarmee contact opgenomen kan worden in geval van nood. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere contactpersonen in je telefoon op te slaan onder deze code. Je maakt dan gebruik van de namen ICE1, ICE2 en ICE3. Als je een spatie gebruikt voor ICE komt deze in de meeste telefoons helemaal bovenaan de telefoonlijst. Hulpverleners besparen zo kostbare tijd en kunnen direct actie ondernemen. Belangrijk dus om direct je telefoonlijst aan te passen!

1 reactie op “Een eigen alarmnummer aanmaken”

  1. en dan maar hopen dat je telefoon het nog doet.