• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

politielichtenCURAÇAO – De 46-jarige Shannon Jose Girigorie Borgschot is gistermiddag overleden in Koraal Specht toen hij werd bekogeld met stenen. De politie trof hem liggend op de grond aan met stenen en scherpe voorwerpen om zich heen. Vermoedelijk is hij door een groep jongeren te grazen genomen.

De negentienjarige K.J.A. werd opgepakt als verdachte, maar is later vrijgelaten. Het lijkt er in eerste instantie op dat Borgschot door verwondingen aan zijn borst en rug is overleden. Zijn stoffelijk overschot is door het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor nader onderzoek. De politie roept getuigen op om zich te melden. Dat kan via telefoonnummers 8666219, 8666221, 917 of anoniem via 108.

18 reacties op “Man (46) dood na ‘steniging’ in Koraal Specht”

 1. Wellicht lullig voor de ouders maar ik hoop echt dat deze “jongeren” volgens het volwassenenrecht veroordeelt worden … vast en zeker dat ze nu eerst nog zielig gaan doen met als inzet: het was nooit onze bedoeling die man te doden … te walgelijk voor woorden. Maar de realiteit is dat er op curacao nou helaas de cultuur bestaat waarbij je meer of minder bent naargelang afkomst, wel/geen geld etc etc. Dit heeft tot gevolg dat de zogenaamde ‘chollers’ niet eens meer als gelijkwaardig mens worden gezien. Met dit soort zieke gevolgen…en dat alles waarvoor … omdat ie mischien een laptop gestolen heeft of zo?! ….

 2. Er is een man op een gruwelijke wijze vermoord.. en waar gaat het weer over? Slavernij verleden en wit tegen zwart… triest..

 3. @antonio,

  jij moet een verschrikkelijk zwaar leven hebben.
  neem eens wat rust jongen….
  het is niet allemaal tegen jou bedoeld.
  schroef je langen tenen eens een tandje terug.
  kijk eens naar het zonnetje en geniet van de vogeltjes….
  ze schijnt en ze fluiten ook voor jou.

 4. @Hans v.d. Broek. tja, als je de clou in mijn reactie niet vat, dan ben ik uitgesproken. Natuurlijk snap je wel degelijk wat ik met “hopi sarcasme” schreef, vandaar jou geirriteerde reactie…Jij bent vrijwel zeker 1 van diegenen, hoewel nu schrijvend onder een ander pseudoniem, die hier middels hun dagelijkse portie Kurazoleño-haatreacties, van harte hoopten dat de YDK elkaar zouden (moeten) afslachten. En dat is nu het geval..ben je niet blij? Doe jij nu ook al huilie huili?

  Ah, omtrent remigratie naar Afrika. Knap van je dat je zo goed weet op welk continent ik thuishoor. Geloof me, het zal je verbazen als je dat “echt” zou weten. Trouwens, ook al zou ik zo zwart als roet zijn, want dat suggereer jij, dan nog zou het eiland Curaçao mijn thuishaven zijn. Zeg eens hans, ken jij jouw familiegeschiedenis? Heb je wel een familiegeschiedenis, stamboom of iets in dien aard? Ik betwijfel het.
  Wel, ik kan je verzekeren dat maar een klein deel van de Kurazoleños, buiten hun schuld om, een familiegeschiedenis kennen, dus eentje die al bijna 200 jaar op het eiland existeert.

  Ben er bijna zeker dat je ook deze reactie niet vat. 😆

 5. In een ander bericht las ik dat de Caricomlanden hulp willen bij de remigratie naar Afrika. Antonio, ik weet zeker dat u een van de kandidaten bent, u past daar helemaal. Mensen die je niet bevallen? Die maak je dus gewoon dood, dat doen ze daar ook.

  Bon bini op Dushi Korsau!

  Hieronder het bericht van Antonio nogmaals, maar dan één woord verandert:

  “Ow, ow, wat een krokodillentranen worden er hier toch geplengt.
  Gezien het hele jaar door door jullie geplaatste reacties zou een normaal denkend mens verwacht hebben dat jullie de linchpartij van een lastgevende neger zouden toejuichen.
  Ik heb hier zo vaak gelezen dat ‘ze’ elkaar zouden moeten afschieten, opgeruimd zou netjes staan… nogmaals, volgens de vele door jullie geplaatste reacties op allerlei berichten over de crimininaliteit onder de Kurazoleños…
  Ow wat een humanisten hier op het versgeperste, ik blijf me verbazen, menslievendheid ten top…eh. ff gauw ff een traantje wegpinken, ow.”

 6. Hebben ze in koraal specht de shaira wetgeving

 7. Ow, ow, wat een krokodillentranen worden er hier toch geplengt.
  Gezien het hele jaar door door jullie geplaatste reacties zou een normaal denkend mens verwacht hebben dat jullie de linchpartij van een lastgevende tjoller zouden toejuichen.
  Ik heb hier zo vaak gelezen dat ‘ze’ elkaar zouden moeten afschieten, opgeruimd zou netjes staan… nogmaals, volgens de vele door jullie geplaatste reacties op allerlei berichten over de crimininaliteit onder de Kurazoleños…
  Ow wat een humanisten hier op het versgeperste, ik blijf me verbazen, menslievendheid ten top…eh. ff gauw ff een traantje wegpinken, ow.

 8. Het onderstreept maar weer dat er alleen maar wilden wonen daar.
  Meest laagontwikkelde wilden . Als ze elkaar nou doodgooien ruimt het wel op.

 9. We moeten vooral de mensen oppakken en in de cel zetten, die tijdens carnaval over een hek springen om hun familie te groeten.
  Echte criminaliteit..Daar hoeven we toch niets aan te doen.. Waarom? Omdat we ze niet durven aan te pakken.
  Stelletje laffaards…

 10. Gelukkig worden blanke vrouwen die tijdens carnaval ff over het hek gaan om een foto te maken wel door 10 politiemannen op de grond gegooid en afgevoerd

 11. Waar gaan onze jongeren naar toe? Afschuwelijk, onmenselijk en geen gevoel voor medeleven. Mijn gedachten aan zijn familie

 12. Dat dit allemaal kan joh!

  Hoe is het mogelijk? onvoorstelbaar dat men op zo’n klein eilandje ook nooit de daders kan vinden vrij bizar.

 13. De belangrijkste reactie van ons bestuur zal zijn het opvoeren van verkeerscontroles met veel machtsvertoon, bij voorkeur in wijken waar de criminelen zich zeker niet ophouden.
  Fasten your seatbelts, om geen bekeuring te krijgen natuurlijk.

 14. Mogelijk was hij tot last van de buurt. Maar verdiende hij de doodstraf door steniging? Dit is niet meer te verdedigen. Afschuwelijk. En totaal onmenselijk :'(

  Mijn medeleven aan zijn familie

 15. Een groot deel van de bevolking leeft ook nog in het stenen tijdperk, zeker wat denken betreft.

 16. En onze politici gaan rustig door met gewoon, lekker niets doen.
  En er wordt gewoon weer op deze lapzwansen gestemd.
  Morgen is het toch weer vergeten.
  O, ja, vergeet vooral niet om je seatbelt vast te maken.

 17. Nos mes por
  Waar blijven de maatregelen van de heer Navarro tegen de criminelen?.
  – Twee doden op Baja beach, vastgebonden, neergeschoten en in brand gestoken.
  – Overvallen iedere dag bij tokos.
  – Overvallen en inbraken bij toeristen.
  – Neergestoken mensen.
  – en nu mensen die de dood vinden door steniging.

  Goed zo meneer Navarro een zeer betrouwbaar beeld geeft u van uw harde aanpak van criminilateit op nos Korsow.
  YWN

 18. Hoe primitief kunnen mensen (??) hier zijn ………… te walgelijk voor woorden. Het wordt met de dag erger op Crimiçao.