• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Etienne van der HorstCURAÇAO – De vacaturestop zoals die onder de aanwijzing van kracht was blijft ondanks het opheffen van de aanwijzing intact. Dat wil althans minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Etienne van der Horst. Hij zei dit in gesprek met Radio Hoyer 2.

“Als we nu nieuwe mensen in dienst gaan nemen, dan heb ik de indruk dat wij over de begroting heen zullen gaan”, aldus Van der Horst.

Nieuw beleid
“We moeten er voor waken dat niet nu de aanwijzing is weggevallen we weer laten zien dat we het niet kunnnen. We hebben juist aangetoond dat we het aan kunnen, laten we dat zo handhaven en laten we daar een nieuw beleid voor formuleren”, aldus de minister.

Overwerk
De personeelskosten zijn enorm gestegen, laat de minister verder weten. Dit heeft deels te maken met ‘overtime’. Mensen vallen sneller terug op overwerk nu ze het met minder personeel moeten doen. De ambtenaar kan volgens Van der Horst veel productiever werken voor hetzelfde aantal uren dat men werkt en er betaald wordt. De minister wil daar nu aan gaan werken en de overtimekosten beter gaan beheren. Van der Horst verwacht dat er aanstaande woensdag tijdens de ministerraad genoeg steun is vanuit de coalitie voor de vacaturestop.

Van der Horst in gesprek met Rick Hart.

4 reacties op “Aanwijzing opgeheven, maar vacaturestop niet”

  1. Zit die Norbert George nog steeds thuis niets te doen maar wel een vorstelijk salaris te ontvangen?

  2. Er worden wel mensen aangenomen bij het ministerie alleen dan onder een andere CAO.. onderwijs bijvoorbeeld…

  3. Nu nog de thuiszittende en doorbetaalde ambtenaren alsmede de niet gebruikte en toch betaalde overheidsgebouwen. FDRS huurt nu weer een gebouw, terwijl er zo veel leeg staat. Krankzinnig.

  4. Van der Horst heeft groot gelijk, alleen zal hij aan Asjes een zware dobber houden. Asjes is namelijk flink bezig op alle mogelijke leidinggevende posities ‘zijn’ piketpaaltjes neer te zetten.