• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

DierenambulanceCURAÇAO – Door de moord op dierenarts Israël Martinez is de Nederlandse Stichting Dierenhulp hard geconfronteerd met het dagelijkse geweld op Isla Margarita. De Venezolaanse dieren lijden daardoor mee. Sinds 1996 is de Nederlandse Stichting Dierenhulp werkzaam op het eiland. 

“We dienen vooral de arme bevolking, daar voeren we gratis sterilisaties voor uit. Op die manier wordt de zwerfdierenpopulatie op natuurlijke wijze teruggedrongen. Het is ontstaan uit de belofte aan mijn hondje Rakker, uit liefde voor dieren”, laat oprichter Mark Erwin Vos weten.

Verdovende middelen
De moord op dierenarts Martinez hakt erin bij alle betrokkenen. Het motief (voor de moord, red.), zoals de politie het aangaf, was het vermoeden dat in de kliniek diermedicijnen opgeslagen waren die ook geestverruimend zouden werken. Nadat de arts niet op kwam dagen en ook niet reageerde op telefoontjes werd alarm geslagen. Zijn lichaam was na de moord in brand gestoken.

Puinhoop
“Het is een enorme klap voor ons allemaal. Met name omdat we niets hebben dat van waarde is. We helpen dieren. Stageplaatsen vulden wij al niet meer in met verzoeken vanuit Nederland en België omdat het veel te gevaarlijk is. Nu ook Nederlandse media verslagen en beelden tonen van de dagelijkse ellende in Venezuela dringt steeds meer door in welke puinhoop het land verzeild is geraakt. Wij werken er onder gevaarlijke omstandigheden aan het welzijn van mens en dier”, aldus Vos. Dierenhulp werkt low profile door voor dieren die dagelijkse zorg nodig hebben. In de kliniek is inmiddels bewaking aanwezig.

Oproep nabestaanden
“Het is te gek voor woorden dat je die maatregelen moeten treffen. Omdat je gekken buiten de deur wilt houden. Na overleg met de nabestaanden van dierenarts Israël Martinez werd gehoor gegeven aan de oproep van zijn ouders om toch door te gaan met het redden van dieren. Omdat juist dat het doel was van de vermoorde dierenarts. Laat zijn dood niet voor niets zijn, was de oproep van zijn naaste familie. En daar hebben we na overleg met iedereen gehoor aan gegeven. Het kwade mag niet zegevieren”, vindt Vos.

5 reacties op “Geweld Venezuela treft Stichting Dierenhulp”

 1. @Antonio, als Noord Korao geen criminelen kent waarom zitten er dan duizenden mensen in strafkampen/Concentratiekampen als misdadigers?

 2. @Antonio,

  tjee zeg, ik moet je ergens hard geraakt hebben?
  xcuses daarvoor….

 3. Hm, het verbaast me altijd wanneer ik de ‘super onnozele’ commentaren van de “supuesto” politiek deskundigen van het Versgeperste forum onder ogen krijg. Soms, wat zeg ik? meestal bedoel ik, verval ik in een (bijna niet te onderdrukken) onbedaarlijke lach, zo onnozel en grappig zijn de commentaren van ‘buitenlanddeskundigen’ zoals o.m. Sander e.a. hier… hihi 😆

  Volgens de zeer deskundige buitenland-politiek commentator Sander zal de criminaliteit in Venezuela ten gevolge van de armoede en corruptie alleen maar erger worden. Zo, wat een knappe aanname, alsof dát niet het logische gevolg is/zou zijn….Nou, naar mijn mening is het al erg in Venezuela, het kan nauwelijks erger. Als ik zo zijn reactie lees, lijkt het wel alsof Sander de Venezolaanse president als geen ander kent, men zou haast denken dat hij de man op persoonlijk kent. 😆

  Maar voor Curaçao geldt wel degelijk dat vanwege toenemende armoede en de al haast institutionele corruptie de criminaliteit erger en afschrikwekkender zal worden. Maar daar heeft Sander het nooit over. Hij scheldt letterlijk iedere dag op de criminele, maar ook de niet-criminele Curaçaoënaars, maar deskundig dat hij denkt te zijn, geeft hij nooit “de reden of de redenen” aan waaraan het allemaal zou kunnen liggen….de op het ogenblik toenemende criminaliteit op Korsou dus.

  Oke, ik heb allang begrepen dat volgens de deskundigen van het Versgeperste forum de YDK als crimineel ter wereld komt, Kurazoleños zijn dus een soort van buitenaards apart ras dat ook apart behandelt dient te worden. Of denkt Sander soms, één van de zeer deskundige politiek commentatoren van Versgeperst, dat de Kurazoleños steeds rijker worden, maar dat ondanks het rijker worden van de bevolking de criminaliteit zal toenemen? of af zal nemen? Of toenemen? Wat is het nou?

  Sander is geen Kurazoleño, maar ook geen Hollander, maar ondanks dat gegeven weet hij zeker dat señor Presidente Maduro een gevaar is voor Venezuela is, een land waarmee Sander helemaaaaal geen band heeft, ook geen familiebanden. Maar goed, hij weet het toch zo goed…trouwens net zoals de meeste politiek deskundigen van het Versgeperste. Het is altijd lachen hier met al die deskundigen… 😆

  Tot slot, volgens Sander, de buitenlanddeskundige bij uitstek, zal de criminaliteit in Venezuela niet ‘snel’ opgelost worden. Nou, voor zover mijn weten zal zolang het onrecht en de ongelijkheid op deez aardbol de heersende factor blijft en is, nergens de criminaliteit opgelost worden, ook niet in Nederland noch in de gehele westerse en niet westerse wereld!! De criminaliteit zal wereldwijd juist toenemen.
  Het enige land waar er nauwelijks criminaliteit voorkomt is Noord-Korea, maar over dat land zijn de Versgeperste deskundigen ook weer niet te spreken… Tja, je vraagt je af wat ze eigenlijk willen..
  Het lijkt wel alsof het vaste panel van het versgeperste allemaal tot de Heiligen der Heiligheid behoren.

 4. Wat een triest verhaal.
  helaas zal de criminalitiet niet snel opgelost worden in Venezuela.
  Door armoede en corruptie zal dat helaas erger gaan worden.
  Er zullen meer van dit soort verhalen te vertellen zijn in Venezuela.
  De huidige president was vroeger een buschauffeur?
  dus logisch, dat hij geen land kan besturen.
  Hij schijnt nog steeds met Chaves te praten??
  beetje vreemd…???niet??
  opleiding en intelligentie zijn twee verschillende zaken.
  Maar denk niet dat deze president een van beide heeft.
  Hij is een gevaar voor het land
  Hij zal dit land in ellende achterlaten.
  Zelf zal hij zijn geld al ergens gestald hebben(zo slim zal hij weer wel zijn)
  Ik wens de heer Vos veel sterkte toe op isla margartha en hopelijk komen er snel betere tijden voor de mensen en dieren.

 5. Deze wereld word met de dag zieker. Triestig!