• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

sos venezuelaCURAÇAO – Met veel machtsvertoon hebben honderden Venezolaanse politieagenten een protestmars opgebroken. Demonstranten wilden gisteren met lege potten naar het ministerie van Voeding marcheren om te demonstreren tegen de chronische voedseltekorten in het Zuid-Amerikaanse land.

Honderden antiregeringsbetogers die in Caracas de straten met barricades probeerden te blokkeren raakten slaags met de oproerpolitie, die traangas inzette. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Diplomatieke overwinning
Ondertussen viert de socialistische regering van Nicolas Maduro een diplomatieke overwinning nadat de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) verklaarde dat het Caracas’ pogingen steunt om een oplossing te vinden voor het ergste politieke geweld in jaren. De Verenigde Staten, Canada en Panama waren de enige landen die tegen de verklaring stemden.

Bemoeizuchtige minderheid
“De bemoeizuchtige minderheid tegen Venezuela in de OAS: Panama, Canada en de VS, is verslagen in een historische beslissing die onze soevereiniteit respecteert”, zei regeringswoordvoerder Delcy Rodriguez op Twitter.

Protesten
Het is de laatste weken erg onrustig in Venezuela. De demonstranten protesteren tegen de hoge inflatie van ruim vijftig procent, het gebrek aan voedsel en andere basisgoederen en de criminaliteit. Venezuela heeft een van de hoogste misdaadcijfers ter wereld.

‘Fascistisch complot’
Maduro wil de revolutie van de vroegere president Hugo Chavez, die hij vorig jaar na diens dood opvolgde, voortzetten. Hij beschuldigt de oppositie van het aanvoeren van een door de Verenigde Staten gesteund ‘fascistisch complot’ om hem uit het zadel te wippen.

© Novum

5 reacties op “Venezolaans protest met traangas neergeslagen”

 1. weer een hoogtepunt uit het leven van een buschauffeur, die MP werd.
  En zo gaat hij maar door.
  een dode meer of minder, het zal hem niets uitmaken.
  Zoals een goed dictator betaamd.
  je zal er maar wonen??triest toch….

 2. Don’t hate the oppressor, just love the revolution…

 3. @Pinochet:
  Mijn vader zaliger en zijn broers (maquisards met oorlogsonderscheidingen) die in ’40-’45 hun leven waagden in de strijd tegen nazi-Duitsland, hebben geen enkel land leeggeroofd.
  Of waren Hitler en zijn aanhangers volgens jou geen fascisten?

 4. Historische beslissing? die onze soevereiniteit respecteert zei regeringswoordvoerder Deley Rodriguez “wie heb ik de laatste tijd ook deze woorden horen uitspreken op Curaçao?”.Rodriguez en zijn Baas de Busschauffeur vergeten alleen één ding De OAS kan zeggen wat ze willen maar de oppositie moet ook willen en laten ze dat nou net niet willen.EN DE POLITICI (lees dictators) BLIJVEN HUN EIGEN VOLK BESTELEN,BELAZEREN,BEDRIEGEN EN BELIEGEN.Door de werkelijke feiten anders te doen voorkomen dan ze in werkelijkheid zijn.

 5. Wanneer iemand tegenover zgn facisten vecht dan weet je dat je te maken hebt met een dictator die het land leegrooft