• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

VenezuelaCURAÇAO – Het is onverstandig als Venezuela zijn diplomatieke banden met Panama verbreekt, omdat het zijn schuld van omgerekend ruim zevenhonderd miljoen euro aan het Midden-Amerikaanse land niet wil voldoen. Dat heeft de Panamese president Ricardo Martinelli gezegd.

De Venezolaanse president Nicolas Maduro kondigde eerder deze week aan de banden met Panama te verbreken. Caracas was verbolgen dat Panama bij de Organisatie voor Amerikaanse Staten had aangedrongen op bemiddeling in de crisis in Venezuela. Maduro ziet de OAS als een bevooroordeelde organisatie, die op de hand is van Venezuela’s aartsvijand de Verenigde Staten.

Venezolaanse schuld
Niet alleen brak Maduro met Panama, ook de onderhandelingen over het terugbetalen van de Venezolaanse schuld zijn stil komen te liggen, zei de Panamese minister van buitenlandse zaken Elias Jaua. Venezuela moet de breuk met Panama niet voorwenden als ‘excuus om niet te hoeven betalen’, liet president Martinelli daarop volgen.

Protesten
Venezolanen die de voedseltekorten en het geweld in hun land beu zijn, gaan als sinds medio februari de straat op om een oplossing te eisen voor de Venezolaanse crisis.

© Novum

12 reacties op “Panama wil geld zien van Venezuela”

 1. Laat Venezuela maar eerst zijn rekeningen betalen!!

 2. van wie is de olie opgeslagen in bullenbaai?
  ik dacht van Venezuela.
  Insel en Tiara, lijkt me handig om daar alvast beslag op te leggen.
  lijkt me normaal als iemand niet betaald, zal er beslag gelegd worden op zijn bezittingen.
  hetzelfde geld natuurlijk ook voor een land!!!!!!!!!!!!!!

 3. Wist niet dat Venezuela Panama gekoloniseerd heeft en Panama nu een schadevergoeding eist. Als ik Panama was zou ik het Caricom voor mijn karretje spannen, diplomatieke betrekkingen of niet.

 4. Even puur hypothetische vraag. Als we 1 volgetankte venezolaanse olietanker (van PDVSA) bij Bullenbaai in beslag nemen en aan de ketting leggen, wat zou dat waard zijn bij verkoop ?

 5. Gelijk evenredig: de schuld aan insel air is $ 80 milj. De kans om dat bedrag binnen te krijgen is 1 op de 80 milj. Succes.

 6. we kunnen wel een paar olieschepen in beslag nemen.
  trouwens onze buren hebben wel goed om wapens te kopen.

 7. Hopelijk houden onze bestuurders (overheid & bedrijfsleven) er serieus rekening mee dat Venezuela defacto een failliet land is. Insel Air kan de omwisseling van de veelbesproken $80,000,000.00 op korte termijn vergeten (heel misschien krijgen ze over een aantal jaren een klein deel uitbetaald), investeringen van Venezuelaanse zijde in de zieltogende raffinaderij kan men eveneens vergeten. Het enige wat op korte termijn uit Venezuela verwacht kan worden is een aanzwellende stroom politieke en economische vluchtelingen uit een in potentie rijk land dat economisch en bestuurlijk ten gronde gericht is door een verdervelijk socialistisch syteem.

 8. Het begin van het einde maar dat wisten wij al, Venezuela zal zich afstoten van landen die aanzienlijke schulden tegoed hebben om zich zelf lucht te geven. Het zal moeilijk worden voor Korpodea en Insel nog wat centjes binnen te krijgen (dat word nadda niks nothing),Insel Air een tip, leg beslag op goederen van Venezuela waar je ook maar kan. zo niet dan kunnen wij eerdaags ook Insel Air naar het kerkhof brengen,met als deligatie van Venezuela dhr Errol Cova.

 9. @ Olie,

  Helaas verdient Venezuela niet al teveel met de olie, sterker nog het kost ze ieder jaar ruim 50 miljard !!!
  De overheid subsidieert de brandstof omdat ze de prijzen niet durven te verhogen (angst voor verlies van kiezers). Dat is de reden dat het land failliet gaat en wie denkt dat ze ooit nog een cent zullen zien heeft het faliekant mis.
  Venezuela kan in het geheel niet betalen en de enige oplossing is schuldsanering met een ander economisch beleid.

  Helaas heeft de corruptie het land compleet naar de afgrond gebracht en prijzen verhogen (wat noodzakelijk is) zal het arme deel van de bevolking nog harder treffen.
  Een mogelijke oplossing is wel al het gestolen geld weer afnemen (als het nog niet is uitgegeven) en terugstorten in de staatskas. Daarna nieuw belastingstelsel introduceren. Hogere inkomsten belasting voor de hogere inkomens, nultarief op eerste levensbehoeften en hoge btw op luxe goederen.

  Maar goed, dan heb je nog vele jaren nodig om de zooi weer op te ruimen die Chavez en Maduro hebben geschapen.

 10. het land is totaal failliet…
  En onze regering wil een MOU met ze gaan opstellen om de Isla veilig en schoon te laten produceren.
  Ze komen meteen al een afspraak niet na, door bij het overleg weg te blijven.
  Dat is een belediging naar Curacao toe.
  Wij zijn niet belangrijk in de ogen van het dictatoriale bewind.
  Curacao zou er goed aan doen om voorlopig geen afspraken met deze groep te maken.
  Ook de diverse luchtvaartmaatschappijen kunnen er beter maar rekeing mee houden dat er voorlopig (de 1e jaren) geen geld betaald gaat worden.
  Venezuela is een boevenstaat geworden.

 11. Dat is dan iets minder dan een derde van het bedrag wat nodig is voor de Isla.

 12. Venezuela moet DAE en Insel ook betalen!!

  En ze verdienen zo veel met olie…