• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Cft thumb maart 2014CURAÇAO – Het College financieel toezicht (Cft) heeft de Rijksministerraad (RMR) vandaag gemeld dat Curaçao voldoet aan alle onderdelen van de aanwijzing. Dat verklaart Cft-voorzitter Age Bakker. De RMR gaf het bestuur van Curaçao in juli 2012 een aanwijzing. Die is nu ten einde.

Curaçao heeft de overheidsfinanciën in balans gebracht, vindt het Cft.

Onderdelen
Curaçao voldeed sinds april vorig jaar aan vier van de zes onderdelen van de aanwijzing. Die vier onderdelen zijn het treffen van maatregelen om oplopende tekorten te dekken, het naar beneden bijstellen van de (meerjaren)ramingen van de begroting 2012, het versterken van de regie op de uitvoering van de begroting en het verbod op het aangaan van leningen. Op de twee overige onderdelen van de aanwijzing, de vacaturestop en compensatie van tekorten uit voorgaande jaren, bleef de toets van het Cft bestaan. Het aangaan van leningen was sinds april vorig jaar weer mogelijk.

Vacaturestop
Sinds begin 2013 is het Cft blijven toetsen op de vacaturestop. Inmiddels is duidelijk dat de personeelskosten over 2013 binnen het begrote budget zijn gebleven. “De overheid heeft een breed palet aan maatregelen in voorbereiding om de overheid kleiner en slagvaardiger te maken. Deze richten zich niet alleen op het aantal ambtenaren, maar ook op de secundaire arbeidsvoorwaarden en de pensioenregeling”, aldus het College. Het is aan het Land zelf om de begroting op orde te houden.

8 reacties op “Cft maakt einde aan aanwijzing Curaçao”

 1. Alles goed en wel, maar Schotte en Jamalodin lachen zich rot.
  Alles is weer piekfijn in orde zodat zij aan ronde twee kunnen gaan beginnen.
  Kunnen de eerlijke mensen, die er nog hier op ons eiland zijn echt niets doen
  om er voor te zorgen dat deze schurken niet nogmaals kunnen gaan graaien?
  Het mag toch niet mogelijk zijn dat de boeven samen met hun boeven advocaten
  ons nog een keer gaan leeg roven!

 2. So far, so good. De Les: blijven doorgaan met vak-ministers en de ministerposten nooit meer geven aan vriendjes en vriendinetjes in de partij die baas willen spelen op een ministerie.

  We zagen wat er van kwam. Marvelyne (ambtenaar-minister), Constancia, Hakim, Jamaloodin, alle ministers van onderwijs, en ga zo maar door… Rampen voor het land. Hoewel vakkennis geen garantie is.. Zie Wilsoe, die toch voor Dos Santos aan de slag ging. Wannerer komt er bij de PS een zuivering?

 3. Door wind en weer, volhouden. Never stand down!

 4. Jardim mijn compliment, een schouderklop waard na het MFK/PS debacle. Nu nog even zorgen dat de verantwoordelijken worden veroordeelt en de bak ingetrommeld worden. Van beide partijen dus.

 5. @janchi, Jouw minister Jamaloodin had het toch zo goed gedaan?

 6. applaus Curacao, applaus voor Financiënminister José Jardim. van mij mag hij bij elk toekomstige kabinet aansluiten, maar ja er is nog een klus te klaren bij centrale bank.

 7. Eindelijk, de puinhoop die Schotte en co achterlieten is opgeruimd.

  Nunka mas die regering die Curacao wereldwijd belachelijk heeft gemaakt.

 8. Benieuwd hoelang we dit volhouden bij de eerst volgende verkiezing ,zijn we weer terug bij af.
  We gaan het beleven