• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – De achttienjarige S.O.F is vannacht gearresteerd in zijn woning in Barber. Hij zou een gewelddadige overval hebben gepleegd op een toeristisch stel bij Boka Tabla. De andere verdachte in deze zaak, U.R.C. (20), werd aangehouden in een overheidsgebouw in Klein Kwartier.

Voorafgaand aan de arrestatie van U. werd er geconstateerd dat hij niet in zijn woning in Flip was. In zijn huis trof de politie echter wel zeven potjes met marihuanabladeren aan. In het huis van S. werden andere voorwerpen aangetroffen die mogelijk gestolen zijn tijdens de overval.

Overval
Het tweetal zou op 20 februari een gewapende overval hebben gepleegd op een toeristisch stel. Hierbij maakten ze onder meer de huurauto van de toeristen buit. Een dag na de overval werd de auto gesignaleerd in een tuin in Kloof.

7 reacties op “Verdachten roofoverval toeristen gearresteerd”

 1. Natuurlijk was 8000000 een schrijf fout sorry, bedoelt is 800000. Kan gebeuren als je het nader bekijkt kan dat toch niet kloppen dus gewoon een schrijf fout. Ik heb hier wel vaker heel veel schrijf fouten bij de ingezonden reacties gezien en heb daar nooit een Punt van gemaakt….Cajosh

 2. @ Carlos Kort. In Nederland wonen 80000 Antillianen waar van misschien een 8000 echt crimineel zijn, maar er wonen er ook 15miljoen Nederlanders waarvan zeker een 8000000 crimineel zijn,

  Zorg in de eerste plaats eens voor juiste en betrouwbare cijfers. Waar heb jij in vredesnaam leren rekenen? Zelfs een debiel begrijpt, dat er iets totaal niet klopt. Meer dan de helft van de Nederlanders is crimineel volgens jou. Waar heeft Nederland die opgeborgen? Whahahahahhahahaha.

 3. @carlos kort. Je had er goed mee gedaan als je de relatie met NL het gelaten had bij “met Nederland heeft het niks te maken” Zeker als je daarna met foute.. ( zelf geschat?) cijfers komt.

  Ik denk, waarschijnlijk net als jij dat de politie te ver achterloopt en nauwelijks de beschikking heeft moderne opsporings mogelijkheden. Maar in tegenstelling met jou, geloof ik niet dat “repressie” genezing is.
  De pakkans moet zeker omhoog. Op zo’n klein eiland moet je makkelijk een net kunnen sluiten.

  Maar repressie helpt ons alleen tijdelijk beter slapen.
  Zolang de would-be criminelen hun gedrag blijven verhemelen en er geen alternatief (werk) is blijft de criminaliteit als een Hydra zijn kop opsteken.

  Er is werk zat. Maar een mentaliteits omkering is nodig.
  Helaas is de bodem verziekt door slechte scholing. Mede door de manier van invoering van Papiamentu op school.
  Kids spreken nu slecht papiamentu, geen Nederlands, slecht Engels en slecht Spaans. Laat nou onze belangrijkste economische pijler. Het toerisme hoofdzakelijk uit Nederlansers bestaan. Thanks Errol.
  De top is verziekt door de mentaliteit om vrienden op goede posities te zetten. Inplaats van de beste persoon.
  Hierdoor krijg je verzwakking van de top naar beneden.

  Je kan dit imho alleen op 3 manieren aanpakken.

  -Effectieve repressie; goede opsporingsmethoden met een geoliede pleabargain structuur voor kleine criminaliteit waarbij ipv celstraf werk wordt verzet. (Buurten opknappen, troep ruimen, scholen opknappen)
  – Onderwijs zorgen dat kinderen weer beter hunntalen beheersen. F. Papiamentu! En ik *hou* van Papiamentu maar maar als formele taal heeft het niets te zoeken. Formeel Nederlands of Engels als je echt niet over je verleden kan zetten.
  – Zero tolerance vriendjes politiek. SOAB adviezen niet zomaar naast je kunnen leggen.

  Start hier. Paradijs is nog ver weg, maar leefbaar is redelijk makkelijk haalbaat.

 4. beste Carlos,

  ik geef alleen maar aan dat onze jongens niet nadenken, ik bedoel je bent 18 jaar en je heb nog een heel leven voor je. Nu heb je door snel gewin een strafblad, dit geeft beperkingen zoals je vestigen in Nederland of in de USA of een overheids baan.

  trouwens 8 miljoen is wel erg veel criminelen,

 5. Henki Met Nederland heeft het absoluut niets te maken, ik geloof de veiligheid van Curaçao staat op het spel, en niet dat van Nederland. Ik ben er absoluut helemaal mee eens dat het zo ook niet verder kan, en dat de politie op Curaçao meer presentie mocht tonen. Vermeiden is beter dan genezen. Maar ook met de genezing loopt het slecht. De Curaçaose politie nodigt gewoon uit om op makkelijke manier aan geld te komen. Maar de Nederlandse samenleving waar ik discrimineert word boeit mij niet. Ik kan als Antilliaan net zo goed naar Nederland vliegen en word daar van een Nederlandse crimineel overvallen. Dat moet nu eens ophouden, de Nederlandse criminaliteit word niet van Curaçao uit importeert. hier staat in de eerste plaats de veiligheid van Curaçao op het spel. Altijd Nederland, Nederland als of het het Paradijs is. Als de criminaliteit van Curaçao de kop ingedrukt kan worden dan hebben wij hier echt een paradijs, maar niet Nederland met dat klimaat en zijn sachereinige mensen. In Nederland wonen 80000 Antillianen waar van misschien een 8000 echt crimineel zijn, maar er wonen er ook 15miljoen Nederlanders waarvan zeker een 8000000 crimineel zijn, dat hoort zich toch wel anders aan. Wie bedreigt hier eigenlijk wie. Het is heel makkelijk een propaganda op touw te zetten, om de schuld van zich af te wenden. Een crimineel is een crimineel van welke afkomst interesseert niet. Of wil jij het soms uit kunnen zoeken van wie je beroofd wil worden….??? …..Cajosh

 6. Sukkels!

 7. al weer twee die zich nooit in Nederland kunnen vestigen, onze jongens zijn goed bezig met hun toekomst te vergooien.