• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

venezuela dode bij onrustCURAÇAO – In Caracas zijn gisteren twee doden gevallen bij rellen. Het gaat om een agent van de Nationale Garde en een burger, meldt de Venezolaanse regering. De twee zouden door sluipschutters zijn neergeschoten vlakbij een barricade in de hoofdstad.

Nu ook de buurlanden zich met het binnenlandse conflict zijn gaan bemoeien, stijgt ook de spanning tussen Venezuela en andere landen. Eerder deze week haalde president Nicolas Maduro fel uit naar de OAS, de Unie van Amerikaanse Staten die zich erg bezorgd heeft getoond over de situatie in het land. Gisteren verbrak de oliestaat alle banden met Panama. Volgens Maduro is Panama verwikkeld in een samenzwering met de Verenigde Staten om zijn regering ten val te brengen. De Panamese ambassadeur en drie diplomaten moeten Venezuela binnen 48 uur verlaten.

Protesten
Sinds 12 februari protesteren zowel voor- als tegenstanders van de regering. Gedurende deze periode van onrust zijn er volgens CNN  twintig doden en 318 gewonden gevallen.
rellen venezuela

1 reactie op “Twee doden en nog meer spanningen in Venezuela”

  1. Typische reactie van een dictator.. eigen volk onderdrukken en een vijand die in het buitenland zit.. We moeten oppassen op Curacao want het kan zijn dat men curacao gaat aanvallen om alle aandacht van Venezuela zelf weg te halen.. Dat deden ze in Argentinie ook met de falklands tijdens de dirty war daar..