• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

venezuela dode bij onrustCURAÇAO – In de Venezolaanse stad Barquisimeto is gisteren een oppositieleider vermoord. De 60-jarige Hector Planchar werd neergeschoten vlakbij de sede van de Avanzada Progresista (AP). Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Twee mannen op een motor namen de oppositieleider onder vuur. Een van de motorrijders nam de tablet, mobiele telefoon en sieraden van Planchar mee. Hoewel het op het oog een roofmoord lijkt, gelooft niet iedereen dat de moord vrij is van politieke motieven – zeker niet gezien de locatie waarop Planchar om het leven gebracht is. De zogeheten ‘coletivos’, regeringsgezinde paramilitaire groepen die niet terugdeinzen voor geweld, rijden doorgaans op een motor. Oppositieleider Henrique Capriles heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden en partijgenoten van Planchar.

6 reacties op “Venezolaanse oppositieleider vermoord”

 1. Alle nabestaanden worden gecondoleerd en Capriles moet oppsssen voor Nicolaz

 2. Communisme en Rebellen .knife in stead of vote /DEMOCRACY

 3. Hahaha. is de onderzeeer ”de dolfijn” nog daar of moet hij daar nog blijven voor het een of ander . Straks word het vechten voor territorium en zo.STRAKS zwemt er een dolfijn stiekem de Venezolaanse wateren in en hebben wij een probleem .
  Want wij weten allemaal dat hoe gek het ook klinkt ,dat Curacao nooit maar nooit van NEDERLAND kan zijn , En dat zal dan de discusie worden en wij Curaçaoënaars de slacht offers van alles graag willen hebbende mensen . Hoop dat het niet zover komt, maar als een geschiedenis kenner en oud marinier vrees ik voor alles wat ilegaal in dat gebied gebeurt. KIJK Rusland intimideert precies op het zelfde manier . maar wie dom wil spelen, heeft de hele Caribish gebied om dat uit te oefenen .ON aangekondigd onderzeeer .Nu moeten alleen nog de Haaien uit Amerika komen om zogenaamt de dolfijn te redden van zijn eigen heb zucht .

 4. @Titanic, Oorlog is jaren aan de gang…

 5. Is het niet zo dat dit de enigste stad was die gewoon door gaat met protesten tegen de regering,de bus chauffeur had toch tien dagen uitgetrokken om Chavez te herdenken (lees uitstel van executi voor Maduro )en er geen protesten mogen worden gedaan. Wel toevallig dat de moord in Barquisimeto plaats vond op de enige oppositieleider die geen gehoor gaf aan Maduro’s politieke lul praatjes.

 6. Ai, burgeroorlog in wording!