• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

stanley palm thumbCURAÇAO – Minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling is op dit moment in Duitsland. In de hoofdstad Berlijn brengt hij onder meer een bezoek aan de Internationale Toeristenbeurs (ITB). Dat is  één van de grootste reisbeurzen ter wereld.

Ook heeft hij een ontmoeting met KLM, AirBerlin en Arke/TUI. Hij wordt hierbij vergezeld door de Curaçao Tourism Board (CTB) en andere partijen uit de Curaçaose toeristenbranche.

27 reacties op “Palm naar Berlijn”

 1. Duitsland besteedt de laatste tijd heel veel aandacht aan Curaçao. Bijna elke week is er een reportage over Curaçao te zien op de Duitse TV. Ze laten veel interessante en leuke dingen zien. Zeer positief en anders dan de doorsnee NL-reportages die altijd een betweterige zeurderige tintje hebben.

  Deze week was dit op de NDR TV te zien. Wat een vernieuwing.

  http://www.ndr.de/fernsehen/sendungen/mare_tv/media/maretv369.html#

 2. Gezien de reacties hier, wil ik graag wat nuances aanbrengen. Wat niet wegneemt dat ik het ermee eens ben dat er vaak veel te veel en vooral te duur gereisd wordt zonder dat dit werkelijk wat oplevert.

  @Edgar. De ITB in Berlijn is een business to business beurs, een van de grootste vakbeurzen ter wereld. Dat komen geen consumenten en doe je ook niet alleen zaken met Duitsers, maar met touroperators uit de hele wereld met de nadruk op West Europa. Vanuit veel landen komen ook overheidsvertegenwoordigers en of dat veel zin heeft valt te betwijfelen, maar ook hier geldt vaak, het valt niet op als je er bent, maar wel op als je er niet bent. Dat het CTBE aanwezig is, is essentieel en er zijn heel veel vertegenwoordigers uit het toerisme van Curacao vertegenwoordigd en dat is ook erg belangrijk voor de internationale promotie van het eiland. Maar het gaat hier dus om de grote contracten en niet een toerist zo gek te krijgen een keer deze kant op te komen.

  @Sander, we hebben al een goede verbinding met Duitsland en de Duitse markt is voor het eiland al flink gegroeid. Er was sprake van een 2e vlucht maar die is vooralsnog niet doorgegaan en dat zal ook nog wel even duren. Wel worden dat soort gesprekken vaak met overheid en CTBE intensief gevoerd op dit soort beurzen.

  Van de Japanse reis van Palm zag ik eerlijk gezegd ook het nut niet echt in, maar de eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat het reisje voor de gemeenschap terugverdiend gaat worden. Want wonder boven wonder komt er in het laagseizoen een Cruise schip vol Japanners het eiland bezoeken. Waarbij er zelfs initiatieven zijn voor een baseball game met passagiers en crew tegen een team van Curacao, naast extra interesse voor Balentien informatie. Zeker in het laagseizoen, levert een call van een dergelijk Cruise Schip de nodige extra omzet, werkgelegenheid, belasting en aandacht voor het eiland op. Ik weet 1 call is niet veel, maar het is in ieder geval iets en wie weet waar het nog meer toe leidt.

 3. Duitsers en Caribisch toerisme. Het is niet onwaarschijnlijk dat bij de volgende verkiezingen in de Dominicaanse Republiek, Duitsers op diverse kieslijsten zullen staan. Die Duitsers hebben al decennia geleden dat land ontdekt als vakantieland. Vanuit Duitsland gaan er dagelijks vluchten naar Dom.Rep. Duitsers zijn daar de overheersende vakantiegangers / investeerders. Weer een beetje ander licht op de missie van de minister ?

 4. PAIS is onbetrouwbaar gebleken voor wat betreft de rug recht te houden met verschillende zaken, zoals benoemingen, de gevolmachtigde Minister, enz.

  Gelukkig zijn er nu mensen bezig met een nieuwe partij aan het oprichten, een groep mensen die niet hier zijn opgegroeid maar wel os land lief heeft.
  voordeel van deze groep is kapitaal krachtig, geen binding met de lokale zaken lieden en al helemaal geen binding met vriendjes en familie hier in ons land.

  een kleine berekening is er gemaakt en met 25 miljoen gulden kunnen ze het hele staats bestel over nemen.

  zonder problemen de zaken aansturen , en schoon schip maken

  ik word lid van deze nieuwe groep

 5. Duitsers zijn inderdaad fijne gasten voor Curaçao. Maar is Curaçao wel een fijne land voor de duitsers met al de criminele activiteiten die hier gaande zijn ?

 6. @Sander, Deze dagen weten toeristen het eiland toch wel te vinden.. Deze zgn beursen hebben totaal geen extra waarde. Wat wel waarde heeft zijn sites als tripadvisor en sites over criminaliteit. Als de toersit het product Curacao niets vind kan iedereen dat vinden op het internet.. Deze snoepreisjes zullen er niets bij helpen!

 7. Ik blijf het naïef vinden van veel Nederlanders dat ze dachten dat PAIS met Alex Rosaria veel beter uit waren. Je kiest hier op het eiland voor de minst corruptie partij.

 8. dat reisje naar Japan was inderdaad een grove schande.
  maar deze reis zou misschien wat op kunnen leveren.
  hopelijk meer airlift vanuit duitsland…….
  Ik geloof 80 miljoen mensen, die misschien ook wel eens naar een stukje tropen willen komen.
  Duitsers gaan heel graag naar NL, dus NL in de tropen??, Zou kunnen werken…..
  Duitsers zijn nette mensen met een goed bestedingspatroon.
  Dus fijne gasten voor Curacao…

 9. @ norman. Als een van ons die positie hadden deden ij hetzelfde.

  Bedoel je dat als excuus, goedkeuring of afkeuring?

 10. Edgar heeft volledig gelijk. Velen zagen in Pais het integere alternatief voor de MFK bende. Maar wat zijn wij teleurgesteld. Pais en met name Rosaria waait met alle winden mee en probeert alleen nog in de publiciteit te scoren met non onderwerpen. En minister Palm heeft zonder gene het stokje van Schotte overgenomen als het om ordinaire snoepreizen gaat die het armlastige eiland vele tonnen kosten.

  Schaam je Palm! Schaam je Rosaria!

 11. @ Pukkie,

  Juist OMDAT we op op een eiland zitten, waar de middelen schaars zijn, dient de politiek zeer bewuste keuzes te maken v.w.b. de uitgaven. Het smijten met overheidsgeld alsof Curacao schathemelrijk is, terwijl op het eiland nog genoeg gezinnen in volledige armoede leven, is geen behoorlijk bestuur.

  Een minister van economische zaken heeft niets, maar dan ook helemaal niets te zoeken op een toeristische beurs.
  Ooit wel eens geweest ?
  Ik wel (heb zelfs ooit een paar keer een stand gehad) en kan je garanderen dat je daar geen figuren aan zult treffen die beslissingsbevoegdheid hebben. Oftewel, er zullen toeristen komen die een reisje boeken, maar er is niemand die op politiek niveau daar zaken wil doen.

  Ergo, dit is een nutteloze reis, één van de vele nutteloze reizen welke Palm reeds heeft gemaakt, pure verkwisting van een schaars product…………nl overheidsgeld.

 12. Als een van ons die positie hadden deden ij hetzelfde.

 13. @ Edgar. Daar hoort het CTDB thuis en niet een minister, die hoort hier gewoon aan het werk te zijn.

  Het CTB begeleidt hem ook of andersom.

 14. @Cureye, We kunnen dan toch ook Marvelous Wiels sturen? Die woont dichterbij en bljjkbaar doet ze er ‘extra’ dingen erbij zoals een school opening op Curacao bijwonen..

 15. Aan de reacties hier, is te merken dat we op een eilandje zitten.

 16. Kunnen we op basis van een wet Openbaarheid Bestuur niet opvragen wat al die snoepreizen van Palm gekost hebben? Businessclass vliegreizen, 5 sterren hotels, daggeldvergoedingen en creditcard charges? En dan vergeten we maar het riante salaris dat Palm tijdens deze vakanties doorbetaald kreeg.

  Ik dacht dat we na vertrek van het circus Schotte (die zelfs een privefotograaf, een blonde stoeipoes en zijn schoonfamilie meenam uit potverteren) van deze idioterie afwaren, maar Palm bewijst het tegendeel.

  En slapzak Rosaria vind het allemaal weer gewoon goed.

 17. Japan was belachelijk. Dit is opzich wel zinvol. Duitsland is een aantrekkende markt.

 18. Op de facebook pagina van PAIS staat wel een heel typerende foto van Palm.

  Hij heeft het vliegtuig maar tot zijn kantoor gemaakt, staat zogenaamd te bellen met de intercom. Geen idee met wie, maar maakt ook niet uit voor hem of voor PAIS, hij reist vrolijk verder en PAIS zich bij de volgende verkiezingen maar afvragen waarom ze totaal zijn weggevaagd.

  Beste Rosario,

  Als je meeleest zal je het antwoord vast geven.

  PAIS laat met dit soort ministers zien geen haar beter te zijn dan alle andere partijen en dat accepteert de kiezer niet. De meesten hebben PAIS gestemd omdat PAIS juist NIET aan dit soort idioterie mee zou doen.
  En dat gaan ze geen tweede keer doen !

 19. Hij is minister van Economische Ontwikkeling en dan is het logisch dat je even naar Duitsland vliegt voor het bezoek aan een toeristenbeursje… Hoe brengt hij Curaçao “aan de man”? Vele hotels, prachtige stranden, gemiddeld drie moorden per maand, enorme milieuvervuiling door de Isla en een Inselair die spartelend op de grond ligt vanwege een nooit meer betaald factuurtje Venezuela?
  Palm, focus je nu eens wat vaker op de bloei en ontwikkeling van schone industrie hier op dit mooie eiland en daarvoor hoef je echt niet (uit verveling?) weg te vliegen voor het halen van Bratwurst mit Sauerkraut!

 20. Voor degenen die het nog niet wisten: Het ministerie van Economische Ontwikkeling is onlangs van naam veranderd, het ministerie is thans genaamd Snoepreizende Ontwikkeling.

 21. Kan aan mij liggen, maar ik kan niet bedenken wat een minister van economische zaken te zoeken heeft op een toeristische beurs.
  Daar hoort het CTDB thuis en niet een minister, die hoort hier gewoon aan het werk te zijn.

 22. @Normal Aal, Regering Schotte was toch kampioen mbt reizen hoor!

 23. goede zaak kan hij ook gelijk weer een contract afsluiten met airberlin, KLM heeft veelst te hoge prijzen

 24. Palm is de enige minister ter wereld die maandelijks meer aan daggeldvergoedingen dan aan salaris op zijn rekening krijgt.

  Het is werkelijk te gek voor woorden. Voor mij nog een reden om nooit meer Pais te stemmen.

 25. Palm verdient 17,000 gulden per maand met voortdurend op vakantie zijn en heeft met al zijn businessclass ‘dienstreizen’ inmiddels zoveel frequent flyer miles gespaard dat hij de rest van zijn leven gratis kan vliegen.

  Maar Rosaria vind het allemaal heel normaal.

 26. Ja natuurlijk waarom niet. Het is bijna lente in Europa, dus tijd voor een reisje. Het was immers alweer een maand of wat geleden dat ‘chef airmiles’ in het vliegtuig zat.
  Wat zijn nu de economische voordelen van al die reizen voor Curacao ? Is er iets aantoonbaars dat gelinkt kan worden aan al die reizen ? Meer internationale orders voor bedrijfsleven, meer toeristen uit de bezochte landen, meer werkgelegenheid, etc.
  Zo mooi zijn als dat ook eens werd uitgezocht en gepubliceerd.

 27. En de minister hij snoepreisde voort.