• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

tweede kamerCURAÇAO – SP-Kamerlid Ronald van Raak is woedend over het incident tussen Marvelyne Wiels en Dick Drayer. Haar bodgyguard zouden hem mishandeld dan wel geintimideerd hebben in de Dr. Nelly Winkelschool. Van Raak heeft Kamervragen gesteld aan minister-president Mark Rutte.

De Gevolmachtigde Minister van Curaçao en de journalist kregen het al eerder aan de stok toen laatstgenoemde onthulde dat Wiels zich schuldig maakte aan vriendjespolitiek, machtsmisbruik en cv-fraude. Wiels wilde wraak, denkt Drayer. “Het was allemaal vooropgezet”, zegt Drayer tegen De Telegraaf, die in de school was voor enkele lokale media. “Ik werd de hele tijd door de bewakers gevolgd. Uiteindelijk lokte mevrouw Wiels een confrontatie uit”. Daarbij deed ze alsof ze Drayer een klap ging verkopen. “Op het laatste moment trok ze haar hand terug en haalde ze die door haar kapsel”. Toen Drayer zei dat hij dit een ’klote-actie’ (vrij vertaald, red.) vond, doken de bewakers bovenop de journalist en sloegen ze Drayer waar ze hem raken konden, aldus de Nederlandse krant.

‘Niet geslagen’
Minister Wiels zegt dat Drayer niet geslagen is door haar beveiligers. “Het kan wel zijn dat hij op zoek is naar een pak slaag, maar dat krijgt hij niet van mij”, liet ze via een woordvoerder weten. Drayer zou Wiels ’ik maak je af, trut’ hebben toegebeten, waarna de bewakers ingegrepen hebben. Drayer ontkent deze woorden gebruikt te hebben.

Kamervragen
Van Raak vindt dat Curaçao een tik op de vingers moet krijgen. Hij heeft tien Kamervragen ingediend bij minister-president Mark Rutte.

1 – Wat is uw oordeel over het optreden van de gevolmachtigde minister van Curaçao tegen een journalist op vrijdagmiddag 28 februari in de Dr. Nelly Winkelschool op Curaçao?
2 – Kent u de verklaring van de betreffende journalist dat hij al sleurend en duwend uit de school werd gewerkt en daarbij een klap tegen de borst heeft gekregen?
3 – Acht u het wenselijk dat een lid van de Rijksministerraad kritische journalisten op gewelddadige wijze laat verwijderen?
4 – Waarom hebben lijfwachten van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao voorafgaand aan dit geweldsincident de betreffende journalist in de school gevolgd?
5 – Wat is uw opvatting van de rechtvaardiging van deze actie door de gevolmachtigde minister van Curaçao: ‘Het kan wel zijn dat hij op zoek is naar een pak rammel, maar dat krijgt hij niet van mij.’
6 – Acht u het gerechtvaardigd dat de lijfwachten van de gevolmachtigde minister van Curaçao een dergelijk ‘pak rammel’ wel hebben gegeven?
7 – Waren deze lijfwachten reguliere politiemensen?
8 – Kunt u zich voorstellen dat journalisten door een dergelijk optreden door de gevolmachtigde minister van Curaçao angstig worden om kritisch en onafhankelijk te berichten?
9 – Welke middelen hebt u als voorzitter van de Rijksministerraad om op te treden tegen een gevolmachtigde minister die niet fatsoenlijk omgaat met journalisten?
10 – Bent u bereid contact op te nemen met de minister-president van Curaçao om het opreden van de gevolmachtigde minister van Curaçao te bespreken?

29 reacties op “Kamervragen Van Raak over incident Drayer en Wiels”

 1. @The Facebook Quoter – bedankt voor het herhalen van mijn op Facebook geplaatste antwoorden!
  Maar hoe zullen de werkelijke antwoorden eruit gaan zien?

 2. Hoe dom kun je zijn, onze Rotterdammer mag wel oppassen, hij heeft Mevr Wiels een podium gegeven . Bij de volgende verkiezingen zal ze aanvoeren dat de Hr Asjes een NVT is en zij een echte YDK. Ook heeft ze ervaring immers ze is Miniser geweest. De PS krijgt nog rare tijden voor de boeg.
  Zij zal beweren dat ze de echte verdediger is van het gedachte goed van haar broer.
  Onfisse zaakje van de Hr asjes laten lekken zodat er een coup kan worden gepleegt waarbij de Hr Asjes excit is.
  ach ja boontje komt om zijn loontje.

 3. In het Antilliaans Dagblad van vandaag beweert Marvelous Marvelyne dat ze op Curacao is om het eiland vooruit te helpen.

  Vooruit te helpen door zich als een hersenloze hork tegenover de pers te gedragen?

  Ik denk dat haar verblijf hier een ordinaire snoepreis is. En dat past goed in het plaatje van geldverkwisting aan bodyguards en niet bestaande baantjes geven aan haar dochter en het zoontje van dos Santos trekpop Wilsoe.

 4. Wiels is een ordinair viswijf, regelrecht uit de mondi getrokken.

  Er zit werkelijk geen greintje fatsoen in deze achterbakse graaister.

 5. Er zijn geen Curacaoenaren meer op Curacao ,te laat ze zijn allemaar hier, wie daar is kan beter daar blijven want als ze hier wordt het oorlog.Iets in de righting van 30 mei 1969,weet je nog ? Niemand gebruikt dan zijn volle verstand totdat er weer zover is .
  Veel woorden die ons naar de Hell helpen ,en iedereen zingt zijn neigen volks lied ,ook is de Nederlandse volkslied voor het hart gezongen als duitser ,weten wij Antillianen niet wat het betekend., Bosmanwet werd aan genomen omdat de auteur Bosman heet het rijmt natuurlijk eindelijk vraak tegen de Bosjesmannen .Maar wat erbij komt kijken weet de heilige man niet .Vandaag kunnen we nog lachen vloeken en schelden morgen is het over!!!!

 6. En weer een prima PR-actie door YdK!!

 7. Terwijl gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels carnaval op Curacao viert en journalisten het leven zuur maakt, gaat de Tweede Kamer morgen debatteren over de wet om toegang tot Nederland te blokkeren voor Curaçaoenaars. Asjes gaat en heeft onze GevMin verboden te komen, maar mevr. Wiels heeft als enige het recht op interventie. Gemiste kans.

  Verder heeft de Minister inmiddels een glossy blad laten maken over haar periode in het Curacaohuis. Dat kost een paar duizend euro, dat is afgezien van alle kosten voor vakantie, bodyguards en zelfpromotie zendtijd, en dat van onze belastinggelden.

  Het is te triest voor woorden allemaal.

 8. “Hier volgen de antwoorden:
  1) Ik betreur het gebeuren, maar het is een interne kwestie
  2) Ik kan dat noch ontkennen, noch bevestigen
  3) Nee
  4) Geen idee; het zijn haar lijfwachten
  5) Kunt u de vraag nog een keer herhalen?
  6) Geweld is geen optie, maar de ware toedracht is mij onbekend
  7) Geen idee, dat gaat buiten onze jurisdictie om
  8) Dat kan ik mij voorstellen ja
  9) Kunt u de vraag nog een keertje herhalen?
  10) Wie is de MP van uw land?”

 9. Om een of andere reden heb ik toch meer vertrouwen in het verhaal van Drayer dan wat Wiels beweert. Het was trouwens een prachtige foto die de Telegraaf bij het artikel plaatste. Een zichtbaar Woedende mevr. Wiels, met een van haat vertrokken gezicht die komt afgestormt op de fotograaf (Drayer ?) Een plaatje is ook hier duizend woorden waard.

 10. ik snap niet dat ze hier is , huist nu de Bosmanwet morgen word behandeld in de tweede kamer.
  zal toch niet zo zijn dat ze straks niet word toegelaten in Nederland en het eerste slachtoffer is van deze wet en dat ze hier op het eiland moet blijven.

 11. Agressief gedrag was Fraudelyne nooit vreemd. Eerder sloeg ze haar meerdere dhr. R. de Munk bij ABN AMRO vol in het gezicht. Zelf mensen ontslaan danwel wegwerken was haar grootste hobby, haar eigen ontslag bleek moeilijker te verkroppen.

 12. Marvelyne Wiels in een schande voor het eiland en maakt Curacao in Nederland volslagen belachelijk, en maakt daarmee het werk af dat Shurandy Martina met volle inzet begonnen is.

  Shurandy schept het beeld van het onnozele kindje, blij met een hand vol schelpjes en Marvelyne voegt daar het beeld van de boosaardige liegende moeder aan toe.

 13. ze zal blijven liegen, ze is in de leer geweest bij ene Gerrit Schotte.
  sommige mensen hebben echt niets met de waarheid.

 14. Mijn hart gaat uit naar het Curacaohuis personeel. Zij wachten angstig en in spanning af of dit eindelijk de verlossing zal zijn van de Badweg-tyranie.

 15. Ik dacht dat haar partij , de corruptie wou uitbannen .
  Dan is het hun toch aardig gelukt

 16. Na de Bosmanwet komt het gemenebest weer op de agenda. Dit soort ministers in de Rijksministerraad? Dat wil toch niemand?

 17. @Zalweaanmijliggen: Waarom heeft een Gevolmachtigde Minister een leger met lijfwachten nodig???

  Scherp! Omdat bij PS het geld moet blijven vloeien. Bodyguards voor ambtenaren, Tickets naar Curacao, Karnaval op kosten van de bevolking, promotietochten langs scholen, hopi zendtijd kopen bij Telecuracao en Muru Bondia want de ambtswoning thuis daar valt niets meer aan uit te geven.

 18. En Rosaria vraagt zich nog eens vertwijfelt af wat voor land we willen zijn..

 19. Waarom heeft een Gevolmachtigde Minister een leger met lijfwachten nodig???

 20. Hij was op zoek naar een pak rammel?
  Hij schold haar uit voor trut?
  Curacao moet met hem afrekenen?

  Marvellous Fraudelyne zou beter moeten weten..
  Nota bene in een school met ouders en kinderen er om heen tsssss……

 21. Beste Zorro en ja ik moet je “gelijk” onderschrijven, Rutte denkt, het is een product van jullie eiland, los het zelf maar op en wij zouden dit kunnen beamen met. si no mes por.

 22. Onze wannabe doctoranda kan weer een item toevoegen aan haar CV en wel het ervaring hebben als “viswijf”, niet te verwarren met een vrouw die vis verkoopt.

 23. Marvelous Marvelyne weet dat ze niet lang meer houdbaar is als gevolmachtige minister na al haar gefraudeer en baantjes gunnen aan familie en partijgenoten dus ze probeert nog even snel haar zakken te vullen met snoepreizen en de bijbehorende daggeldvergoedingen en frequent flyer miles.

  Wat een komedie. Ze is de nieuwe Jacintha Constancia.

 24. En maar door blijven liegen en de boel draaien.
  En ook nog maar een valse aangifte omdat Drayer HAAR zou hebben bedreigd.
  Dat is afgezien van ambts-en machtsmisbruik.

  Asjes, Rosaria, ach laat maar die zien nog steeds geen ‘smoking gun’.

 25. Waarom nodigde de Nelly Winkelskol dan ook zo’n type uit?

  Je kon erop wachten met zo’n wraakzuchtige minister die haar imago tracht op te poetsen met onschuldige kindertjes.

 26. slechte zaak maar ach je kan ook niet meer verwachten van deze mevr wiels, immers ze heeft al meer gelogen .

  wel handig om een dienstreisje te hebben als het carnaval is, je zal haast denken dat ze hier woont.
  laten we gewoon even de dienstreizen, mede reizigers enz doorlichten, immers Al Capone konden ze niet pakken voor de misdaad wel voor fraude.

  voor wat betreft de journalist, hij weet wel beter. Dit komt bij zijn vak trkken en duwen.

  tenslotte voor van raak, deze mevrouw is geen echte Minister maak haar nu niet belangrijker dan ze is , ze is gewoon een ambtenaar die toevallig een dealtje heeft gemaakt met onze MP ( ook een Nederlander uit Rotterdam).

 27. Belachelijk gedrag van Marvelous Marvelyne, in een beschaafde organisatie was ze al lang de laan uitgestuurd maar een beschaafde organisatie is het Curacaohuis nooit geweest.

  Het is te idioot voor woorden dat Wiels, die haar baantje alleen te danken had aan de moord op haar broer, terecht bekritiseerd wordt over haar bijeenverzonnen CV en de baantjes die ze aan haar dochter en het zoontje van partijgenoot en dos Santos marionet Wilsoe en dan haar conclusies niet trekt.

  Integendeel, ze valt de gerespecteerde journalist Drayer aan in plaats van de al zo lang beloofde uitleg te geven over haar CV fraude en nepotisme.

 28. Rutte zal wel antwoorden, dat dit zaakje door Curacao zelf opgelost moet worden.

 29. Deze “dame” is dom genoeg om haar eigen graf te graven, onze ministerpresident echter zal wel de persvrijheid gaan inperken.