• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

politielichtenCURAÇAO – De politie heeft tijdens de Gran Marcha negen arrestaties verricht. Meestal ging het om relatief kleine vergrijpen zoals belediging en dronkenschap. Wel zijn vier mannen aangehouden wegens brandstichting.

De vier brandstichters zijn om 16.30 uur gesnapt op de Nijlweg toen ze probeerden om geparkeerde auto’s in brand te steken. D.A.M. (22), G.C.A. (24), S.A.W. (234) en D.D.P. (37) zitten vast in afwachting van nader onderzoek. Rond 19.45 uur werd bij de Kaya Aura Winkel de 36-jarige R.C.G.B. opgepakt wegens vernieling. Hij had de ruit van een politieauto gesloopt. Ook hij zit nog vast.

Belediging
De 42-jarige S.M. werd om 15.45 uur gearresteerd op een parkeerplaats in Colon wegens het beledigen van politieagenten. Omstreeks 17.00 uur is de vrouw vrijgelaten. Een kwartier na de eerste aanhouding volgde een mishandeling op de parkeerplaats bij het politiebureau in Colon. De 49-jarige U.S. mishandelde een andere man, die daarvoor behandeld moest worden op de polikliniek. Het slachtoffer was vermoedelijk dronken en had allereerst S. beledigd, die zich op zijn beurt niet kon beheersen. Ook hij werd rond 17.00 uur vrijgelaten. De 26-jarige J.C.B. werd ter hoogte van de Roodeweg ingerekend wegens belediging en verzet bij zijn arrestatie. Rond 19.40 uur is hij vrijgelaten. Rond 18.45 uur hield de politie een dronken man aan ter hoogte van de Kaya Garapa, waarna hij tot in de avond zijn roes heeft uitgeslapen op het bureau.

Vergunningen
De afdeling vergunningen controleerde op veiligheidsvoorschriften en drankverkoop  aan minderjarigen en drankgebruik door minderjarigen. Om 11.10 uur werd Santa Maria Food Center gesloten omdat die niet over de juiste papieren beschikte. Om 14.48 uur stonden agenten daar weer op de stoep omdat er clandestien alsnog verkoop plaatsvond.

Voertuigen
Op last van de politie zijn 22 voertuigen, negentien auto’s en drie scooters, weggesleept. Ze stonden foutgepakreerd of hinderden het verkeer. De voertuigen zijn allemaal versleept naar het terrein op Isla Verde. De eigenaars kunnen hun voertuig weer meenemen tegen betaling van de kosten.

www.versgeperst.com