• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ronald PlasterkCURAÇAO – Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft antwoord gegeven op vragen vanuit de Tweede Kamer over de Isla-raffinaderij. Via een brief laat hij weten op de hoogte te zijn van de verhoogde zwaveldioxide-uitstoot. Hij stelt ook er weinig aan te kunnen doen.

Plasterk maakt kenbaar dat hij af weet van de brand die ontstaan is op het Isla-terrein waarbij vaten zwavelijzer vlam vatte. Hij bevestigt tevens dat na de brand de WHO-norm (World Health Organization) werd overschreden. Op de vraag of hij bereid is een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van de brand antwoordde hij: “De Isla-raffinaderij is een autonome verantwoordelijkheid van de regering van Curaçao. Alleen de regering van Curaçao kan onderzoek laten verrichten naar het ongeval.”

8 reacties op “Plasterk: ‘Onderzoek Isla alleen door Curaçaose regering’”

 1. Nou die Moeder is een raven moeder die niets maar ook niets om haar zogenaamde kinderen gaf. Shell is de vervuiler en is gewoon opgestapt en heeft zijn verantwoordingen niet waar genomen. Daar moeten wij beginnen. Een goed punt Henki.

  Ik ben zelf in Marchena geboren en kan vertellen dat het geen plaats is om er te wonen. Ik ken er ook geen Macambas die in Marchena wonen. Maar ze gooien wel bierflessen uit het raam, als ze van de baai komend, op weg naar hun Hotel, door Marchena rijden.
  Ja nu willen ze zich allemaal wel achter een Autonome status van de Isla verstoppen, en wassen hun handen in onschuld. Maar weten jullie wel hoe dit tot stand is gekomen..?? niemand wil dit meer weten.

  Dit gebeurde onder druk van de Shell die zo maar weigerde de, onder verdragen vast gelegde, dertiende maand loon voor de arbeiders te betalen, en zich zo van alle verantwoording vrij heeft gekocht, met de verkoop van de Shell voor Naf 1,- . Door chantage en te dreigen met zo maar op te stappen en Curaçao aan zijn lot over te laten.

  Curaçao had geen keus deze vuile deal maar aan te nemen, om de werkplaatsen van zijn arbeiders te redden. Nu is het plotseling een Curaçaosche vervuiling…NEE het is een Nederlandse vervuiling…!! Welke mensen denken jullie wel die in de Wijken als Julianadorp en Emmastad hebben gewoond, dat waren de vervuilers…daar praat niemand meer over. Deze wijken waren voor ons verboden terrein, en helemaal om er te wonen.

  Deze vervuilers hadden Golf terreinen Zwembaden voetbal eigen bioscoop ter beschikking. En de Antilliaan die niets ter beschikking had mag nu dat vuil, die deze mensen hebben veroorzaakt, opruimen. Dat is niet alles wij worden dan als de vervuiler afgestempeld en uitgescholden. Weet je nu hoe de Nederlandse racisme in elkaar zit….???….Cajosh

 2. Zeker nooit een brandje in Nederland geweest waar giftige stoffen zijn vrij gekomen.

 3. 10-10-2010!!!
  Als het in het voordeel van Curacao is dan is iedereen Antiliaan,
  Maar zodra er problemen zijn of er is weer eens geld nodig dan mag Nederland het oplossen of ophoesten.
  Curacao wilde toch zo graag onafhankelijk worden, daar heeft immers de meerderheid voor gekozen los het dan ook eens zelf op en ben niet te lui om naar de buren te lopen.

 4. zoals ik al heb gezegd bij het aanstellen van deze Slapjanes,deze man is supper geleerd alleen heeft hij geen ruggegraad.Daarom zet NL dit soort slapjanesun op deze post “zeg maar postduifen,die vliegen ook heen en weer alleen die halen nog wel eens een prijs in de wacht,de postduifen van koningkrijksrelaties vliegen veel heen en weer maar halen weinig of geen prijzen

 5. Plassterk maakt wel meer fouten, helemaal met overhaaste uitspraken.
  hij is niet voor niks Minister voor koninkrijks relaties, uitgaande van het onderzoek dat marine mensen hebben aangevraagd, ligt er wel degelijk een verantwoordelijkheid bij zijn ministerie
  hij wil toch niet beweren dat, de Nederlandse overheid geen verantwoordelijkheid neemt voor de eventuele ziektebeelden van militairen en hun gezinsleden die in goed gekeurde buurten hebben gewoond van defensie.
  Ook heeft het konnkrijk der Nederlanden er mee te maken als de bewoners die onder de rook richting Nederland gaan om zich te laten behandelen.
  Ik roep dan ook op aan elke arts die denkt dat onze bewoners ziek geworden zijn te adviseren te verhuizen naar Nederland. Zodat de koninksrijk regering kan opdraaien voor de zorgkosten en aanverwante vergoedingen.

 6. “De Isla-raffinaderij is een autonome verantwoordelijkheid van de regering van Curaçao. Alleen de regering van Curaçao kan onderzoek laten verrichten naar het ongeval.”

  Nou dan weten we dus dat er niets onderzocht gaat worden, we laten het door Gijsbertha afliegen en we gaan weer over tot de standaard vervuilende gang van zaken.

 7. Nee Klaas,

  Dit is weer de zoveelste laffe uitspraak van Plasslap. Het is duidelijk dat de lokale overheid niet het verstand/de durf/de wil heeft om iets te doen aan deze aantasting van mileu en gezondheid van haar onderdanen. De Nederlandse overheid is verplicht en heeft de mogelijkheden om dan alsnog in te grijpen of op zijn minst druk uit te oefenen. Maar dat doet onze laffe Plasslap niet.

 8. Eindelijk een verstandige uitspraak van Plasterk… Nederland moet niet alle problemen op zich laten schuiven. Curaçao wil een land autonoom zijn; begin dan ook met zelf je eigen problemen op te lossen in plaats van als een klein kind blèrend naar je moeder te rennen. Wordt eens volwassen Curaçao…