• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Jeannette Cratz is van mening dat alternatieve straffen noodzakelijk zijn in het geval van huiselijk geweld.

Met het oog op de viering van de Dag van de Vrouw op 8 maart, wil ik graag voorstellen straf op maat toe te passen tegen het gebruik van geweld door mannen met een bepaalde mentaliteit tegen vrouwen. Een boete of gevangenisstraf is niet afdoende in deze zaken die vaak te maken hebben met een meerderwaardigheidsgevoel door het spanningsveld van de spieren. De juridische aanpak zou afgestemd moeten worden op de realiteit.

Voorgesteld wordt dan ook geweldplegers die vrouwen voor volleybal aanzien, op een publieke plaats zoals een stadspark, een half uur onder de gerichte tuinslangen te houden. Vrouwen zouden als slangendragers kunnen fungeren. Recidivisten zouden juridisch gedwongen kunnen worden om na een bad met de spuiten een rondje te zwemmen in het Waaigat. De vrouwen tekenen onderwijl wel een verklaring dat indien zij de heren daarna troosten, zij openlijk hun excuses aanbieden aan gezagdragers en uit eigen zak de kosten vergoeden. Met een overvolle gevangenis en een toename aan krachtpatsers zijn alternatieve straffen noodzakelijk.

8 reacties op “Ingezonden: Alternatieve straf voor geweld tegen vrouwen”

 1. Leuk de reacties. kunnen de brandslangen ook via helicopter? Overigens oppassen met zelfverdediging. Kan geinterpreteerd worden als spontane ruzie zodat de overtreder de dans ontloopt. Het slachtoffer loopt ook kans de belager te worden. Leuk allemaal.

 2. Wat is dat nou voor straf,tuinslangen??…..Castreren….of als dat een te zware straf is..vastbinden aan schandpaal en als boksbal gebruiken

 3. Jeannette: Briljant idee!
  Ik vind alleen dat die tuinslangen moeten worden vervangen door brandspuiten.
  Wat denk je van de volgende aanvulling ter voorkoming van het kwaad:
  Cursussen zelfverdediging (gebaseerd op diverse soorten gevechtssport), te beginnen bij jonge meisjes. Weerbare vrouwen worden minder gauw mishandeld.

 4. Straf voor geweld tegen vrouwen dat is geen nieuwe alternatief .
  Die straf van geweld bestaat al in de Wetboek .
  Maar als de politieagenten arriveren voor aanhouding na het melding van geweld
  En in meeste gevallen zeggen de vrouwen dat het hoeft niet ,want ze zal het probleem zelf oplossen .
  Want kunnen de Politieagenten anders doen dan niet meer bemoeien en weggaan .
  En in sommige gevallen als de man worden toch gearresteerd komen de vrouw later hun klachten intrekken om de man in vrijheid laten komen

 5. Brian heeft gelijk. Een ander probleem op Curacao is dat de politie niet deugt. Er wordt weleens aangifte gedaan, niet alleen van man-vrouw geweld, maar ook man-man, vrouw-vrouw. Maar bijna nooit grijpt de politie in. Allemaal een stelletje waardeloze ambtenaren.

 6. Ja brilliant. Ik zie het helemaal voor me….
  Schoonspuiten, badschuim en shampoo erbij paal monteren in de fontijn bij het Riffort.
  Beetje showtje ontwikkelen, de dames met de slangen in aangepaste kleding die man in tijger t-shirt en G-String… Geld vragen aan toeristen als ze ook willen mee spuiten.
  Daarna s’avonds met verlichting en muziek het waaigat in. Vraag eens aan de curator van Kura Hulanda of hij nog “historische zewebandjes” over heeft. De kustwacht vragen mee te laten doen voor redding of berging. En als ze er overheen varen geen probleem. Wouw Wat een idee voor de toeristen.
  Lokaal ontwikkeld plan ? Advies ingehuurd ? Of gewoon eerlijk afgekeken ?

  Remark:
  Gevangenis vol ??? Hoe kan dat nou, je rijd mensen dood of je smokkeld wat en je loopt los rond. Je krijgt een privee plek en men pleegd “zelfmoord”
  Het is Baseball geen volleyball…
  Excuus aan de gezagsdragers ??? Kiko ?

 7. Het zou ook helpen als vrouwen niet steenvast voor die foute types gaan.. Tegen beter weten in hebben vrouwen liever een bad guy dan een goede jongen.. want die zijn saai!

 8. Dat is kort, maar krachtig Jeannette! Als die heldhaftige “mannen” dan nog in herhaling vallen is pek-met-veren door de Breedestraat (Punda EN Otrabanda!) eventueel nog een te overwegen vervolgstraf…