• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

rsz_cw-iffr-curacao-international-film-festival-rotterdam-white-2201CURAÇAO – De makers van de dreigvideo die Curaçao schokte doen mee met het Short Film Festival van het Curaçao International Film Festival Rotterdam (CIFFR). Dat meldt Caribisch Netwerk. Kort na de moord op politicus Helmin Wiels (5 mei vorig jaar) plaatsen ze een dreigvideo op YouTube.

Hierin kondigden ze aan dat er na Wiels nog meer bloed zou gaan vloeien. Via Facebook werd de video razendsnel verspreid en ontstond er een online zoektocht naar de makers ervan. Daarop gaven de broers Martis zichzelf aan bij de politie en werden ze wekenlang in voorarrest opgesloten.

Terroristische dreiging
Ze verklaarden de film te hebben gemaakt als trailer voor een serie films waarin maatschappelijke problemen zouden worden behandeld. De rechter oordeelde begin dit jaar echter dat er sprake is geweest van terroristische dreiging. De broers zijn in cassatie gegaan, nadat ze in hoger beroep opnieuw werden veroordeeld.

Social media
Ze willen nu op het filmfestival meedingen met een korte film getiteld ‘Entity’. Die gaat over het gevaar van social media. “De bedoeling van deze nieuwe film is om het Curaçaose publiek er bewust van te maken dat er veel personen zijn die social media gebruiken met kwade bedoelingen”, legt Valentino Martis uit, die zelf in de film speelt en ook de voice over doet.
 Zijn jongere broer Hermann heeft de film geregisseerd.

3 reacties op “Makers dreigvideo doen mee met filmfestival”

 1. Tja nu moesten ze wel ergens een film over maken, ik geloof er nog steeds geen bal van.

 2. Misschien kan Nelson dos Santos ook aan het filmfestival meedoen met een film over het onderzoek naar de effecten van het zonder rijbewijs en met te hoge snelheid rijden.

  En Brian Mariano met een film over de effectiviteit van de controle op Hato op koffers met een dubbele bodem.

 3. Dit is wel een heel goedkope en doorzichtige manier om justitie alsnog te doen geloven dat hun dreigvideo op de dag van de moord op Wiels geen dreigvideo was.

  Wat een clowns, niemand trapt hier natuurlijk in, in tegendeel, het bevestigt alleen maar wat wij van deze broers denken.