• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – Op de Weg naar Westpunt zijn gisteravond rond 20.13 uur twee gewonden gevallen bij een verkeersongeluk waarbij een pick-up en een motor in botsing kwamen. Beide gewonden zijn overgebracht naar het Sehos. Een van hen, een 25-jarige man die de motor bestuurde, is er ernstig aan toe.

De motorrijder reed op de Weg naar Westpunt in de richting van de rotonde Zegu. Datzelfde gold voor een pick-up. Ter hoogte van Dusu sloeg de pick-up linksaf, maar hij zag de motor over het hoofd en reed daardoor het voertuig aan. Door de klap vloog de motor in brand, die door omwonenden geblust moest worden.

Zorgwekkend
De 25-jarige motorrijder en een vrouwelijk leeftijdgenoot die achterop zat, zijn met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Allebei hadden ze meerdere verwondingen aan hun lichaam opgelopen. De toestand van de man is zorgwekkend.

8 reacties op “Man zwaargewond bij ongeluk op Weg naar Westpunt”

 1. Ik reed vanmiddag met gasten uit Nederland op de weg van Bandabou naar huis en zij waren zo geschokt door het onverantwoordelijke rijgedrag van veel chauffeurs dat ze nooit meer naar Bandabou willen.

  Graag had ik een paar van die chauffeurs volledig in elkaar geslagen, zo’n levensgevaarlijke inhaalmaneouvres maakten ze. En de politie doet helemaal niets.

 2. Typisch Curacao, altijd maar wijzen naar een minister of ex-premier. Zolang elke mafkees met 3 danslessen een rijbewijs kan kopen en daarna mag deelnemen aan verkeer met het inzicht van een snijboon zul je het aantal ongevallen niet terug dringen. Ten 2e heerst hier op de klip een algeheel gebrek aan verantwoordelijkheidsbewustzijn (geen papiamentse vertaling voor gevonden). Het gros rijd hier maar zonder gordel, kinderen los op de bank, op schoot op de versnellingspook, met slippers en korte broek op de motor met de helm aan het stuur. Dikke Hayabuza met 250 PK na 4 rijlessen op een 125 cc brommer. Tja, ik heb alleen medelijden met de vele slachtoffers die wel 3x kijken als ze op de weg rijden.

 3. Die meiden die achterop zitten hebben vaak ook alleen maar een korte broek aan, tshirtje en geen helm.. als je dan valt maak je een grote smakkerd

 4. Tja, minister Balborda. Opgeleid tot assistant personeelszaken en nu tot zijn verbazing minister van verkeer geworden waar hij over grote luchtvaartmaatschappijen beslist.

  Deze Balborda heeft zich nooit laten zien toen er vorig jaar een monument onthuld werd voor 3 wandelaars die door wegpiraat Nelson dos Santos op gruwelijke wijze waren doodgereden maar Balborda was er wel als eerste bij toen er een monument voor motorrijders, de grootste wegpiraten van het eiland, werd onthuld.

 5. Voorrang of niet.. Soms moet je ook rekening zelf houden met het verkeer.. Schotte had wellicht voorheb voorrang toen hij een vrouw doodreed echter doordat hij veel te hard reed kon hij niet stoppen op tijd, zo zijn er wel meer wegen waar mensen die voorrang hebben met mach 3 doorrijden.. Ook rijden er veel mensen gewoon de hoofdweg op zonder te kijken.. Ja ik heb wel voorrang maar als ik niet meteen op mijn rem spring dan zit ik er frontaal op en dan vallen er doden.. Vooral als zwakkere in het verkeer motorrijder moet je er rekening mee houden..

 6. Mag ik gokken ?

  Ik gok dat de motor met Mach 3 even de pick up in wilde halen en dat die dit niet in de gaten had, links af sloeg en de motor tegenkwam.

  Hoe was het ook alweer Balborda ? Respect voor de motorrijders ?

  Laat die eerst maar eens respect tonen voor de verkeersregels, te beginnen met de maximum snelheid.

 7. Op het eerste gezicht was de pickup fout, omdat die voorrang had moeten verlenen. Echter, hij mocht er wel van uit gaan dat de tegenligger met een wettelijk toegestane snelheid naderde. En aan dat laatste heb ik grote twijfels, gezien het asociale macho gedrag van de meeste motorrijders.

  Mijn medeleven gaat dan ook uit naar de bestuurder van de pickup.

 8. Motorrijder, dus rijdt veel te snel, passeert langzaamrijdende auto en verrast de pick-up.
  Gelukkig hebben we er een monument voor.