• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

maximaCURAÇAO – Koningin Máxima is volgende week weer even terug op vertrouwde Zuid-Amerikaanse bodem. Vanaf zondag tot woensdag is ze in Colombia voor een werkbezoek. Dit in haar functie als speciaal adviseur voor microkredieten van secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon.

De drukke agenda van Máxima begint maandag 3 maart met een korte vlucht vanuit Bogota naar Bucaramanga, de hoofdstad van het noordoostelijke departement Santander. Bucaramanga is een van de snelstgroeiende steden van Colombia en de koningin bezoekt daar drie vrouwenprojecten die allemaal afhankelijk zijn van microkredieten en kleinschalige financieringen om hun activiteiten draaiende te houden.

Bogota
De volgende dag speelt zich volledig af in de Colombiaanse hoofdstad Bogota, waar Máxima achtereenvolgens de Colombiaanse ministers van financiën, landbouw en onderwijs ontmoet. Het zijn de ministers die zich vooral bezighouden met de mogelijkheden om kansarmen en kleine bedrijven een betere toegang te geven tot kleine kredieten en financiële dienstverlening.

President
Een oorspronkelijk geplande ontmoeting met president Juan Manuel Santos gaat niet door vanwege de overvolle agenda van de Colombiaanse regeringsleider. Koningin Máxima en president Santos spraken elkaar eind november nog tijdens het officiële kennismakingsbezoek van het koningspaar aan Colombia.

Presidentsvrouw
Máxima wordt woensdag wel begeleid door de echtgenote van de president, María Rodriguez de Santos. De dames bezoeken in de ochtend een project voor de opvang van kleine kinderen met hun vaak zeer jonge moeders. Ook hier speelt microfinanciering weer een belangrijke rol om het project gaande te houden.

Nationale strategie
In de middag is koningin Máxima de belangrijkste spreker bij de lancering van de nieuwe Nationale Strategie voor Financiële Dienstverlening, waaraan door het Colombiaanse ministerie van financiën lang is gewerkt. Het nieuwe ambitieuze plan moet vooral kleine en middelgrote ondernemers helpen om mee te kunnen in de vaart van de snel groeiende Colombiaanse economie.

Lima
Woensdagavond vliegt Máxima door naar de Peruaanse hoofdstad Lima voor een tweedaags werkbezoek. Peru, een andere snelgroeiende economie in Zuid-Amerika, heeft sinds kort al een nationale strategie voor microkredieten en financiële dienstverlening. Naast een bezoek aan een van de arme wijken van Lima, gaat Máxima met alle betrokken partijen het verloop en de voortgang van die strategie bespreken. Tot slot staat er in Peru nog een symposium over internetbankieren op het programma.

© Novum

2 reacties op “Bezoek Máxima aan Colombia in teken microkrediet”

  1. @Bas, op 23-05-2014
    Google eens op microkrediet, dan kom je al een eind verder. Succes!

  2. Ik vroeg me af bij wat voor micro krediet bedrijven Maxima vooral is langs gegaan, want ik wil stage gaan lopen in Colombia, en het lijkt mij erg leuk om met microkredieten te werken. Dus alle info die jullie hebben zouden welkom zijn!