• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GezondheidCURAÇAO – Driekwart van de bevolking van Bonaire, Sint Eustatius en Saba voelt zich gezond. Op Bonaire beoordeelt ruim 70 procent van de bevolking zijn gezondheid als goed of heel goed, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Meer dan de helft is echter ook te dik.

Op de andere twee eilanden vindt 80 procent van de inwoners zijn eigen gezondheid goed of zeer goed. Ook kwam naar voren dat mannen zich gezonder voelen dan vrouwen en hoogopgeleiden hun gezondheid positiever beoordelen dan laagopgeleiden.

Overgewicht
Zes op de tien inwoners van Bonaire van vijftien jaar en ouder heeft te kampen met overgewicht. Bij ruim een kwart betreft dit zelfs ernstig overgewicht. Op Sint Eustatius en Saba lig het aantal mensen met ernstig overgewicht hoger, namelijk om en nabij de 30 procent.

Geslacht
Op Bonaire hebben mannen vaker dan vrouwen matig overgewicht, terwijl vrouwen juist vaker ernstig overgewicht hebben. Op de andere twee eilanden is dit verschil te verwaarlozen. Wel is het op alle drie eilanden zo dat mensen met een laag opleidingsniveau vaker overgewicht hebben dan hoogopgeleiden.

4 reacties op “Inwoners BES-eilanden voelen zich gezond, maar zijn te dik”

 1. @Rob:
  “Gezond voelen maar te dik zijn dan klopt er iets niet met deze stelling”:

  De door jouw vermelde stelling geldt als gemiddelde. In de praktijk kan dat van de ene persoon op de andere wel verschillen. Bovendien weegt spiermassa doorgaans wat meer dan vet.
  Voorbeeld: ik zou met 1.63 theoretisch tussen de 56 en 57 kg moeten wegen, toch voel ik mij het meest fit en gezond bij een gewicht van 62 a 63 kg.

 2. Ze hebben het niet over Curaçao.
  Hier is het bijna 80% Het meest van alle eilanden.

 3. Als ik dit zo lees word het de hoogste tijd dat er scholing wordt gegeven over wat gezond eten inhoud.

 4. Gezond voelen maar te dik zijn dan klopt er iets niet met deze stelling , normaal gewicht is je lengte van je lichaam minus 100 en minus 10% van lengte -100 ,dus 1m90 is 190-100== 90 daar 10% ervan is 90-9=81 kg