• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MarihuanaCURAÇAO – De Jamaicaanse overheid legaliseert marihuana. Nog voor het einde van het jaar moet de wet aangenomen zijn. Het is de bedoeling dat Jamaica een industrie van medicinale marihuana opzet. Dat liet de Cannabis Commercial and Medicinal Research Taskforce (CCMRT) gisteren weten.

CCMRT-voorzitter Dealana Seiveright zegt dat minister Phillip Paulwell van Wetenschap, Technologie, Energie en Mijnbouw de garantie heeft gegeven dat cannabis nog dit jaar verdwijnt uit het strafrecht. De minister heeft tegenover de commissie gewezen op meerdere economische, sociale en culturele voordelen die het land kan putten uit legalisering.

22 reacties op “Jamaica legaliseert wiet”

 1. DAMIAN, precies zoals je zegt. Dat is de waarheid waarin velen niet geloven. Want jarenlang is het roken van marijuana door velen bezien als een „onschuldig” tijdverdrijf. Zelfs veel geleerden waren die overtuiging toegedaan en noemden het zelfs een “soft drug”, terwijl “soft drug” helemáál niet bestaat, het is DRUG, klaar, basta. Eén van de gevolgen hiervan is dus dat het gebruik van marijuana zich snel heeft verbreid. het neemt toe. Recentelijk zijn echter bepaalde onderzoekers met andere conclusies uit de bus gekomen, waarbij zij marijuana volstrekt niet meer willen zien als een „soft drug”. De risico’s door gebruik van marijuana zijn: hersenletsel en daardoor beschadiging van de geestelijke vermogens; belemmering van de celgroei etcétera etcétera. maar ook problemen bij het overbrengen van erfelijkheidskenmerken; geen weerstand tegen ziektes, en minder mannelijke hormonen. ook seksuele problemen als gevolg, maar vooral de impotentie. Dus een greep uit de lijst van de vele problemen veroorzaakt door gebruik van marijuana. Logisch dat andere onderzoekers deze conclusies aanvechten, en verklaren dat marijuana helemáááál niet schadelijk is, en veel marijuana-gebruikers geloven dit ook. Het roken van dit spul is goed voor de gezondheid, zeggen ze. Het kan bevorderend werken op de genezing van astma, migraïne, kanker etc., en het kan zelfs een frisse kijk op je toekomst geven, het vrolijkt je op. Wel wel. Maar voor zulke onzinnige domme, en leeghoofdige verklaringen is er geen enkele medische verklaring aanwezig. Marijuana bevat THC, en dat gebruiken wij om experimenteel gebruik te ISOLEREN. THC is een zeer giftige ingrediënt, en het wordt wereldwijd gebruikt om te experimenteren. Zeker, ongeveer vijftien (15) jaar geleden werd marijuana als een tamelijk onschuldige drug bezien. Marijuana geeft een gevoel van euforie, van welbehagen zeggen ze. Echter, na vijftien jaar wordt het als een zeer schadelijke en zelfs gevaarlijke drug beschouwt. Door gebruik van marijuana wordt THC opgeslagen in de vethoudende weefsels van de hersenen. THC werkt precies zoals DDT. Het hoopt zich op in zaadballen en eierstokken, terwijl alcohol oplost, en het lichaam verlaat na verloop van tijd. En daarom is het zo gevaarlijk. Marijuana is en blijft daarom ook véél gevaarlijker dan alcohol. Maar ja, DE WERELD WIL BEDROGEN WORDEN, BEDRIEG HEM DAN. Oftewel: MUNDU KE SER GAÑÁ, GAÑÈ ANTO.

 2. Ik denk dat cannabis legaliseren het moet iets beter gaan .
  Want alles dat je stiekem doet hebben direct grootte zenuwachtige effect invloed in je hersenen .
  B.V . agressief worden en geestelijk stoornissen

 3. “….Langdurig gebruik van cannabis heeft meer negatieve effecten op seksueel gebied. Zo kan het leiden tot een lager testosteron niveau, verminderde behoefte aan seks en is zelfs in verband gebracht met onvruchtbaarheid. ….”

  Heeft niet zo gewerkt bij Bob Marley 🙂

 4. Er zijn ook “positieve” effecten..

  “….Langdurig gebruik van cannabis heeft meer negatieve effecten op seksueel gebied. Zo kan het leiden tot een lager testosteron niveau, verminderde behoefte aan seks en is zelfs in verband gebracht met onvruchtbaarheid. ….”

  Direct legaliseren die handel. 🙂

 5. HOPI BON! Laga hende use numa. A yega ora pa nos mes disidi kiko nos ke hasi ku nos kurpa. Gobiernu no mester mete den a kosnan aki.

  Wiet: goed of slecht… ik maak ZELF uit wat ik in MIJN lijf stop. Mijn lijf is NIET van de overheid maar van MIJZELF!!!

  Jamaica: super goed gedaan!!! Nu wij!!
  Venezuela: verbied Maduro en legaliseer wiet. Maduro is veel slechter voor je gezondheid dan wiet.

 6. @Chopi ,,, je weet er niets van hash snuif je niet mafkees… dus niet mee bemoeien..
  gewoon bobo blijven ,

  you can not spell HEALTHCARE without THC ,

  verdiep je in een natuurlijk middel dat al duizenden jaren word gebruikt…. Marijuana bevat stoffen die kanker bestrijden… maar jullie pill voorschrijvende huisarts zal dat nooit toegeven. beste wat ieder land zou moeten doen… rook je peuken of zuip je in het weekend … heb je geen tellende mening ,want dan weet je al niet wat je doet met je eigen lichaam..

 7. Die internationale wet is van de jaren 50. Wij leven nu in de 21ste eeuw.

 8. Mooi, ga een reis maken.

 9. @ Chopi,

  Google wiet maar eens een x en zal je zien wat de voordelen zijn van deze natuurlijk plant.

  Nogmaals het komt uit de natuur en is niet gefabiriceerd zoals andere drugs en meeste van on eten.

 10. Ideal. Toerisme zal stijgen. Vluchten zitten vol en de economie gaat erop vooruit.
  Wiet is gezonder dan koffie en alcohol.

  Nu Curacao nog! Dan kunnen we ook vooruit en al die kleine jonge crimimeeltjes zullen dan rustiger zijn.

 11. Het legaliseren van cannabis kweken en verkopen via controleerbare koffieshops zou voor Curacrim meerdere voordelen kunnen opleveren.

  minder atrako’s cq straatroven,auto diefstal,winkeldiefstal enz enz
  meer drug toerisme,met namen uit Amerika Nederland en niet tevergeten belasting inkomsten!.

 12. Minister Palm ziet er ongetwijfeld een ‘dienstreis’ in.

 13. Chopi… De onwetendheid druipt van je commentaar af. Hash snuif je niet. Geniet van je Amstel, dat is pas gezond!

 14. Loopt Curacao alweer achter qua ontwikkelingen in het caribisch gebied. Legaliseren die handel.

 15. Mensen dit is gevaarlijk, nu gaat iederren naar jamaica om hash te snuiven….

  aidios mundu a kaba

 16. In the meantime Jamaica toerisme gestegen met 10000%

 17. tja, wat mij betreft mag het ook hier gebeuren.
  het is zielig te lezen dat er mensen opgepakt worden omdat ze 5 wietplantjes in de tuin hebben staan.terwijl een deel van onze corruptici zich het laplazerus snuiven.

 18. Dus de USA gaat er binnenkort aanvallen in zijn WAR AGAINST DRUGS..

 19. Op 6februari 2015 zou een mooi datum zijn
  Turn the green in the gold

 20. Hopi bon!

 21. Beetje bij beetje gaat men eindelijk inzien dat marihuana geen kwaad kan. Uruguay en Mexico waren Jamaica al voor. Nederland ook maar daar wordt het natuurlijk gedoogd.

  Er is nog nooit iemand gestorven door gebruik van marihuana. Door alcohol, wat onder harddrugs valt, sterven jaarlijks tienduizenden mensen. Sommige mensen worden agressief en baldadig door het gebruik van alcohol, dat kan je van marihuana niet zeggen.
  Bepaalde personen vinden marihuana zó erg en slecht, maar alcohol mag ondertussen in de winkels verkocht worden… de wereld op z’n kop.

 22. Werd tijd. Doe hier ook maar.