• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

SchildpadCURAÇAO – De Kustwacht heeft vorige week een proces-verbaal uitgedeeld voor het plaatsen van een kieuwnet bij Boca Ascencion. Dergelijke netten zijn verboden. De eigenaar werd opgespoord en verzocht om de netten weg te halen. Ook moet hij een boete betalen.

Door de netten lopen onder meer schildpadden het risico verstrikt te raken in het net.Volgens de wet is de schildpad een beschermde diersoort waarbij zelfs het wegnemen van de gelegde eieren srafbaar gesteld is. Op het vangen van schildpadden staan zware straffen. Dankzij oplettende bezoekers die misstanden melden, zijn al diverse malen gevangen schildpadden op tijd gered.

Waterkant
Het natuurpark Ascencion is de enige plaats op Curaçao waar vanaf de waterkant de schilpadden te zien zijn. Enerzijds zijn steeds meer schildpadden in Boca Ascencion te zien waarbij, naast de groene zeeschildpad (Tortuga Blancu), ook meerdere soorten voorkomen. Voorbeelden zijn de kawama (dikkopschildpad) en de karetschildpad.

boca ascensión natuurpark

7 reacties op “Boete voor netten in Boca Ascencion”

 1. Eliza, nu nog een milieuwetgeving die het mogelijk maakt de porko’s die hun porkeria in de mondi dumpen en het afdwingen van de gerechtelijke vonnissen (ja meervoud) van de veroordelingen die de Isla zijn opgelegd. Ja misschien heel misschien kunnen onze achter achter kleinkinderen daar van gaan genieten en leven op een schoon milieu vriendelijk eiland. Waarom twijfel ik echter ?

 2. Zels dat krijgen ze nog voor elkaar “een uniek stukje Curacao” verknallen. Shame you. Hopi bon kustwacht ga zo door.

 3. Geloof niet dat een boete veel uithaald? ten eerste wordt ie niet betaald, ten tweede is de papkans miniem, zet er een gevangenis straf van een half jaar op, dat maakt waarschijnlijk meer indruk. Heb trouwens d eindruk dat er ook steeds meer met harpoenen langs de zuidkust gevist wordt. Harpoengeweren zijn zo en zo verboden ook als je op lionfish jaagt. Zonder zookeeper jaag je niet op lionfish. Vissen hebben geen schijn van kans tegen een harpoen. Het zijn vooral lokale mensen die met haroenen vissen en het zijn tevens d elokale gewone vissers die straks zonder werk zitten omdat er geen grote vissen meer gevangen worden. het meest wrange is dat de vissen die een bedreiging voor d elionfish zouden kunnen zijn juist door deze idioten worden afgeschoten. Hup minstens 5 maanden de bak in..!

 4. Curacao zou net als Bonaire een beschermd water gebied moeten hebben zodat de natuur zich rustig kan herstellen

 5. Hopi bon! Fijn dat ze daar iets aan doen!

 6. Ik heb daar al een aantal keer gewandeld en dit gezien, wist echter niet dat het verboden was. Ik vraag me af hoeveel er gecontroleerd wordt, en of deze bekeuring slechts een eenmalige actie is geweest bij Ascension…

 7. Heel goed, en nu bij een volgende overtreding een gevangennisstraaf van 3 maanden.

  Nu is het nog nodig om de vissers op Klein Curacao aan te pakken.
  Green Force